Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Avukat kadına evinin önünde silahlı saldırı

Avukat kadına evinin önünde silahlı saldırı

İstanbul Beşiktaş Levazım’da geçen ay meydana gelen olayda, ceza hukuku avukatı Nur Peker, akşamüstü evine girmek için yaşadığı binanın önüne geldi. O esnada kadını takip eden silahlı bir kişi, yanına gelerek “Merhaba abla” dedi. Şüpheli ardından silahını çekerek kadının bacağına 2 el ateş etti.

Edinilen bilgilere göre;  olayın ardından bacağında isabet eden kurşunla yaralanan Peker yere düşerken, saldırgan ise koşarak olay yerinden kaçtı.

HASTANEDE TEDAVİ ALTINA ALINDI

Kadının çığlıklarını duyan bina sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı kadını yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırarak tedavi altına aldı.

"ŞÜPHELENDİĞİM BİRKAÇ KİŞİ VAR"

Kadının hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Tedavisi tamamlanan avukat Peker ilk ifadesinde kendisini vuran kişiyi tanımadığını söyleyerek, "Şüphelendiğim birkaç kişi var ancak sağlık durumum nedeniyle kafamı tam olarak toplayamıyorum" dediği öğrenildi.

"KURTARIN, İMDAT" GİBİ DUYDUM

Olayla ilgili konuşan bir kadın, “Ben evdeyken 2 el silah sesi duydum. Önce yukarıdan geldiğini düşündüm ve 10 saniye sonra falan ‘kurtarın, imdat’ gibi şeyler duydum. Dairenin kapısını aç dedim aşağıdayım dedi. Kim olduğunu bilmiyordum havalandırma boşluğundan seslendim. Aşağı inip baktığımda komşumuz olduğunu gördüm, yerde yatıyordu.

"ADAM YÜRÜYEREK BURADAN GİTMİŞ"

Onun anlatmasına göre iki el ateş edilmiş. İlki ile ikincisi arasında 5-6 saniye kadar süre vardı. Onun anlattığına göre bir adam ona yaklaşmış ‘merhaba abla’ demiş o da merhaba demiş sonra adam silahını göstermiş. Sonra ateş etmiş, 5-6 saniye daha bekleyip bir daha ateş etmiş. Sonra da adam buradan yürüyerek gitmiş. Komşumuz bacağından yaralanmış ama sıyırmış mermi. Kendisi ceza avukatı, ateş eden adamı tanımadığını söyledi ben de kim olduğunu bilmiyorum. Bilinci gayet açıktı mermi zaten sıyırmış. Sonra buraya polisler ve sağlık görevlileri geldi. Boş kovanlar toplandı. Yaralı da hastaneye götürüldü” dedi.

BEŞİKTAŞ POLİSİ SALDIRGANI YAKALADI

Öte yandan polis ekipleri ise kadının ifadesine başvurarak çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Görüntülerden şüphelinin eşkalini belirleyen polis ekipleri ardından da kimliğini tespit etti. Devam eden çalışmalarda saldırgan Canip K. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

SALDIRGAN CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Gözaltına alınan saldırgan Canip K., avukat Nur Peker'i tanımadığını, güvenlik kamera görüntülerindeki saldırganın da kendisi olmadığını iddia etti. İfadesinin alınması ve adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Canip K. tutuklanırken, olay yerinde olan Barış H.’nin de firari olduğu öğrenildi. Saldırının sebebiyle ilgili çalışmalar devam ediyor.

SAVCI GÖZALTINDA

İstanbul Anadolu Adliyesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Davut Yılmaz, hakkındaki vahim iddialar karşısında HSK 2. Dairesi tarafından 8 Şubat'ta açığa alınmıştı.

Avukat Nur Peker, İstanbul Beşiktaş'ta 20 Ocak'ta güvenlikli bir sitedeki evine girerken silahlı saldırıya uğramıştı. Polislerin aldığı ilk ifadesinde "Şüphelendiğim birkaç kişi var ancak sağlık durumum nedeniyle kafamı toplayamıyorum" diyen Peker, tedavisinin ardından emniyete ve savcılığa giderek detaylı ifadede vermişti.

"SENİ ORTADAN KALDIRIRIM"

Savcı arkadaşı Davut Yılmaz tarafından maddi ve manevi olarak kullanılmaya çalışıldığını belirten Peker, kendisine yapılan silahlı saldırıyı Yılmaz'ın azmettirdiği yönündeki düşüncesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına da iletmişti.

Peker, daha önce bir tartışmaları sırasında Yılmaz'ın kendisine "Sen neyine güveniyorsun bu kadar, benim gücümü biliyorsun, seni ortadan kaldırırım. Türkiye Cumhuriyeti'nde bana kimse böyle konuşamaz" diyerek, tehdit ettiğini ileri sürüyor.

KORONAVİRÜS OLDUĞU İÇİN ALINAMAMIŞTI

Öte yandan, savcı Davut Yılmaz'ın, İran istihbaratı ile bağlantılı casusluk şebekesi ile de ilişkisi tespit edilmişti. Türkiye'deki İranlı muhalifleri kaçırmaya çalışan 2 İranlı, 12 Türk; Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet güçlerinin operasyonuyla yakalanmıştı. 14 şüpheli, 9 Şubat'ta çıkarıldıkları hakimlikte "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek" suçundan tutuklandı. Şebeke ile irtibatı tespit edilen Davut Yılmaz hakkında ise savcı olması nedeniyle gözaltı işlemi yapılmamıştı. Hakimler ve Savcılar Kurulu iddialarla ilgili inceleme yaparken, operasyon sırasında koronavirüs olduğu öğrenilen savcı Yılmaz hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulmuştu.

TEŞHİS VE İFADELER

SABAH'ta yer alan habere göre; 8 Şubat'tan beri açıkta olan savcı Davut Yılmaz, gözaltına alındı.

Yılmaz hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "Siyasi ve askeri casusluk" soruşturması kapsamında teşhis ve ifadeler olduğu öğrenildi. Savcı Yılmaz, elde edilen deliller doğrultusunda gözaltına alındı.

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık