Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Mart 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İstanbul Boğazı'nda topladıkları atıkları sahilde sergilediler

İstanbul Boğazı'nda topladıkları atıkları sahilde sergilediler

Bebek İskelesi'nde bir araya gelen Geri Dönüşüm ve Kazanımcılar Derneği (GEKADER), Derinlere Saygı Dalış Topluluğu ve Denizde Arama Kurtarma ekipleri, Türkiye'nin 50 yıllık ilk resmi belgeli ticari balıkçısı Necla Yazıcı, iki tekneyle İstanbul Boğazı'na açıldı. Denizin kıyı kesimlerindeki atık plastikleri toplayan üyeler, bunları karaya çıkararak sergiledi. Toplanan atıkların arasında leğenler, yağ ile şampuan şişeleri ve kullanılmayan ağlar dikkati çekti. Çok sayıda plastik şişe atığı da denizden çıkarıldı.

GEKADER Başkanı Fatih Eren, bir günde yaklaşık 150 kilo atık topladıklarını ifade etti. Denizde atıkların birikmesini engellemek için daha duyarlı olunması gerektiğini belirten Eren, "Bugün burada denizlerdeki atıkları toplayarak bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Ambalaj atıkları çöp değildir. Biz bunları ayrıştırdığımız zaman geri dönüştürüyoruz. Hepsi bizim için önemli malzemeler. Toplum bilincini geliştirmek için bir organizasyon yaptık. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, evlerimizde ambalaj atıklarımızı biriktirmemiz lazım ve ambalaj atık noktalarına bırakmamız lazım. Kullandığımız her şeyin ambalajı var. Şöyle söyleyeyim biz bugün burada yaklaşık 150 kiloya yakın atık topladık. Denizlerden ciddi şekilde atık çıkıyor. Bunların çoğu geri dönüştürülebilir atıklar. Denize verelim alır götürür, mantığı ile ilerlememek lazım. En nihayetinde bunları biz topluyoruz. Belediyelerin ekipleri topluyor, duyarlı vatandaşlarımız topluyor" dedi.

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık