Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman'ın yeni görev yeri belli oldu

Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman'ın yeni görev yeri belli oldu

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, 10 kız öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla ortaokul müdürü Mustafa Kartaler'in tutuklanmasının ardından bakanlık kararıyla görevinden alındı. Cırıt'ın yerine, İstanbul'dan Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman'ın atandığı belirtildi.

Ne olmuştu?

Edinilen ilgilere göre; Eskişehir’e 2018 yılı Aralık ayında İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Hakan Cırıt, geçtiğimiz gün kız öğrencilerine tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Alpu Ortaokulu ve Alpu Ertuğrulgazi İmam Hatip Okulu müdürlüğü görevini yürüten Mustafa K., skandalının ardından görevinden alındı.

Sivrihisar Dümrek Ortaokul müdürüyken, evli olmasına rağmen, 2020 yılı Ocak ayında 19 yaşındaki eski kız öğrencisi İ.D.’yi kaçıran, Alpu ilçesi Alpu Orta Okulu ve Ertuğrulgazi İmam Hatip Okulu müdürlüğü görevini yapan Mustafa K. geçtiğimiz günlerde yeni bir skandala imza atarak gündeme gelmişti.

Eski kız öğrencisini kaçırdığı iddiasıyla hakkında ‘Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçlamalarıyla hakkında suç duyurusu bulunan Mustafa K., İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından cezalandırılmak yerine mükafatlandırır gibi aynı anda iki okula birden okul müdürü yapılması ve kız öğrencilere yeniden tacizde bulunması nedeniyle gözaltına alınmıştı.

Eskişehir ili Alpu ilçesinde bulunan Ertuğrul Gazi İmam hatip ortaokulunda halen vekaleten müdür olarak görevli Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mustafa K., okulunda öğrenci olarak öğrenim gören kız öğrencilerden 10 ayrı müştekiye yönelik gerek sözlü gerekse elle taciz ettiğine yönelik iddialar üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılmış ve Beylikova Adliyesi’ne sevk edilmişti.

Okul müdürü Mustafa K. yapılan sorgusunun ardından sevk edildiği Beylikova Sulh Ceza Mahkemesi tarafından üzerine atılı olan çocuğa karşı cinsel taciz ve cinsel istismar suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kadın Kaymakam görevlendirmeyle ilgili bilgi istemişti

Alpu Kaymakamı Kübra Karaalioğlu, Alpu Ortaokulu ve Alpu Ertuğrulgazi İmam Hatip Okulu müdürü Mustafa K. ile ilgili Eskişehir Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü’ne yazdığı yazı ile görevlendirme hakkında bilgi talebinde bulunmuştu. Kaymakam Karalioğlu yazısında şu ifadelere yer vermişti:

“İlçemiz Alpu Ortaokulu olarak görev yapan M.T. hakkında Rehber Öğretmen F.G.’ye okul içerisinde yapmış̧ olduğu öğrenci görüşmelerinde ortaya çıkan kız öğrencilere uygunsuz davaranışlarda bulunduğu iddiaları sebebiyle açılan soruşturma neticesinde soruşturma süresi boyunca soruşturma seyrini etkilememek adına 5 Ocak 2022 tarihinden görevden uzaklaştırılmıştır.

Okul müdürü olarak görevlendirilen M.K’nin sicili incelendiğinde 3 Mart 2020 tarihinde uyarma cezası, hizmet dışında devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak davranışlarda bulunmak, aylıktan ceza kesme, kınama cezası cezalarını aldığı ve adı geçen şahsın evli olduğu halde 19 yaşında biriyle kaçtığı hususundan kaynaklı görevden uzaklaştırıldığı görülmektedir.

Şahsın uygunsuz davranışları nedeniyle almış olduğu disiplin cezalarına rağmen halen okul müdürü olarak görev yapmaya devam etmekte öğrencilere tehlike arz etmektedir. Mustafa K.’ya ait ceza kayıt formu ilişikte gönderilmiş olup, daha önce memurluk sıfatına yakışmayan davranışlardan dolayı almış olduğu cezalara rağmen 03.09.2021 tarihinde de okul müdürü olarak görevlendirilmesi ile ilgili tarafımıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederim.”

İl Milli Eğitim Müdürü görevinden alındı

Yaşanan atama skandalının ardının bakanlık tarafından geniş̧ bir soruşturma başlatıldı. Bakanlık olayla ilgili inceleme yapmak için 2 müfettiş̧ gönderdi. Süreç̧ içerisinde yaşanan ihmalleri, usulsüz atamayı inceleyen müfettişler, 2018 yılı Aralık ayında Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Hakan Cırıt'ı merkeze aldı. Yerine ise İstanbul Beşiktaş̧ Milli Eğitim İlçe Müdürü Nesrin Kakırman getirildi.

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık