Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Karanfilköy’de beklenen dönüşüm hayali gerçekleşiyor! 20 milyar TL’lik proje

Karanfilköy’de beklenen dönüşüm hayali gerçekleşiyor! 20 milyar TL’lik proje

Türkiye’de TOKİ’den sonra en çok konut satan gayrimenkul markası olan Mesa, geride kalan 53 yılda yakaladığı toplam 28 milyar dolar büyüklüğü daha da yukarı taşımak adına arka arkaya iddialı projelere imza atmaya hazırlanıyor. Gazete Oksijen'den edinilen bilgilere göre; bugüne dek 13 milyon metrekare alanda 130 bin konut üreten Mesa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, “İstanbul, Ankara, Bodrum’un ardından Urla’da da (Kekliktepe) proje geliştiriyoruz. İstanbul’da yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Ankara’da arsalarımız da var ama biraz beklemedeyiz. Yurt dışında Polonya’da işlerimiz sürüyor. Rusya’da hızlı ilerliyoruz, 350 milyon dolarlık proje gerçekleştiriyoruz. Irak’ın başkenti Bağdat'da 310 milyon dolarlık Müsteşarlar Binası yapısı işini aldık. Zaha Hadid imzalı bu proje Irak’ın sembolü olacak. Özbekistan’da da 60 kişilik ekibimizle proje üretiminde yine hızlı ilerliyoruz” dedi.

Az katlı, ferah projelere ilgi yüksek

“Pandemi ile birlikte önemli bir avantaj sağladık; çünkü son dönemde ürettiğimiz projelerin yüzde 80’inden fazlası az katlı ve ferah yaşam alanlı” diyen Erhan Boysanoğlu, şunları kaydetti: “Bu sebeple biz iki yıldır çok iyi satış yaptık. Başta enflasyon ve döviz olmak üzere piyasada kırılgan bir dönem yaşanırken, sağladığımız güven ve kalite ile öne çıktık. Yakaladığı satış başarıları da bunu gösteriyor. Bu dönemde de bunu sürdürmeyi planlıyoruz. Mesela Tema İstanbul’da ilk etapta 360 bin metrekarelik arsada 3 bin 550 konut yapmıştık. Şimdi son etapta 600 dönümde 2 bin 800 konut daha var. 1000 daireyi bir anda sattık. Az kat meselesi pandemi sonrası dönemde insanları çok etkiledi. Şehir içinde daha büyük, şehir dışında ise büyük ölçekli, az katlı, geniş yeşil alanlı projeler geliştireceğiz.”

Karanfilköy’e 20 milyar TL’lik dönüşüm projesi

İstanbul’da Etiler’in hemen yanı başındaki Karanfilköy’de yıllardır bir sorun olarak bekleyen ‘ yerinde dönüşüm’ derdi sonunda çözülüyor. Beşiktaş ilçesine bağlı Etiler-Akatlar yakınındaki dönüşüm alanlarından Karanfilköy’de Mesa Mesken, hummalı bir çalışma yürütüyor. Toplam 20 milyar lirayı bulması beklenen büyüklük ile grubun en büyük satış hacimli işi olmaya aday olan projenin, yılan hikayesine dönen dönüşüm serüveninde kritik aşamalar geçilmiş durumda. Karanfilköy için planlanan yeni proje hakkında konuşan Mesa Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, şunları söyledi: "5.5 yıldır üzerinde itina ile çalışılan Karanfilköy projesine 2022 yılının son ya da 2023 yılının ilk çeyreğinde başlamayı planlamaktayız. Hem Sayın Cumhurbaşkanımız’ın hem de Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız'ın desteği ile hayata geçireceğimiz bu projenin İstanbul'da kentsel dönüşüm anlamında örnek bir proje olacağını düşünüyoruz. 50 yıldır bölgede yaşayan Karanfilköy sakinlerimize de 'yerinde kentsel dönüşüm' felsefesi ile projemizde yer vereceğiz. En önemli önceliğimiz bölgedeki mevcut sosyal kültürel yapıyı bozmadan projemizi Mesa’nın bilinen standartları ile hayata geçirebilmek."

Proje için 1000-1200 konut planlanıyor

Mert Boysanoğlu, Karanfilköy projesi hakkında şu bilgileri paylaştı: “Projeyi Kiptaş ile birlikte hazırlıyoruz. Bölgedeki sakinlere 600’ün üzerinde yer vereceğiz. Yani evi olana ev, dükkanı olana dükkan verilecek. Bir hak kaybı söz konusu değil. 220 dönümlük bir alanda bugünkü değeriyle yaklaşık 20 milyar liralık bir proje gerçekleştireceğiz. Proje için 1000-1200 adet arası konut yapmayı planlıyoruz."

2022’de ciro 5.5 milyar TL’yi bulacak

Mesa Mesken’in 2021’i 3.4 milyar TL ciro ile kapattığını belirten Mert Boysanoğlu “2022 ciro hedefimiz 5.5 milyar TL. Türkiye’de şu an devam eden 12 projemiz var. İstanbul’da Mesa Orman II, Yeşilyaka Su, Yeşilyaka Koru, Mesa Çengelköy Bosphorus, Mesa Panorama, Urla’da Mesa Urla Kekliktepe, Ankara’da Park Mozaik... Ayrıca Mesa Bodrum Demirbükü’nde teslimler başladı. Otel inşaatımız da sürüyor. Tema World Eğlence Merkezi inşaatına başladık; Tema İstanbul 16 milyar TL’lik geliri olan bir proje. Bunlarla birlikte İstanbul Çekmeköy'de Emlak Konut bünyesinde devam etmekte olduğumuz 141 villadan oluşan 1,5 milyar TL ölçeğinde taahhüt işimiz var. Yeşilyaka’nın son etabında 40 villalık projemizin proje çalışmaları sürüyor ve yıl sonunda başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık