Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş patlaması davasında sanıklara ceza yağdı!

Beşiktaş patlaması davasında sanıklara ceza yağdı!

Beşiktaş'ta 10 Aralık 2016 günü meydana gelen 40'ı polis, 7'si sivil 47 kişinin şehit olduğu, 208'i polis 243 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili haklarında dava açılan ve saldırıyı gerçekleştiren teröristlere bombaların nakli ile keşif ve istihbarat konularında destek oldukları iddiasıyla ağır ceza mahkemesinde yargılanan 5'i tutuklu 25 sanıklı davada mahkeme kararını açıkladı.

SÖZCÜ'den Özgür Cebe'nin haberine göre; mahkeme saldırının öldürülen teröristler Burak Yavuz ile Kadri Kılınç tarafından gerçekleştirildiğini, sanıklar Abdulkadir Eken, Kenan Karadeniz, Mehmet Ayaz, Ercan Biç, Ersin Biç'in ise bu saldırıda bomba temini ve patlama gününe kadar bombaların saklanması rolünü üstlendiklerine dikkat çekti.

Sanıkların, yol kontrollerinde güvenlik güçlerinin dikkatini çekmemek için bombaları soğan ve kurbanlık hayvan yüklü kamyonetlerle Diyarbakır'dan İstanbul'a naklettiklerini belirten mahkeme, sanık Abdulkadir Eken'in önce Kocaeli'ne, buradan da İstanbul'a naklettiği hayvan yüklü kamyon içindeki bombaları İstanbul'da Ercan Biç, Mehmet Ayaz ile Kenan Karadeniz'e teslim ettiğini vurguladı.

DEPO KİRALAYIP BOMBALARI SAKLADILAR

Mahkeme sanık Kenan Karadeniz'in dağ kadrosundaki terörist elebaşlarının talimatıyla Kocaeli Gölcük'e gittiğini, şifreli buluşma sağlayarak buradaki kuryeler aracılığıyla soğan yüklü tırlardan patlayıcıları indirip hayvan yüklü kamyona bindirip Ercan Biç'e ait depoya götürülmesine aracılık ettiğini belirtti.

Mahkeme, sandıklı baza içinde gizlenen bombaların patlatılacağı güne kadar kiralanan depoda gizlendiğini kaydetti.

LİCEDEN İSTANBUL'A BOMBALI YOLCULUK

Mahkeme, Sanık Ersin Biç'in babası Ercan ile birlikte haraket ettiğini, Kiril alfabesiyle yazılmış örgütsel dokümanlarda kiraladıkları deponun adresinin tespit edildiğini, hırka, kazak, ayakkabı, el ve yüz svaplarında patlayıcı artığı antimon elementi, PETN, RDX kalıntıları bulunduğuna dikkat çekti.

Sanıkların Diyarbakır Lice'den İstanbul'a kadar bombaların taşınmasına ve nakledilmesine aracılık ettikleri ve patlama sonucu 40'ı polis 47 kişinin hayatını kaybetmesinde rol aldıkları bildirildi.

9 SANIĞA CEZA

Mahkeme tutuklu sanıklar Abdulkadir Eken'i terör örgütü “üyesi olmak, patlayıcı madde nakletmek, bulundurmak” suçlarından 55 yıl, Ercan Biç'i 29 yıl, Mehmet Ayaz'ı 35 yıl 3 ay, Ersin Biç'i 25 yıl 6 ay, Kenan Karadeniz'i ise 29 yıl hapisle cezalandırdı.

Tutuksuz Mehmet Edip Taşar da 22 yıl 6 ay hapisle cezalandırılarak hükümle birlikte tutuklanmasına karar verildi.

Tutuksuz sanıklar Ferhat Dalmızrak 7 yıl 6 ay, Mehmet Selim Yeşil 6 yıl 3 ay, Erkan Biç 3 yıl 9 ay hapisle cezalandırıldı.

14 SANIK BERAAT ETTİ BİRİ ÖLDÜĞÜ İÇİN DÜŞME KARARI VERİLDİ

Sanıklar Mahşuk Türkan, Muhsin Biç, Abdurrahman Demir, Emrullah Ege, Resul Eken, Hamit Eryılmaz, Şirvan Oğurtan, Ramazan Balta, Ercan Ekilmiş, Mehmet İhsan Aksoy, Hamza Aksoy, Uğur Demirci, Ferhat Demir ve Necat Bozkurt delil yetersizliğinden beraat etti. Mahkeme, sanık Fesih Araz'ın ise yargılama sırasında öldüğü için hakkındaki davanın düşmesine karar verdi.

Sanık Botan Eken'in İstanbul'da da aynı dava kapsamında soruşturması olduğu için dosyasının farklı bir esasa kaydedilerek yargılamasının devamına oy birliğiyle karar verdi.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık