Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Dolandırıcılara dikkat! 11 milyon liralık vurgun!

Dolandırıcılara dikkat! 11 milyon liralık vurgun!

Dolandırıcı ve sahtekarlar her yöntemi deneyerek can yakmaya devam ediyor!.. Bir çok uyarılara karşın her gün onlarca kişinin az veye çok miktarda dolandırıldığı belirtildi. Kendilerine özellikle asker, polis, savcı vb kamu görevlisi süsü vererek özellikle temiz ve masum insanları dolandıran çete tüm uğraşlara rağmen bitirilemedi ve iş başında!..
Milyonlarca liralık dolandırıcılk işi yapıldığını belirten emniyet güçleri insanların telefonla aranarak korkutulduğunu ve adeta hipnotize edilerek paralarını ve değerli eşyalarının alındığını vurguluyorlar.

İSTANBUL EMNİYETİNDEN ARAŞTIRMA VE OPERASYON
Mağdurlar; telefonda saatlerce tutulduklarını telsiz sesleri eşliğinde korkutarak ve bağırarak taciz ettiklerini, tüm kişisel, çoluk çocuk ailesel özgeçmişi ve hatta bazı banka bilgileri ile birikimlerinin dahi bilindiğini söylüyorlar. Mağdurlar dolandırıldıklarını anlayana kadar iş işten geçiyor. Emniyet ve polis karakollarına koşarak çare arıyorlar. Tüm uğraşlara ve araştırmalara rağmen yerleri yurtları belli olmayan ve tek kullanımlık telefonlar kullandıkları için mağdurların yakalanması yönünde çoğu zaman da bir sonuç alınamıyor!.. Ancak mağdurlar geri dönüş yapıp dolandırıcıların telefonunu aradıklarında cevap alabiliyorlar. İlgili telefonlara kadın ve erkek dolandırıcının çıktığını ve konuşabildiklerini, aynı telefon numaralarından tekrar tekrar arama yapıp tacizleri sürdürdüklerini de belirtiyorlar.

TEKNOLOJİYİ KULLANIYORLAR, BAZI KİŞİLERLE ORTAK ÇALIŞTIKLARINA İNANILIYOR!..
Öte yandan, bu dolandırıcılar edinilen bilgiye göre, teknolojiyi de çok iyi kullanıyorlar ve öyle ki kullandıkları programlar aracılığıyla dolandırıcıların telefonları ve verdikleri numaralar, polis karakolları ve emniyet telefonları bile çıkabiliyor. Hatta dolandıran kişilerin anlattıklarına göre, eşleri ve yakınları kendilerini aradıklarında telefonlarının dolandırıcıların telefonlarına düştüğünü bile söylüyorlar. Yetkililer, bu tür bir uygulama olmadığını, hiç bir şekilde kesinlikle bu dolandırıcılarla polis ve asker veye devlet görevlisi denilse dahi korkmadan çekinmeden irtibat kurulmaması ve telefonun kapatılmasını istiyorlar. 

ÜLKE ÇAPINDA SICAK TAKİP İLE KÖKLERİNİN KURUTULACAĞINA İNANILIYOR
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, çok sayıda adrese sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon yapıldı.

İstanbul'da siber dolandırıcılık operasyonu: 11 milyon liralık vurgun


MAĞDURLAR DÖRT GÖZLE SONUCU VE ÇALINAN MALLARINA KAVUŞMAYI BEKLİYOR
Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, alınan şikayetlerle ilgili yapılan çalışma sonucu kendilerini asker ve polis olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran bir çeteye operasyon düzenledi.

EMNİYET VE MEDYA İŞİN YAKIN TAKİPÇİSİ!..
Bugüne kadar yaklaşık 11 milyon liralık dolandırıcılık suçu işleyen çeteye yönelik, aralarında Şanlıurfa ve Gaziantep'in de bulunduğu 9 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda, çetenin lideri olduğu belirtilen bir kişi, Fatih'te baskın yapılan adreste gözaltına alındı.

Editör: Beşiktaş Medya Grup

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık