Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İstanbul Yarı Maratonu’nda rekor şampiyonluk

İstanbul Yarı Maratonu’nda rekor şampiyonluk

Spor İstanbul tarafından düzenlenen, 65 ülkeden 650’den fazla yabancı sporcunun katıldığı ve bu yıl 17.’si koşulan maraton 10 K ve 21 K olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilirken, yarışlarda paten tutkunları da parkura çıktı.

Edinilen bilgilere göre; Yenikapı'da kurulan etkinlik alanında yoğun katılım sağlanırken, çeşitli etkinlikler de düzenlendi. 10 K ve 21 K'da kıyasıya yarışan atletlerin mücadelesi izleyenler tarafından heyecanla takip edilirken, çalan müziklerle eğlenen vatandaşlar da yarı maratona renk kattı.

Yenikapı otobüs durağının olduğu noktada başlayan maraton, sahil yolu Kennedy Caddesi boyunca Galata Köprüsü'ne, oradan da dönüş yapılarak Unkapanı, Cibali, Ayvansaray'a devam etti. Aynı güzergahtan dönüş yapan atletler Yenikapı'da başlanılan noktada yarışları noktaladı.

N Kolay 17. İstanbul Yarı Maratonu 21 K'da 5 bin yarışmacı parkurda yer alırken, 536 gönüllü de etkinlikte görev aldı.

ERKEKLERDE KÜRSÜYÜ KENYALILAR ALDI

Erkeklerde 0:59.15’lik derecesiyle Kenyalı Rodgers Kwemoi İstanbul Yarı Maraton parkur rekorunu kırarak birinci olurken, aynı ülkeden Daniel Mateiko 1.00.05’lik derecesiyle ikinci, Emmanuel Bor ise 1.00.20’lik dereceyle üçüncülüğü elde etti.

Kadınlarda da 1.04.48’lik derecesiyle Kenyalı atlet Hellen Obiri ilk sırayı aldı. Etiyopyalı Tsehay Gemechu 1.05.52’lik derecesiyle ikinci, Kenyalı Vicoty Chepngeno 1.06.58’lik dereceyle üçüncü oldu.

Türk atletlerde Ramazan Özdemir 1.04.02’lik dereceyle yarışı tamamlarken, kadınlarda Yasemin Can 1.07.57’lik dereceye ulaştı. Yarışmanın ardından dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

10 BİN YARIŞINI ALİHAN YILGIN KAZANDI

10 K yarışlarında Alihan Yılgın 0:32:56’lık derecesiyle 1. olurken, Uğur Kemal Derin 0:33:14’lük derecesiyle ikinci, Bedri Şimşek 0:33:24 derecesiyle üçüncü oldu.

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık