Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Tüm dünyanın endişeyle takip ettiği enkaz altındaki voleybol takımından kahreden haber

Tüm dünyanın endişeyle takip ettiği enkaz altındaki voleybol takımından kahreden haber

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremler dünyada da gündemin ilk sıralarına yerleşirken Kuzey Kıbrıs'tan spor müsabakası için Adıyaman'a giden ve enkaz altında kalan kız ve erkek voleybol oyuncuları için süren umutlu mücadele İngiliz basınında da gündem oldu.

Edinilen bilgilere göre; Kuzey Kıbrıs Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, enkazda Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrenci ve öğretmelerinin olduğunu açıklamıştı.

İngiliz Daily Mail gazetesi, KKTC'den gelen öğrencilerin ailelerinin saatlerdir enkazın başında çocuklarından iyi bir haber beklediğini aktardı. Gazete, enkaz altında kalan öğrencilerin fotoğraflarını paylaştı.

Enkazda Kuzey Kıbrıs'tan gelen kurtarma ekipleri de görev yapıyor. KKTC basınına konuşan öğrencilerden birinin annesi, Adıyaman'a kayıp çocuğunu bulmaya geldiğini belirterek “Hiçbir haber yok. Kaldıkları sekiz katlı bina tamamen yıkılmış” dedi. Acılı kadın yine de çocuğunu bulacağına dair umudu olduğunu söyledi.

İngiliz gazetesinin haberinde, birçok ülkeden arama kurtarma ekibinin deprem bölgesine akın ettiği, ancak yaşanan yıkımın büyüklüğü nedeniyle çalışmaların zorlukla ilerlediği kaydedildi.

Voleybolcu öğrenci ve öğretmenlerin cansız bedenine ulaşıldı

Kuzey Kıbrıs Başbakanlığı Adıyaman Atatürk Bulvarı’ndaki İsias otelinin enkazında, toplam 6 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Çıkarılanların isimleri; İbrahim Yakula, Pamir Konuklu, Duygu Kalaycı ve kızı Lavin Kalaycı, Doruk Akın ile Özgür İçme.

Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek voleybol takımlarından oluşan 39 kişilik kafilenin kaldığı yedi katlı otel, depremde çöktü.

Kuzey Kıbrıs kafilesindeki dört kişi depremden hemen sonra kendi imkanlarıyla enkazdan çıkmıştı.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık