Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Mart 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş'ta başörtülü genç kızlar restorona alınmadı! Kaymakamlık'tan açıklama geldi! Savcılık soruşturma başlattı!..

Beşiktaş'ta başörtülü genç kızlar restorona alınmadı! Kaymakamlık'tan açıklama geldi! Savcılık soruşturma başlattı!..

İleri sürülenlere göre; Beşiktaş'taki Momo Bebeköy isimli restoran iddiaya göre iki genç kızı tesettürlü oldukları gerekçesiyle içeri almadı. Duruma tepki gösteren genç kızlar, içeri alınmadıkları anları telefon ile kaydetti. Restoran çalışanının genç kızlara "Tesettürlü alamıyoruz. Burası özel mülk. Almak zorunda da değiliz" dediği görüldü. Neye uğradığını şaşıran genç kızlar görüntüleri sosyal medyada paylaştı. İşletmenin tutumu sosyal medya kullanıcılarından büyük tepki gördü.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Beşiktaş Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Beş gün önce Bebek mahallemizde bulunan bir işletmede yaşandığı iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerle ilgili gerekli inceleme yapılmaktadır. İlçemizde bulunan kamu kurum ve kuruluş özel sektör işletmelerinde bütün vatandaşlarımı hiçbir ayrım gözetilmeden eşit şekilde bütün hizmetlerden faydalanmakta olup, aksi bir duruma daha önce olduğu gibi bundan sonra da asla müsaade edilmeyecektir" denildi.

Genç kızların konuyla ilgili emniyette şikayetçi olmadıkları öğrenildi.

TİHEK İNCELEME BAŞLATTI

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), İstanbul'da iki kadının başörtülerinin olduğu gerekçesiyle restorana alınmadıkları iddiasına ilişkin resen inceleme başlattı.

TİHEK'ten yapılan açıklamada, söz konusu iddiaya ilişkin medyada yer alan haberlerin yakından takip edildiği bildirildi.

Temel insan hakları ilkelerinden "eşitlik ve ayrımcılığa maruz bırakılmama" ilkesinin, Anayasa'nın 10'uncu maddesi ile 6701 sayılı "Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu"nda güvence altına alındığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"6701 sayılı Kanun'un 9'uncu maddesinin birinci fıkrasının (g) bendine göre, 'Ayrımcılık yasağı ihlallerini resen veya başvuru üzerine incelemek, araştırmak, karara bağlamak ve sonuçlarını takip etmek' kurumun görevleri arasında sayılmaktadır. Aynı Kanun'un 5'inci maddesi uyarınca 'Kamusal ve özel alanda hizmet sunan gerçek ve tüzel kişilerin yürüttükleri faaliyetler bakımından bu hizmetlerden yararlanmakta olan veya yararlanmak üzere başvurmuş olan kişiler aleyhine ayrımcılık yapılması' yasaklanmış olup söz konusu kişilerin makul gerekçe olmaksızın hizmetlerin sunumu aşamasında ayrımcı bir muameleye tabi tutulması, evrensel insan hakları ilkeleri ile ayrımcılık yasağı ve eşitlik ilkesine aykırılık teşkil etmektedir.
6701 sayılı Kanun kapsamında ayrımcılık yasağını ihlal eden gerçek ve tüzel kişiler hakkında kurumun resen inceleme ve idari yaptırım uygulama yetkisi bulunmaktadır. Bu kapsamda, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu tarafından yukarıda bahsi geçen iddialar hakkında resen inceleme başlatılmıştır." 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan skandal uygulamanın yaşandığı restoranın Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kiracısı olduğu ortaya çıktı. Görüntüler sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı da harekete geçti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un talimatıyla işletmeyle ilgili inceleme başlatıldı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ PAYLAŞIMLARI

Video sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Kullanıcılar olaya tepkilerini sert bir şekilde gösterirken, söz konusu işletme de eleştirilerden nasibini aldı.

O tepkilerden bazıları:

Yıl 2022 olmuş ama Türkiye'de başörtüsü düşmanlığı hız kesmeden devam ediyor.

Bu zihniyet hala Türkiye'de maalesef yaşıyor. Gerekli tepki gösterilmedikçe de yaşamaya devam edecek!

Bugün bir işletmede bunu yapan yarın kamusal alanda tekrardan başörtüsü yasaklar. O yüzden tepkimiz buna!

Bu işletme derhal kapatılmalı.

Bu arkadaşın mekanını mühürleyin lütfen ve cezai işlem uygulayın. Bir vatandaşa dinine, ırkına, görünüşüne göre hizmet vermemek anayasal suçtur.

MOMO BEBEKÖY SAHİBİ BURAK BEŞER KİMDİR?

İstanbul Beşiktaş'taki Momo Bebeköy isimli restorana gelen tesettürlü kadınların içeri alınmaması sonrasında herkes İstanbul Beşiktaş Momo Bebeköy Kafe kimin, sahibi kim diye merak etti ve araştırmaya başladı. Momo Bebeköy'ün sahibi Burak Beşer Şeyma Subaşı'nın eski sevgilisi çıktı. Peki Burak Beşer kimdir? Ne iş yapar kaç yaşında?

Burak Beşer, Hidro-Mak şirketinin sahibi Beşer ailesine mensup bir iş insanı. Bu sanayi şirketinde başlayan iş hayatını şu anda yeme içme sektöründe sürdürüyor.

2012 yılında bir arkadaşının Çeşme Alaçatı’da bulunan 12 metrekarelik “shot bar”ına ortak olarak eğlence sektörüne adım atan Burak Beşer, sektördeki iddialarını büyütmüş ve 2016 yılında 250 metrekarelik bir bahçede Momo’yu hayata geçirmiş.

2018 yılında yine Çeşme’de Beach of Momo, 2019’da ise İstanbul Bebeköy Momo’nun faaliyetine başladığını belirten Beşer, grubun bugün yıllık 50 milyon TL’yi aşan ciroya ulaştığını vurguluyor. 

1986 yılında doğan Burak Beşer, lise ve üniversite eğitimi için uzun yıllar Amerika’da kaldı. Bu yılların onun girişimcilik deneyimi için önemli bir kırılma noktası olduğunu vurgulayan Beşer’in bir diğer tutkusu basketbol… Okul yıllarında birçok şampiyonluğa imza atan Beşer, basketbolda edindiği spor disiplini ve takım oyunu vizyonunu bugün iş hayatında aynı şekilde devam ettiriyor.

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık