Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

UEFA’dan tarihi karar! EURO 2032 Türkiye ve İtalya’ya!

UEFA’dan tarihi karar! EURO 2032 Türkiye ve İtalya’ya!

Türk futbolu ve Türkiye için tarihi gün! Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası hayali gerçek oldu. UEFA, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2032) ev sahipliğinin Türkiye ile İtalya’nın ortaklaşa gerçekleştireceğini resmi olarak duyurdu.

Edinilen bilgilere göre; Nyon’da bulunan UEFA merkezinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısının hemen sonrasında düzenlenen özel bir törenle bu karar açıklandı. Aynı törende, 2028 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2028) ev sahipliğinin de Birleşik Krallık ve İrlanda Cumhuriyeti’ne verildiği ifade edildi.

Bu özel anı paylaşmak için toplantının ardından UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina basınla birlikte poz verdi.

Kararın açıklanmasının ardından, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Başkan Yardımcısı Mustafa Eröğüt, Genel Sekreter Kadir Kardaş ve Türkiye’nin EURO 2032 temsilcisi olan Atakaş Hatayspor’un Teknik Direktörü Volkan Demirel büyük bir mutluluk yaşadılar.

TFF’DEN UEFA’YA TEŞEKKÜR

TFF’den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Akdeniz kültürünü paylaşan iki ülkeye, EURO 2032’ye ev sahipliği yapma onurunu verdiği için UEFA’ya şükranlarımızı sunuyoruz. İtalya Futbol Federasyonu ve Türkiye Futbol Federasyonu, yeni dostluk köprüleri kurup futbol mirasına kalıcı bir katkı bırakarak bugüne kadar düzenlenen en iyi Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için güçlerini birleştirdi. Önümüzdeki yıllarda İtalya ve Türkiye, ‘Play as One’ mottomuzda da belirttiğimiz gibi, büyük bir tutku ve bağlılıkla çalışarak 2032 yılına kadar taraftarlara en üst düzey Avrupa Şampiyonası deneyimini sunmak için yoğun bir iş birliği içinde olacaktır.”

BUFFON VE VOLKAN DEMİREL FUTBOL ELÇİLERİ

UEFA Yönetim Kurulu'nun TSİ 10.30'da başlayan toplantısında aday ülkeler son sunumlarını gerçekleştirdi. Toplantıya TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, TFF Onursal Başkanı ve UEFA Yönetim Kurul eski üyesi Şenes Erzik, TFF Futbol Elçisi Volkan Demirel, TFF yönetim kurulu üyeleri, İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina, yönetim kurulu üyeleri ile İtalya Futbol Elçisi Gianluigi Buffon katıldı.

Türkiye'nin EURO 2032 adaylığındaki futbol elçisi olan Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel temsil edecek. İtalya’nın elçisi ise Gianluigi Buffon.

5’ER ŞEHİRDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

EURO 2032 Türkiye ve İtalya’daki toplam 10 şehirde düzenlenecek.

İki ülke tek adaylık için hazırladığı dosyalarda 10’ar şehir seçmişti. Ortak adaylığın resmi olarak açıklanmasının ardından ise iki ülke federasyonları maçların ülkelerinde oynanacağı 5’er şehir belirleyecek.

Her iki ülkede de aynı sayıda grup, son 16 turu, çeyrek ve yarı final maçı oynanacak. UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, “Ev sahibi şehirlerin belirlemesi için aceleye gerek yok. Üç sene içerisinde yapılacak görüşmelerle açılış, kapanış, grup maçları ve finaller nerede oynanacak, bunlar netleşir” değerlendirmesinde bulunmuştu.

AÇILIŞ VE FİNAL PAYLAŞILACAK

EURO 2032 ev sahipliği için en merak edilen konuların başında ise açılış ve final maçlarının hangi ülkede oynanacağı konusu geliyor.

İki ülkenin de final maçı için talepte bulunması bekleniyor. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Final için 80 bin kapasitenin üzerinde stat şartı var. 2026’nın sonuna kadar bunu önce kim sağlarsa, o finali alacak. İki taraf da sağlarsa belki o zaman kura olabilir. Gönül ister ki final maçını İstanbul’da yapalım.” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık