Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Nisan 2024, Pazartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş'taki UCİM İstanbul Temsilciliğinden velilere farkındalık eğitimi

Beşiktaş'taki UCİM İstanbul Temsilciliğinden velilere farkındalık eğitimi

Çocuk ihmal ve istismarının önlenmesi için toplumun her kesimine ulaşmayı hedefleyen UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Kartal Emine ve Hasan Aytaçman İlkokulu ve Anaokulu velilerine yönelik farkındalık eğitimi verdi.

Edinilen bilgilere göre; UCİM İstanbul Hukuk Koordinatörü Av. Gülşah Gül, katılımcılara çocuk kavramının anlamı, çocuk istismarının türleri, cinsel istismar şüphesi ya da istismara uğradığı bilinen mağdur çocuğa yaklaşım, çocukla nasıl iletişim kurulması gerektiği, çocuğun cinsel istismarı suçuna dair yasal düzenlemeler ve suça karşı ihbar yükümlülükleri ile başvurulabilecek makamlar, Çocuk İzlem Merkezleri’nin (ÇİM) işleyişi ve yargılama sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirmerde bulundu. Uzman Klinik Psikolog İlkay Dingeç de, eğitimin "Psikolojik Boyutu" kısmında velilere bilgiler verdi. Eğitimin ardından soru cevap kısmına geçildi.

Katılımcılar eğitimden çokça istifade ettiklerini ve memnuniyetlerini belirterek UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’ne destek olacaklarını ilettiler.

UCİM verdiği birçok eğitimde olduğu  gibi  bu eğitimde de  çocuk  istismarını farklı   boyutlarda   ele alarak   ebeveynler  üzerinde  büyük  farkındalık   yarattı. UCİM   Saadet   Öğretmen   Çocuk   İstismarı   İle  Mücadele  Derneği  İstanbul Temsilciliği,  önleme  çalışmaları  kapsamında toplumun her kesimine ulaşmaya ve “ÇOCUK İHMAL VE İSTİSMARI”  konusunda  farkındalık  eğitimleri  vermeye  devam edecek.

 

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği

İstanbul Önleme Ofisi

Adres: Nisbetiye Mah. Belediye Sitesi Yolu Sok. A6 Blok 15 AG Beşiktaş/İSTANBUL

Telefon: 0 538 491 69 79

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık