Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Mart 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Vodafone Park’ta ve antrenmanda 19 Mayıs coşkusu!

Vodafone Park’ta ve antrenmanda 19 Mayıs coşkusu!

 

Beşiktaş Futbol A Takımı, Spor Toto Süper Lig’in 38. haftasında İttifak Holding Konyaspor ile oynayacağı maç için BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde dün sabah gerçekleştirdiği antrenman öncesinde, ay-yıldızlı bayrağın etrafında bir araya gelerek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Vodafone Park’ta 19 Mayıs Törenle Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Vodafone Park’ta düzenlenen bir törenle kutlandı. Edinilen bilgilere göre; halk oyunları, koro, modern dans, vals, bayrak gösterisi, Kabataş Erkek Lisesi Senfonik Orkestra ve Korosu’nun seslendirdiği şarkılar ile şiirlerin okunduğu tören, kalabalık bir öğrenci ve veli katılımıyla gerçekleşti.

Vodafone Park’ta düzenlenen törene; Başkan Ahmet Nur Çebi, Asbaşkan Fatih Hakan Avşar, BJK-KABATAŞ VAKFI Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Anıl Cansızoğlu, BJK-KABATAŞ VAKFI Lise Müdürü Özgür Hacıömeroğlu, BJK-KABATAŞ VAKFI Anaokulu Müdürü Berna Balbay, BJK-KABATAŞ VAKFI İlkokul Müdürü Emre Sakarya, BJK-KABATAŞ VAKFI Ortaokul Müdürü Müzeyyen Yaman ile Kabataş Erkek Lisesi Senfonik Orkestra ve Korosu Şefi Müzik Öğretmeni Özgen Zeybek katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende; BJK-KABATAŞ VAKFI Lise Müdürü Özgür Hacıömeroğlu yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir.” diyerek Samsun’a çıkmasının öneminin altını çizerek, “Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir. Sevgili Öğrencilerim, biz gerçekleri söylemekten korkmayacağız ve koşullar ne olursa olsun sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz. Çünkü tüm umudumuz sizlersiniz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Törende, BJK-KABATAŞ VAKFI Okulları Lisesi öğrencileri dans gösterisi eşliğinde “Ey Özgürlük” şarkısını seslendirdi, 10-B sınıfı öğrencileri Ceren Burcu Avcu ile Özgen Alp Çetiner bir konuşma yaptı, modern dans gösterisinin ardından 8-A sınıfından Berru Çırak “Bir Gemi Yanaştı Samsun’a” şiirini okudu, Ortaokul Halk Oyunları Gösterisi, Lise Halk Oyunları Gösterisi sonrasında Kabataş Erkek Lisesi Senfonik Orkestra ve Korosu şarkılar seslendirdi, İlter Öncebe ile vals gösterisinin ardından BJK-KABATAŞ VAKFI Okulları marşı eşliğinde bayrak gösterisi gerçekleştirildi.

"Mustafa Kemal Atatürk ne söylemişse onları okuyun ve gereğini yapın"

Törende bir konuşma yapan Başkan Ahmet Nur Çebi, geleceğiz gençlerimizi, çocuklarımızı Beşiktaş’ın mabedinde ağırlamaktan gurur duyduğunu ifade ederek, “Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız çok değerli ve anlamlı bir gün, Beşiktaş’ın kurucularından Ahmet Fetgeri Aşeni beyin önerisiyle bayram ilan edilmiş olması Beşiktaşlılar için ayrıca bir önem ifade ediyor. Gençlerimize söyleyebileceğim tek bir şey var. Birlik olun, beraber olun, ülkemizde sorun yaratmak isteyenlere karşı mücadeleci olun ve pes etmeyin. Çok daha fazla konuşmadan müsaade ederseniz konuşarak çocuklardan alacağım on, on beş dakika yerine buradan gittikten sonra Mustafa Kemal Atatürk ne söylemişse onları okuyun ve gereğini yapın. Teşekkür ediyorum ve hepinizin bayramını kutluyorum” dedi.

BJK-KABATAŞ VAKFI Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Anıl Cansızoğlu da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Beşiktaş ve Kabataş Cumhuriyeti kuran camialardır derken tam bunu söylüyorduk. Bugün çocuklarımız, halk danslarıyla, çağdaş danslarıyla, şarkılarıyla, şiirleriyle ve öğretmenlerimizin verdiği mesajlarla bu cumhuriyeti Mustafa Kemal ile birlikte kurduklarını ve cumhuriyeti emanet ettiği gençliğin kendileri olduklarını gösterdiler. Bugün okulumuzun kurulduktan sonra ilk 19 Mayıs törenini burada gerçekleştiriyoruz. Ben Beşiktaş’ta büyümüş biri olarak her 19 Mayıs’ta idam fermanının boynuna geleceğini bilerek bu yola çıkan Bandırma Vapurundaki Mustafa Kemal’i düşünüyorum. Okulumuzun önünden geçen Mustafa Kemal’i düşünüyorum. Ona o fermanı yazıp daha sonra zırhlılara binip kaçanları da düşünüyorum. Tarih, damarındaki kanın şuurundan korkmayan eğitimle, sanatla ve bilimle onun peşinden gide herkesin yanındadır. İyi ki varsınız nice törenlerde birlikte olmak dileğiyle. Bugünün hayata geçmesinde emeği geçen çocuklarımıza, öğretmenlerimize, Kabataş Erkek Lisesi’ndeki kardeşlerime ve onların ailelerine kalpten minnetimi sunuyorum. Başkanımız Ahmet Nur Çebi’ye de özel teşekkür ediyorum.”

 

Tören; Başkan Ahmet Nur Çebi’ye, Vodafone Park’ta düzenlenen Geleneksel Süleyman Seba Münazara Turnuvası’na verdiği destekten dolayı Kabataş Erkek Lisesi Münazara Kulübü Başkanı Kaan Evrenlioğlu’nun teşekkür plaketi takdim etmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık