Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş'taki Fen Bilimleri Eğitim Kurumları’nın kurucusu Nazmi Arıkan cinayetinde şok gelişmeler!

Beşiktaş'taki Fen Bilimleri Eğitim Kurumları’nın kurucusu Nazmi Arıkan cinayetinde şok gelişmeler!

Eğitimci Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker’in 13 Temmuz günü çiftlik evinde cansız bedenlerinin bulunmasının ardından olayı aydınlatmak için Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde özel tim oluşturuldu. JASAT, İstihbarat ve Olay Yeri İnceleme ekipleri, cinayet şüphelisi olarak 6 ay önce çiftlik evine gelerek Nazmi Arıkan'la alacak verecek meselesi nedeniyle tartıştığını belirlediği Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya üzerinde yoğunlaşarak, teknik ve fiziki takip başlattı.

Bu arada otopsi işlemleri tamamlanan Nazmi Arıkan 36, şoförü Şerif Eker'in ise 34 yerinden bıçaklandığı belirlendi. Teslim alınan cenazeler, İstanbul'a gönderildi. Nazmi Arıkan, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda; Şerif Eker ise Mahmut Şevket Paşa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Milliyet'te yer alan habere göre; JASAT başta olmak üzere çok sayıda özel ekip, cinayet şüphelisi olarak, 6 ay önce çiftlik evine geldiği ve Nazmi Arıkan ile alacak verecek meselesi nedeniyle tartıştığı ileri sürülen Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya üzerinde yoğunlaştı. Şehirler arası otobüs firmalarının yolcu listelerini kontrol eden jandarma ekipleri, terminallerdeki kameralar, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Plaka Tanıma Sistemleri, yol güzergahlarındaki MOBESE ve güvenlik kameraları olmak üzere toplam 120 saatlik kamera kaydını saniye saniye izledi.

SABİT İKAMETGAH ADRESİ BULUNMUYOR

Sabit bir ikamet adresi bulunmayan ve 100'e yakın ikameti kullandığı belirlenen Akçekaya'nın Etiler Mahallesi Tuğcular Sokak'ta başka bir isme kiralanan evde olduğu kamera kayıtlarından belirlendi. Bunun üzerine oluşturulan jandarma özel timi, 14 Temmuz'da saat 03.00 sıralarında Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle  adrese operasyon düzenleyerek, kimya öğretmeni Ufuk Akçekaya'yı gözaltına aldı.

ÇİFTLİK EVİ ÇEVRESİNDE KEŞİF YAPMIŞ

Gelibolu ilçesine getirilerek sorguya alınan Ufuk Akçekaya, cinayeti kabul etmese de ekipler kendisinin çiftlik evine geldiğini belirledi. Jandarma ekipleri, Ufuk Akçekaya'nın ilk olarak 11 Temmuz günü İstanbul Etiler'deki evinden Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine otobüs ile geldiğini, buradan da taksiyle köye giderek, çiftlik evinin çevresinde keşif yapıp İstanbul'a geri döndüğünü tespit etti. Akçekaya'nın bir gün sonra 12 Temmuz'da yine otobüs ile İstanbul'dan Gelibolu ilçesine, buradan minibüs ile Eceabat ilçesine geçtiği, ardından da taksiyle saat 21.45 sıralarında Karainabeyli köyüne ulaştığı belirlendi.

İddiaya göre, köye giden asfalt yol üzerinde taksiden inen Akçekaya'nın ayçiçeği tarlası ve çalılıklar arasından çiftlik evine yaklaştı, 3 saat boyunca Arıkan'ın çiftlik evi gözetledi. Saat 23.00 sıralarında Nazmi Arıkan'ın evinden veteriner ile şoförü Şerif Eker'in ayrıldığını gören Akçekaya, evin arka kapısından içeriye girdi. Evde yalnız kalan ve koltukta oturan Nazmi Arıkan'a arkasından yaklaşıp bıçaklamaya başladı. Bu sırada Arıkan'ın son bir hamleyle cep telefonundan şoförü Şerif Eker'i aradığı ve 8 saniyelik bir görüşme yaptı.

113 BIÇAK DARBESİ

Arıkan'a 300 metre mesafedeki başka bir eve yatmaya giden şoför Şerif Eker, araca binerek hızlıca yardıma gitti. Bu sırada 47 bıçak darbesiyle Nazmi Arıkan'ı öldüren Ufuk Akçekaya, eve bir aracın geldiğini görünce saklandı. Şoför Şerif Eker eve girdiğinde kapının arkasında saklanan Ufuk Akçekaya tarafından bıçaklamaya başladı. Eker de 66 bıçak darbesiyle olay yerinde hayatını kaybetti.

ÇİFTLİK EVİNİ KUNDAKLAMA GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞ

Katil zanlısı, saat 00.15 sıralarında kendisini köye bırakan taksi şoförünü arayıp kendisini almasını istedi. Çiftlik evini de burada bulduğu kimyasal malzemeler ile yakarak kundaklama girişiminde bulundu. Ayçiçeği tarlasından asfalt yola giderken de suç aleti bıçağı araziye sakladı. Jandarma özel ekipleri, 4 gün boyunca 5 dönüm arazide metal dedektörü ve dedektör köpekle birlikte arama yaptı ve üzerinde kan izleri de olan suç aleti bıçağı buldu. Jandarma özel timi, Akçekaya'nın Karainebeyli köyüne geldiğindeki ve cinayetin ardından İstanbul'a döndüğündeki kıyafetinin de farklı olduğu tespit edildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Tasarlayarak kasten adam öldürme suçundan adliyeye sevk edilen cinayet şüphelisi Ufuk Akçekaya'nın, jandarmadaki sorgusunda Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker'i kendisinin öldürmediğini, çiftlik evine ise alacağı olduğunu öne sürdüğü parayı almaya geldiğini söylediği öğrenildi.

TUTUKLANDI

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Karainebeyli köyündeki çiftlik evinde bıçaklanarak öldürülen Fen Bilimleri Eğitim Kurumları kurucusu Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker'in cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece 'planlayarak kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı.

CİNAYETE GİTTİĞİ VE EVE DÖNDÜĞÜ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Karainebeyli köyündeki çiftlik evinde bıçaklanarak öldürülen Fen Bilimleri Eğitim Kurumları kurucusu Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker'in cinayet zanlısı olduğu gerekçesiyle tutuklanan Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya'nın kamera görüntüleri ortaya çıktı. Akçekaya'nın, 12 Temmuz günü çifte Karainebiyli köyüne gitmek üzere Eceabat ilçesinde taksiye bindiği görüntüsünün yanı sıra, cinayetin ardından Alibeyköy terminalinden eve gitmek üzere taksiye binmeye giderken ve Etilerdeki evine girdiği anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Akçekaya'nın, 12 Temmuz günü Karainebeyli köyüne giderken ve 13 Temmuz günü İstanbul Etilerdeki evine dönerken farklı kıyafetlerle görülmesi dikkat çekti.

KATİL ZANLISI 2.5 SAAT BURADA GİZLENMİŞ

CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ da cinayetin perde arkasını anlattı. Katil zanlısının 2.5 saat gizlendiğini söyleyen Uludağ'ın değerlendirmeleri şöyle:

"Gerçekten eğitim camiasını derinden sarsan bir cinayet. Nazmi Arıkan ve şoförü bıçaklanarak öldürüldü ve gerçekten de kamuoyunda da geniş bir yer buldu. Tabi cinayetin ardından Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı ve Çanakkale Jandarma Bölge Komutanlığı özel bir çalışma ekibi oluşturdu.

Bu eğitim camiasını bu denli sarsan cinayeti kim, niye işlemişti? Onun araştırması yapıldı. Yapılan ilk çalışmada tabi aileyle temas kuruldu. Aile Nazmi Arıkan hocanın Ufuk Akçekaya isimli Anadolu'da bir spor kulübünün başkanlığını yapan ve yine küçük çapta bu tip dershaneleri olan bir kişiyle husumet yaşadığını aile söyledi. Bunun üzerine tabi ilk mercek altına alınan kişi de Ufuk Akçekaya oldu doğal olarak. Yapılan çalışmalarda da Ufuk Akçekaya'nın Gelibolu'ya gelip gelmediği araştırıldı. Ve gerçekten yapılan ilk incelemelerde Ufuk Akçekaya'nın cinayetten bir gün önce Gelibolu'ya geldiği, orada bir otelde konakladığı ve daha sonra internette bulduğu bir taksiyle Nazmi Arıkan'ın çiftliğinin bulunduğu noktaya çok yakın bir yere geldiği tespit edildi.

Ve hemen soruşturma derinleştirildi. İstanbul'a bir ekip gönderildi. Ufuk Akşekaya, Etiler'de kaldığı evinde gözaltına alındı.

Ufuk Akçekaya ilk dedi ki; Hayır. Resmi ifade alımına henüz geçilmedi. Bugün alınması bekleniyor. İlk ifadesinde soruşturma birimlerine Gelibolu'ya gelmediğini iddia etti. Fakat jandarma ekipleri Gelibolu'daki olaydan bir gün önce ki kamera görüntülerini gösterince, 'Evet geldi. Ama cinayeti ben işlemedim' dedi. Bunun üzerine Ufuk Akşekaya'yı Nazmi Arıkan'ın çiftliğine götüren taksiciye ulaşıldı. Taksici, Ufuk Akçekaya'yı teşhis etti. "Üzerinde siyah bir tişort vardı, siyah bir pantolon vardı ve ben onu çiftliğe yakın bir noktaya bıraktım." dedi. Taksici ifadesinde diyor ki; "Ben saat 20.30 sıralarında getirdim ve buraya bıraktım."

AYÇİÇEK TARLASINDA 2.5 SAAT

"İddia edilen o ki; katil zanlısının bu ayçiçek tarlalarına 20.30 sıralarında geldiği, bu ayçiçek tarlalarının bulunduğu noktada 2.5 saat süresince gizlendiği ve o sırada Nazmi Arıkan, şoförü ve veterineriyle evinde oturuyor. Veterinerin eve gitmek istemesi üzerine saat 23.00 sıralarında Nazmi Arıkan'ın şoförü veterineri evine götürmek için oradan ayrılıyor. O şoförün ve veterinerin oradan ayrıldığını gören katil zanlısının da iddiaya göre; bu noktadan hareket ettiği, hızla çiftlik evine gittiği ve Nazmi Arıkan'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddia ediliyor.

Bu da bir tahmin. Saat 23.15 sıralarında Nazmi Arıkan ile şoförün arasında geçen bir 30 saniyelik telefon görüşmesi var. Ve bu 30 saniyede tahminler de o yönde ki; muhtemelen eve zorla giriş fark eden Nazmi Arıkan'ın şoförünü arayıp yardım isteyebileceği değerlendiriliyor. Hemen Nazmi Arıkan'ın şoförü olay yerine geliyor.

Şoförü aynı zamanda koruma olarak da değerlendirilebilecek bir kişi. Nazmi Arıkan 36 bıçak darbesini ön bölgeden almış. Katil zanlısı Nazmi Arıkan'a önden bir saldırı yapmış. Olay yeri incelemesi sırasında şoförünün bıçak darbelerini sırtından aldığı tespit ediliyor. Bu da neye işaret ediyor? Şoförün hızla olay yerine geldikten sonra katil zanlısının olay yerinde gizlendiği ve şoförü arkadan saldırıda bulunduğu değerlendirmesi yapılıyor."

4500 LİRAYI KABUL ETTİ

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Karainebeyli köyünde eğitimci Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker’in bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan Ufuk Akçekaya’yı çiftliğe götüren taksi şoförü Ayhan Kütükçüler (57), Akçekaya’nın sakin göründüğünü belirterek “Hayvan çiftliğinin orada indi. 205 TL taksi ücretini verdi” dedi. 

Jandarma Suç Araştırma Timi’nin (JASAT) çalışması sonucu, çifte cinayetin şüphelisi olarak Tokatspor Kulüp Başkanı Ufuk Akçekaya gözaltına alındı. İstanbul’da yakalanan Akçekaya’nın, gözaltına alınmadan önce sosyal medya hesabından canlı yayın açarak, Nazmi Arıkan ile aralarında geçen yıl yaşanan olayları anlattığı belirlendi. 

Akçekaya’nın, yedi gün önce de Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarının kendisiyle yapılan lisans anlaşmasını 2019 yılında iptal etmesine dair sosyal medyadan paylaşım yaptığı görüldü.  

Paylaşımda “10 yıllık anlaşmamızı sebep göstermeden, haber vermeden bozmuş tüm düzenimizi alt üst etmiştir. Böyle bir hareket iyi niyetten uzak tamamen bir kumpastır. Planlı bir şekilde, şirketlerimi zora sokmuşlardır. Ticari ve itibari suikast yapılmıştır” gibi ifadeler yer aldı.

‘ÇİFTLİKTE İNDİ’ 

Akçekaya’yı çiftliğe götüren taksi şoförü Ayhan Kütükçüler, Akçekaya’nın kendisine internet üzerinden numarasını bulup ulaştığını belirterek, “Beni aradı. Eceabat’tan almamı istedi. Gelibolu minibüsüyle Eceabat’ın Kilitbahir kavşağından saat 20.00’de aldım. Üzerinde siyah bir tişört ve siyah bir pantolon vardı. Bir kol çantası taşıyordu. Sakindi. Daha önce de ilçeye geldiğini söyledi. Olay yerine gitmek istediğini söyledi” dedi. Bigalı, Kumköy ve Yolağzı’ndan sonra olayın olduğu Karainebey köyüne ulaştıklarını belirten Kütükçüler “Köyü 1 kilometre geçtikten sonra hayvan çiftliğinin orada indi. 205 TL taksi ücretini verdi. Sabahtan ise Muğla’nın Bodrum ilçesine gitmek istediğini ne kadar tutacağını sordu. ‘4 bin 500 TL tutar’ dedim. Kabul etti, sabah onu Bodrum’a götürmek üzere sözleştik. Ben ayrıldım. Ancak gece tekrar aradı, 23.45’te yanına gittim. Bodrum’a değil, Gelibolu’ya gitmek istediğini söyledi. Saat 00.24’te Gelibolu garajına götürdüm. 520 TL tuttu. Cebinde 460 TL olduğunu söyledi. Helalleştik. Ayrıldı” diye konuştu. 

TAKIMI KÜME DÜŞÜRÜP KENTE UĞRAMAMIŞ

Ufuk Akçekaya, 2018’deki kongre ile kulübün başkanı oldu. Akçekaya’nın başkan olduğu kongrede, dernek statüsünden çıkarılan kulüp, Tokatspor A.Ş. olarak lige devam etti. Tokatspor aynı sezon 2’nci Lig’den 3’ncü Lig’e, ardından da Bölgesel Amatör Lig’e düştü. Bu ligde devam etmeyince takım, amatör kümeye düştü. Akçekaya’nın en son 11 Ekim 2020’de Halide Edip Adıvarspor ile oynanan 3’üncü Lig maçı için geldiği, bir daha da kente uğramadığı belirtildi.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık