Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Mart 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Trabzonspor - Beşiktaş maçında hakem skandalı! Zorbay Küçük sezonu kapattı mı?

Trabzonspor - Beşiktaş maçında hakem skandalı! Zorbay Küçük  sezonu kapattı mı?

Süper Lig'in 31. haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş'ın karşı karşıya geldiği maçta hakem Zorbay Küçük'ten büyük bir hata geldi. Beşiktaş lehine verdiği endirekt serbest atış kararının uygulamasında hata yaptı. Hüseyin’in verdiği topu kaleci Uğurcan’ın elle kontrol etmesini ‘geri pas’ olarak değerlendiren Küçük, endirekt serbest atışı yanlış yerden yaptırdı. Peki bu skandal karar kural hatası mı? Derbinin tekrarı gerekiyor mu? Kural kitabı ne diyor?

Spor Arena'daki habere göre; maçın 47. dakikasında Trabzonsporlu Hüseyin, kornere çıkmaması için topu Uğurcan’a uzattı, kaleci de elle kontrol edince hakem Zorbay Küçük pozisyonu ‘geri pas’ olarak değerlendirip Beşiktaş lehine endirekt serbest vuruş verdi. Skandal da bundan sonra başladı...

Hüseyin’in pas verdiği nokta, kale alanının içinde ve direğin birkaç metre sağındaydı. Bu tip pozisyonlarda atışın yapılacağı noktayı, “13. Kural: Serbest Vuruşlar” şöyle tarif eder:

“Hücum eden takım lehine rakip kale alanı içinde verilen endirekt serbest vuruş, kale çizgisine paralel olan kale alanı çizgisi üzerindeki ihlalin yapıldığı yere en yakın noktadan yapılır.”

TRABZONSPORLU OYUNCULAR KALE ÇİZGİSİNDE OLMALIYDI

Beşiktaş’ın bu vuruşu, hakem Küçük’ün topu koyduğu noktadan değil, kale alanı çizgisinin uzun kenarından, ihlale en yakın noktadan kullanması gerekirdi. Daha vahimi ise barajın kurulduğu yer ve mesafe... Bu tip serbest vuruşlarda, savunan takımın oyuncuları, kale çizgisinin üzerine sıralanırlar. Çünkü paralel olan kale alanı çizgisinin kaleye mesafesi 5.5 metredir. 9.15 metre baraj mesafesi sağlanamayacağından tüm oyuncular kaleciyle birlikte kale çizgisi üzerinde sıralanmalıydılar.

VAR HAKEMİ ERKAN ENGİN BİZİM GİBİ SEYRETTİ

Hakem Zorbay Küçük’ün FIFA kokartlı olmasından daha vahim olan durum, hakemliğin çok basit melekelerine dair hakemlerimizden refleks görememek... Kural hatasına kadar uzanması muhtemel bir pozisyonun doğacak olması VAR’ın direkt müdahale etmesini gerektirir.

VAR’daki Erkan Engin, bu heyecanlı maçı, Riva’daki VAR odasında aynı bizler gibi keyifle sadece ekrandan izledi sanırım. Böyle bir risk varken müdahale etmemek, VAR kadrosundaki bir hakem açısından da skandal.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Pozisyon skora etki etmediği için “kural hatası” olarak kabul edilmeyecek ve maçın tekrarı gibi bir sonuç doğurmayacak. Eğer golle sonuçlanmış olsaydı, TFF ve MHK’nın başını ağrıtacak bir sıkıntıya gebeydi. 

"HATIRLAMIYORUM"

Karşılaşmada kullanılan çift vuruşun hatalı noktadan kullanıldığı gerekçesiyle maçta kural hatası yapıldığı yönünde soruya Ismael, "Pozisyonu hatırlamıyorum" yanıtını verdi.

SEZONU KAPATTI MI?

Trabzonspor-Beşiktaş maçının hakemi Zorbay Küçük, dün gece geri pas kararı sonrası yaptığı hatalı uygulamayla MHK’nın da sabrını taşırdı. Hakem tartışmaları nedeniyle hedef tahtasında oturan Ferhat Gündoğdu ve ekibi, Zorbay Küçük’ten desteğini çekmeye hazırlanıyor.

Edinilen bilgilere göre: Trabzonspor - Beşiktaş maçındaki skandal kararı nedeniyle Spor kamuoyu ve hakem yorumcularının tepkisi alan FIFA kokartlı Zorbay Küçük sezonu kapattı! Trabzon’da oynanan mücadelenin ikinci yarısında Hüseyin Türkmen’in Uğurcan Çakır’a verdiği geri pas sonrası düdük çalmasına rağmen atışı yanlış yerden kullandıran Zorbak Küçük, MHK’nın da tepkisini aldı.

Fanatik'in haberine göre; mücadele sonrası kurala uymadığı hakem yorumcuları tarafından dile getirilen ve başka Beşiktaşlılar olmak üzere futbolseverlerin tepkisini alan FIFA kokartlı genç hakem, kızağa çekilecek.

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun, skandal hata sonrası adeta küplere bindiği ve yakın çevresiyle gece geç saatlerde yaptığı görüşmelerde de bu rahatsızlığını dile getirdiği ileri sürülüyor. MHK’nın bugün ve yarın kulüplerden gelecek olası itirazı bekleyeceği, itiraz dilekçesi gelmese daha Zorbay Küçük’ü sezonun geri kalan kısmında görevlendirmeyeceği ifade ediliyor.

Bu sezon MHK’nın gözde isimlerinden olan Küçük, daha önce de futbolcularla saha içinde yaşadığı diyaloglar nedeniyle eleştirilerin odak noktasına oturmuş ancak MHK tarafından düzenli olarak görevlendirilmeye devam etmişti.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık