Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Türkiye'nin en büyük nüfusuna sahip İstanbul'da beklenen olası Marmara depremi nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları gündemden hiç düşmüyor. Edinilen bilgilere göre; Beşiktaş'ta yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları derlendi.

Edinilen bilgiye göre, farklı kanunlara tabi alanlar olması sebebiyle birçok imar planı bulunan ilçede kentsel dönüşüm çalışmaları çok yönlü sürüyor.Beşiktaş Belediyesi ekipleri, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında üst ve alt ölçekli çalışmalarını sürdürürken, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun beraberinde 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu ile 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na tabi alanlara yönelik de ayrı ayrı çalışma yürütüyor.

Kentsel dönüşümün hız kazanabilmesi için iskan veya ruhsat sahibi yapıların imar planlarında inşaat alanı ve kat sayısı kayıplarını önleyerek, kazanılmış hakların korunmasına yönelik plan notu değişikliği yapılan ilçede, mevcut iskan veya ruhsatlı hakların korunarak 6306 sayılı kanun kapsamında kontrollü şekilde dönüştürülmesi planlandı.

Dönüşümün hızlanması ve önündeki engellerin çözülebilmesi için Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve Beşiktaş İmar AŞ iştirak şirketini kuran belediye, nüfus ve yoğunluk artırıcı teşvikler yerine, mevcut hakların korunması ve imar planında yapılaşmaya engel durumların ortadan kaldırılması adına plan değişikleri yapıyor.

1999 öncesi inşa edilen tüm yapıların dönüşümü ön planda tutuluyor

İstanbul genelinde yapılan yerleşim yeri uygunluk durumu analizinde 3 bölgesi eski dere yatağı olmasından dolayı alüvyon zemin olarak tespit edilen ilçede, bu alanlardaki 1999 öncesi inşa edilen tüm yapıların dönüşümü ön planda tutuluyor.

Kentsel sit alanı olan bu bölgelerden ikisinde 1/1000'lik imar planının olmaması dönüşüm konusunu güçleştirirken, belediye, imar planlarının onaylanması ve gerekli imar haklarının kazanılması için üst mercii başvurulara ve tekliflere yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Beşiktaş'ta son 10 yıl içerisinde 603 yapı yıkılırken, 642 yeni yapı ruhsatı düzenlenerek gerekli imar uygulamaları gerçekleştirildi.

İlçede 2000 öncesi inşa edilen sit alanındaki yapıların dönüşümü için de gerekli yasal işlemler sürüyor.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık