Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Boğaziçi Üniversitesi geleneksel genel mezuniyet töreni yapılmadı! Akademisyenlerden tepki açıklaması!

Boğaziçi Üniversitesi geleneksel genel mezuniyet töreni yapılmadı! Akademisyenlerden tepki açıklaması!

 

Üniversitedeki demokratik olmadığını belirttikleri uygulamalara karşı uzun süredir sessiz nöbet eylemleriyle tepkilerini sürdüren Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Prof. Dr. Naci İnci'nin rektör olarak atandığı 2021 yılından bu yana, rektörün tüm mezunları, aileleri, arkadaşları ve öğretim üyelerinin önünde, üniversite yönetimi ile bir arada birer Boğaziçili olarak uğurladığı, Boğaziçi Üniversitesi'nin en önemli geleneklerinden biri olan tüm mezunların katıldığı genel mezuniyet töreni yapılmamaktadır.

Edinilen bilgilere göre; Boğaziçi’ndeki tüm mezunların katıldığı genel mezuniyet töreni her zaman öğrencilerin akademik başarılarını kutlamanın yanı sıra üniversitenin değerlerinin bir kez daha vurgulandığı, mezunların en onur verici anlarından birini oluşturur. Toplu törenler mezunların bilgisayar mühendisliği, fizik, sosyoloji mezunu olmalarını değil Boğaziçili olmalarını kutladıkları, üniversite ile ömür boyu sürecek bir bağın temellerini attıkları ilk adımdır. Boğaziçi Üniversitesi için de bu törenler ayrı bir gurur kaynağıdır” denildi.

“PROTESTOYU ENGELLEMEK İÇİN İPTAL EDİLDİĞİ AÇIKTIR”

Fakülteler, bölümler bünyesinde yapılan diploma dağıtım törenlerini mezuniyet töreni olarak geçiştirmenin bu önemli geleneğin yok edildiği gerçeğini saklamadığı vurgulanan açıklamada şunlar dile getirildi:

“Genel mezuniyet töreni yapmaya devam edebilen başka devlet araştırma üniversiteleri varken kaynak yetersizliği Boğaziçi Üniversitesi rektörünün bahanesi olmamalıdır. Üniversite içinde ve dışında tüm iletişim kanallarını kapatan, hocaların sessiz barışçıl nöbetini suç gibi göstererek yasaklamaya çalışan yönetimin, tüm mezunların katıldığı genel mezuniyet törenini de eleştiri ve protestoyu engellemek için iptal ettiği açıktır. Medyada mezunlarının gösterebilecekleri tepki ve protestolar ile yüzleşmeyi göze alan birçok üniversite rektörü, fakülte dekanı ve hatta lise müdürü yer almıştır.

Son 20 yıl içinde Boğaziçi'ndeki mezuniyet törenlerinde pankartsız, protestosuz tören hatırlamak zordur. Ancak kıyasıya eleştirilen tüm eski rektörler mezuniyet gününün öncelikle öğrencilerin, ailelerin ve kurumsal olarak Boğaziçi Üniversitesi'nin en önemli günlerinden biri olduğunun bilincinde olarak her türlü protesto ve eleştiriyi zarafetle karşılamış, düşünce çeşitliliğinin canlı bir ifadesi olarak görmüştür.

Tüm mezunların katıldığı genel mezuniyet törenleri üniversitemizin özgürlükçü, çoğulcu, eşitlikçi, eleştiriye açık, özgüvenli yaklaşımının yeni nesillere aktarıldığı bir simgedir. Çeşitli bahanelerle üniversite hafızasının silinmesini, bu önemli gelenekten vazgeçilmesini kabul etmiyoruz.”

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık