Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Etiler'de sahipli köpek saldırısı! Soruşturma sürüyor...

Etiler'de sahipli köpek saldırısı! Soruşturma sürüyor...

İstanbul Etiler'de Amerikan Akita cinsi köpeğin saldırdığı Denise Morra isimli kadının kulağı koptu. Dört kez ameliyat olan ve uzuv kaybı yaşayan kadın köpeğin sahibinden şikayetçi olurken köpeğin ağızlıksız olarak gezdirildiği belirtildi.

Bölge Gündem, Sanah, Milli Gazete, Haber 365, TV100, A Haber, Oda TV, Nokta, Takvim, HABERMOTTO, Yeni Akit, YENİÇAĞ, Memur Haber, Haber Yıldızı, Akşam'da yer alan habere göre; olay 31 Ekim 2019 tarihinde meydana geldi. Etiler'de  25 yaşındaki iç mimar Denise Morra isimli kadın evinin bulunduğu mahallede yürüdüğü sırada aynı mahallede ikamet eden Gökhan Beder'in gezdirdiği Amerikan Akita cinsi köpek, iddiaya göre genç kadın evine girerken aniden saldırdı.

KULAĞINI KOPARDI, 4 KEZ AMELİYAT OLDU

Ağızlığın takılı olmadığı köpekle uzun süre mücadele eden kadını yere savuran köpek, kulağını kopardı. 

Hastaneye kaldırılan kadın 4 kez ameliyat oldu aylarca süren tedavi sonrası kopan kulağı estetik dikişle dikildi. Uzuv kaybı yaşayan Morra, köpeğinden sahibinden şikayetçi oldu. 

ADLİ TIP RAPOR SUNDU

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürerken Adli Tıp Kurumu, genç kadının yaşadığı olaydaki yaralanmanın  kişinin yaşamını tehlikeye sokmadığını ancak basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olmadığı belirten bir rapor sundu.

"AĞIZLIK BULUNSAYDI OLAYIN YAŞANMAYACAĞI ORTADADIR"

Köpeğin asıl sahibinin Ali Irmak olduğu, Gökhan Beder'in ise olayın yaşandığı anda köpeği gezdirdiği belirtildi. İki yıldır devam eden soruşturma hakkında konuşan Denise Morra'nın avukatı Haldun Ergun hukuki süreçle ilgili şunları söyledi:

"Soruşturmada, köpeğin ağızlıkla gezdirilme zorunluluğu olup olmadığı hususunda da Cumhuriyet Savcılığınca herhangi bir inceleme yapılmamış, hatta bu durumun Kabahatler Kanunu kapsamında değerlendirilebileceği tarafımıza sözlü olarak bildirilmiştir.

Kabahatler Kanunu kapsamında olsa bile tarafımızca belirtilen husus, Savcılık tarafından bu konuda herhangi bir inceleme ya da araştırma yapılmamasıdır. Zira olaya ilişkin kamera görüntülerinden, olayın sadece birkaç saniye içinde gerçekleştiği göz önüne alınırsa, eğer köpekte gezdirilme esnasında ağızlık bulunsaydı söz konusu olayın da yaşanmayacağı ortadadır" 

İki yıldır süren soruşturma halen devam ediyor.

Öte yandan, Beder Gökhan konuyla ilgili açıklama yaptı ve şunları söyledi:

"Söz konusu olayın evine giderken mağdurun köpek taraf tarafından ısırıldığı tamamen. Asılsızdır ısırılma olayı sonrası yapılan soruşturma sonucunda köpeğin ağızlık takmasının zorunlu olmadığına dair bakanlık yazısı soruşturma dosyası ve savcılık makamı kararında mevcuttur, mağdur tarafın nasıl ısırıldığı ve mütesebbisinin mağdur taraf olduğu gerekçeli yargı kararları ile sabittir.Bir tarafın beyanını alıp diğer tarafın bilgisine başvurmayıp, olayı araştırmayıp, olayın nasıl gerçekleştirdiğini ve olayın taraflarını merak etmeyip bir kişinin beyanı ile isim yazmak belki ilgili çalışanınız için kolay bir şey olsada insanların lekelenmeme hakları olduğu ve bu hakkın TCK ve Anayasa ile güvence altında olduğu unutulmamalıdır.

Yapılan soruşturma neticesinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca mevcut olayda olayın mütesebbibinin mağdurun kendisi olduğu soncuna varılmıştır (kamera kayıtları, tanık ifadeleri, soruşturma dosyası) Başsavcılığın kararı daha sonra yapılan itiraz sonrası itirazın reddine karar verilerek mahkeme denetiminden geçip kesinleşmiştir;

Haberde bahsi geçen Ali Irmak isimli sanatçının ise köpekle alakası olmadığı köpeğin resmi sahibininde Gökhan Beder olduğu dosyada mevcuttur."

Haber Kaynakları:

Sabah - Etiler'de dehşet veren olay! Köpek kadın mimarın kulağını kopardı

Milli Gazete - İstanbul'da dehşet veren olay! Köpek, genç mimarın kulağını kopardı

Haber 365 - İstanbul'da Dehşet: Ağızlığı Olmadan Gezdirilen Köpeğin Saldırısına Uğradı! Genç Kadının Kulağı Koptu

TV100 - Köpek saldırısına uğrayan genç mimarın kulağı koptu

A Haber - Etiler'de vahşet! Köpek genç kadının kulağını kopardı

Oda TV - İstanbul’da dehşet anları

Nokta - Etiler’de dehşet veren olay! Köpek kadın mimarın kulağını kopardı

Takvim - Sosyetik Etiler'de dehşet veren olay! Amerikan cinsi köpek kadının kulağını kopardı

HABERMOTTO - Etiler’de dehşete düşüren köpek saldırısı! Mimar Denise Morra’nın kulağı koptu…

Yeni Akit - Ağızlığı olmayan köpek dehşeti yaşattı! Etiler'de akılalmaz olay

YENİÇAĞ - Köpekler mimarın kulağını kopardı. Durdurun bu vahşeti bu kaçıncı saldırı

Memur Haber - Sokak ortasında dehşeti yaşadı! Kadının kulağını kopardı!

Haber Yıldızı - Etiler'in göbeğinde köpek saldırısına uğrayan mimarın kulağı koptu!

Akşam - İstanbul Etiler'de dehşet! Ağızlıksız köpek iç mimar kadının kulağını kopardı

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık