Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Mart 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Bakanlık’tan Boğaz’da yeni imar planı düzenlemesi

Bakanlık’tan Boğaz’da yeni imar planı düzenlemesi

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Beşiktaş Bebek'te özel şahıs mülkiyetindeki 11 bin 424 metrekarelik parselin imar planlarını değiştirdi. Şu an otopark olarak kullanılan Nispetiye Caddesi üzerinde “Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi” sınırları içinde kalan parselleri kapsayan planlar, Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu tarafından 19 Temmuz 2022'de onaylandı.

SÖZCÜ'den edinilen bilgilere göre; mevcut planlarda “çocuk bahçesi ve park” olarak düzenlenmiş olan parseller, yapılan değişiklik ile öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak için “sosyal tesis (yurt) alanı, kültürel tesis alanı, park ve trafo alanı” olarak değiştirildi. Arsanın 3 bin 500 metrekaresine yurt yapılacak, 5 bin metrekaresi kültürel tesis, 2 bin 285 metrekaresi de park olarak planlandı. Yurt binasının inşaat oranı 1, yüksekliği 4 kat olarak belirlendi.

“ÖZEL TESİS YAPILABİLİR”

 

Plan notlarında yapılan düzenlemeye göre, imar uygulaması sonrasında oluşacak parseller ayrı ayrı özel mülkiyete konu edilebilir ve kullanım amacına uygun özel tesis yapılabilir. Parkın altına otopark yapılabilecek ve park alanı maliye hazinesine devredilecek.

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık