Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş'taki Boğaziçi Üniversitesi'nden skandal karar! 22 yıllık barınak önce taşındı, şimdi de köpekler atılıyor!

Beşiktaş'taki Boğaziçi Üniversitesi'nden skandal karar! 22 yıllık barınak önce taşındı, şimdi de köpekler atılıyor!

Boğaziçi Üniversitesi Hayvan Barınma Merkezi'ne (BU Paws) geçtiğimiz Mart ayında üniversite yönetimi tarafından el konuldu. Devlet kararı var denilerek, İstanbul’un fethinde hayatını kaybeden ilk askerlerin şehitliğinin bulunduğu Fethi Şehitlik Dergahı’na yakınlığı ileri sürüldü ve apar topar yeni alana taşındı. Diken'den edinilen bilgilere göre; Boğaziçi Üniversitesi, okul sınırları içerisinde yer alan ve gönüllüler tarafından idare edilen 22 yıllık hayvan barınağını bir senedir başka yere taşımak istiyordu. Gönüllülerle okul yönetimi bir senedir iletişim halinde ve çözüm arayışındaydı. Gönüllüler, tahliyenin apar topar olmaması, 22 yıllık barınaktaki şartların aynısının yeni yerde sağlanması ve yeni alandan da çıkarılmayacağına dair güvence verilmesini talep ediyordu. Gönüllüler bu taleplerin yerine getirildiği taktirde yer değişikliği kabul ediyordu. 15 Mart’taysa okul yönetimi diyalogu bir anda keserek habersiz bir şekilde buldozerle barınağa girdi. Tepkilerden sonra tahliyeye ara verildi. 26 Mart'ta ise, sabah saatlerinde de yönetim, okulda kimsenin olunmamasını fırsat bilerek barınağa girdi. Okula polis çağrıldı, gönüllülere şiddet uygulandı ve iki gönüllü gözaltına alındı.

Mahalle sakininden BUPaws barınağına dava!

Üniversitede 26 Mart tarihinde yerleşke içerisindeki köpeklerin başka bir yere gönderilmesine gönüllüler tepki göstermiş, güvenlik ile aralarında arbede yaşanmıştı. Beşiktaş'taki Ayşe Sultan Korusu'ndaki yeni barınakta gerekli şartların sağlanmaması ve yurttaşların köpeklerden rahatsız olması nedeniyle tartışmalar sürmüştü.

Cumhuriyet'ten edinilen bilgilere göre; Hayat Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği‘nin avukatı Gülsaniye Ekmekçi, süreci şu ifadelerle özetledi:

“Ayşe Sultan Korusu sakinleri, üniversite yönetimi ile görüşerek barınaktan rahatsızlık duyduklarını dile getirdi. Barınağın taşınmasını istediler fakat üniversite yönetimi uzlaşmaya yanaşmadı. Aldığımız bilgiye göre üniversite yönetimine ve bizlere bir tazminat davası açmayı planlıyorlarmış. Bu davanın muhatabı dernek olmamalı çünkü üniversiteyi dernek yönetmiyor ve taşınma kararını da alan rektörlüktür.” 

Köpekler kampüsten atılıyor

Boğaziçi Üniversitesi Hayvan Barınma Merkezi'nden 18 Temmuz'da yapılan son açıklamada,üniversite yönetimi tarafından köpeklerin kampüsten atılmak istendiği açıklandı. Yapılan açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verildi:

"Milyonlarca lira harcanarak yeni alan yapıldı. 1 gecede 22 yıllık yuvamız dümdüz edildi, gönüllülerimiz darp edildi, köpeklerimiz travmalar yaratılarak taşındaı, bize köpeklere bakamadığımıza dair iftira atıldı, yıkılan alanımıza aylardır tek bir tahta çakılmadı. Aylardır hayvana ve insana vermedikleri zararı bırakmadılar. Sonunda en başından beri amaçladıklarını yapmaya zorluyorlar; onlar daha bu okula adımını atmamışken bu okulun sakini olan kampüs köpeklerini Boğaziçi Üniversitesi'nden tamamen sürmek.

Bu seferki bahaneleri, kampüs köpeklerine bakmak için kurulmuş ve yönetimin yıllardır yakından tanıdığı, birlikte çalıştığı derneğimize kampüs köpeklerinin zorunlu olarak çiple kayıtlı olması. Bir köpeğin tedavisini yaptırabilmek ve bakımını üstlenebilmek için, köpeğin sahipsiz statüde olmaması için bir kişi ya da kurum üstüne çipli olmaları gerektiğini, bu amaçla kurulan derneğimize zaten kayıtlı olduklarını yönetim gayet iyi biliyordu.

Yıllardır bu köpeklere bakmak için kurulmuş bir dernek olduğumuzu bilen yönetim, İlçe Tarım'la iletişime geçerek köpeklerin dernek üzerine kayıtlı olduğundan okuldan alınması gerektiğine dair bize 72 saat süre verdirtti. Aksi halde kampüs köpeklerimiz belediye barınağına alınacak.

Neden milyonlarca lira kullanılmayacak yeni bir alan yapmak için hiç edildi? Neden apar topar köpekler yerlerinden edildi? Biz neden darp edildik? Aylardır yıktıkları halinden bir çöp oynatılmayan alan için neden hayvanlara bu süreç yaşatıldı?

22 yıl boyunca kimseye zararı olmadan bakılan köpeklerimizin yuvası dümdüz edildi bir hiç için. Koskoca üniversite yönetiminin paralar ve günler harcadığı bu korkunç aylar ne uğruna hiç bilmiyoruz. Köpekler okuldan gönderilmek isteniyorsa bu paralar harcanmadan, insanlara köpeklere zulüm edilmeden de bu süreç ilerletilebilirdi.

Kampüs köpeklerimizin yuvası 22 yıldır Boğaziçi Üniversitesi'ydi. Üniversiteyi güzelleştiren, kültürünün bir parçası haline gelen köpeklerimiz yuvalarından atılamayacak. Üniversite yönetimini lütfen arayın, mailler atın, sosyal medyadan yazın, tepkinizi gösterin. Bir gecede yuvalarından ettikleri köpeklerimizi aynı zorbalıkla ölüme göndermelerine göz yummayacağız."

Boğaziçi Üniversitesi yönetiminden ise; konu hakkında henüz kamuoyuna bir açıklama yapılmadı.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık