Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İlk görevinde İstanbul Boğazı’nı görüntüledi

İlk görevinde İstanbul Boğazı’nı görüntüledi

Almanya Uzay Ajansı DLR tarafından 1 Nisanda uzaya fırlatılan uydusu EnMAP (Çevresel Haritalama ve Analiz Programı), ilk görevinde İstanbul Boğazındaki 30 kilometre genişliğinde ve 180 kilometre uzunluğundaki alanı görüntüledi ve elde ettiği görselleri DLRin Dünya üzerindeki analiz merkezlerine gönderdi. Edinilen bilgilere göre; görsellerin analizinden sonra İstanbul Boğazı’ndaki klorofil yoğunluğu görüldü. Diğer görsellerde ise biyokütle, alg büyümesi, toprak özellikleri görüntülendi. Alman bilim insanları, uydunun görsellerini analiz ederek iklim değişikliğiyle ilgili sonuçlar elde etmeyi planladığı belirtildi.

MADDELERİN RENKLİ PARMAK İZİ ÖLÇÜLÜYOR

DLR, uydunun bu ilk görevinde yalnızca cihazın kalibre edileceğini ve hassas ayarlarının yapılacağını ifade etti. DLR çevreci uydunun nasıl çalıştığı konusunda yaptığı açıklamada, Dünya yüzeyindeki her madde, güneş ışığını kendine özgü bir şekilde yansıtır ve spektral bir imza bırakır.

EnMAP, bu renkli parmak izini ölçüm cihazı yardımıyla tanıyabilir, ayırt edebilir ve haritalayabilir ifadelerini kullandı. EnMAP Genel Proje Yöneticisi Dr. Sebastian Fischer “EnMAP’tan gelen ilk veriler bile Alman çevre uydusunun neler yapabileceğini gösteriyor” dedi.

Deutsche Raumfahrtagentur Twitter hesabında yaptığı paylaşımlarda şunları söyledi:

"#EnMAP ilk görüntüleri gönderdi ve şimdiden çevresel uydudan gelen ilk veriler hiperspektral enstrümanın gücünü gösteriyor!  İlk görüntüler İstanbul'u, batıda Avrupa ve doğuda Asya ile Türkiye'de Boğaz üzerinde gösteriyor."

"Bu ilk görüntüler bize küresel bilim camiasının neler bekleyebileceği konusunda çok iyi bir fikir veriyor. #EnMAP'in #iklim değişikliğinin sonuçlarını vurgulamaya büyük katkı sağlayabileceğini gösteriyorlar. Bu görüntüde: Boğaz'daki klorofil yoğunluğu."

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık