Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Koronavirüs için 4 bağışıklık teorisi

Koronavirüs için 4 bağışıklık teorisi

Corona virüsüyle ilgili belirsizlik devam ediyor. Yapılan araştırmalara yenileri eklenirken, elde edilen veriler bilim adamlarını kimi zaman şaşırtırken, kimi zaman da ürkütüyor. Peki COVID-19, uzun süre bizleri bu kadar tehlikeli hasta etme kapasitesini koruyabilecek mi? Bağışıklık sistemimiz yeni tehditle nasıl başa çıkılacağını öğrenecek ve hatırlayacak mı? İşte Prof. Dr. Çetin'in araştırmalar eşliğindeki öngörüleri…

Edinilen bilgilere göre; Texas Üniversitesi'nden corona virüsü araştırmacısı Vineet Menachery, insanların SARS-CoV-2 ile zaman içinde nasıl etkileşime girebileceğine (ne tür bir bağışıklık olacağına) dair dört olası senaryo ortaya koydu…

Sterilize edici bağışıklık

Bir düşmana karşı silahlanmış, enfeksiyon gelişmeden önce onu savuşturabilen bir bağışıklık sistemini anlatıyor. Ne yazık ki, SARS-CoV-2 gibi burun ve boğazdaki mukus zarları yoluyla bulaşan virüsler, tipik olarak
sterilize edici bağışıklığa neden olmaz.

Fonksiyonel bağışıklık

Bu senaryoya göre, bağışıklık sistemleri virüsü tanımaya ve onunla savaşmaya hazır olan kişiler gelecekte virüsü yeniden kapabilir.

Azalan bağışıklık

Enfeksiyonun azalması, fonksiyonel bağışıklığın bir varyasyonudur. Bu senaryoda, enfekte olmuş veya aşılanmış kişiler zamanla korumalarını kaybederler.

Kaybedilen bağışıklık

Enfekte olmuş kişilerin belirli bir zaman dilimi içinde virüse karşı tüm bağışıklık silahlarını kaybedecekleri bir senaryoyu anlatır. Maalesef şu ana kadar COVID-19'da görülen düşük antikor düzeyleri, tekrar hastalığa yakalanmayı işaret ediyor.

KAPALI ALANDA HAVAYA DiKKAT

 

10 uluslararası çalışmanın analizinin sonuçlarına göre bilim insanları sosyal mesafe ve maskeler gibi olağan önlemlere ek olarak iç mekan havasının kontrol edilmesini tavsiye ediyor. Çalışmalar iç mekanlardaki kuru havanın virüslerin yayılımını artırdığını ortaya koydu. Kuru hava, burnumuzdaki mukoza zarlarının kurumasına ve virüslere karşı daha geçirgen hale gelmesine neden oluyor. Bu nedenle corona virüsü yayılımını engellemek için iç mekanlardaki havada yüzde 40 ile yüzde 60 oranında nem bulunması tavsiye edildi.

PANiK ATAKTA REKOR TIRMANIŞ

California San Diego Üniversitesi, Qualcomm Enstitüsü , Johns Hopkins Üniversitesi ve Barnard Koleji  Araştırmacıları,  COVID-19'un etkisini değerlendirmek için  anksiyete ataklarını inceledi. Bu araştırmaları sırasında, ABD Başkanı Trump'ın ulusal bir acil durum ilan etmesi sonrasında şiddetli akut anksiyete ile ilgili aramaların rekor seviyelere ulaştığı keşfedildi. COVID-19 salgınının ilk 58 gününde, ABD'de şiddetli akut anksiyete ile ilgili toplamda tahmini 3,4 milyon arama yapıldığı belirlendi.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık