Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

23 Nisan 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

TFF’nin yeni başkanı belli oldu!

TFF’nin yeni başkanı belli oldu!

Ankara JW Marriott Oteli’nde düzenlenen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu’nda TFF’nin yeni başkanı seçildi.

SÖZCÜ'den edinilen bilgilere göre; yapılan oylamanın ardından Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu’nda tek aday olan Mehmet Büyükekşi, TFF’nin yeni başkanı oldu. Mehmet Büyükekşi, 209 oyun 158’ini aldı.

Divan başkanlığına Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor’un başkanı Murat Sancak seçildi.

Genel Kurul’da TFF’nin eski başkanı Nihat Özdemir ile yönetim kurulu, idari ve mali yönden ibra edildi.

Genel Kurul’a TFF Başkanı Servet Yardımcı, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, eski TFF başkanı Nihat Özdemir, Spor Toto Süper Lig ve 1. lig, 2. lig ve 3. lig başkanlarının birçoğu katılırken, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ise toplantıya katılım göstermedi. Hatırlanacağı üzere Ali Koç daha önce Mehmet Büyükekşi’ye destek vermeyeceğini açıklamıştı.

TARİHTE İLK KEZ KADIN

Mehmet Büyükekşi’nin 12 kişilik listesi genel kurul öncesi açıklanırken tarihte ilk kez kadın yönetici de TFF yönetimine yazıldı.

Büyükekşi'nin listesinde şu isimler yer aldı:

Alkın Kalkavan

Murat Aksu

Hamit Altıntop

Yusuf Günay

Ali Düşmez

Talat Papatya

Volkan Can

İbrahim Burkay

Nüket Ezberci

İdil Karademirlidağ Suher

Müslüm Özmen

Yalçın Orhan

SERVET YARDIMCI 14 YIL SONRA YOK

2008 yılından bu yana TFF yönetimlerinde yer alan Servet Yardımcı, 14 yıl aradan sonra ilk kez bir TFF yönetiminde yer almayacak. Nihat Özdemir’in istifası sonrası başkanlık görevini sürdüren Servet Yardımcı, genel kurulda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Beraber çalıştığım tüm spor bakanlarına, kulüp başkanlarına, yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Genel kurulumuz Türk futbolu için hayırlı olsun. Türk futboluna hizmet etmenin gururuyla huzurlarınızdan ayrılıyorum…”

YABANCI SAYISI İÇİN KULÜPLERE MÜJDE

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi, seçim öncesi TRT Spor’a açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, “Çok önemli görevlerde bulunduk, güzel işler yaptık. Burada da güzel işler yapmak için bu göreve talip olduk. Allah’ın izniyle hep beraber işler yapmak için göreve geliyoruz. Çok iyi ve dengeli bir yönetim kurulu oluşturduk. Bu yönetim 1 yıl görev yapacak. Çözüm bekleyen acil konular var. Yayın ihaleler, harcama limitleri, yabancı sayısı gibi. Çok hızlı şekilde çözüm üretmeli, hızlı karar vermeliyiz. Transfer sezonu başladı. Mali olarak kulüplerimiz darboğazda. Bunlara çözüm üretmeliyiz. Daha sonra orta vadeli işlerimiz var. Hakem performansı bunlardan biri.” sözleriyle konuşmasına başladı.

 

Yabancı sınırı ile ilgili gelen soruya Büyükekşi, “Kuş çift kanatla uçabilir. Biz hiçbir şeyi kulüplere rağmen yapmayacağız. Beraber karar alacağız. Futbolun ekosistemine uygun, kulüplerin faydasına göre bir karar alacağız. Yabancı sayısının 14’ten 12’ye inme durumu vardı. Rijit değiliz. Kulüplerin istediği şekilde bir çözüme ulaşacağız” cevabını verdi.

“ŞU AN YAYIN RAKAMI 2 MİLYAR 50 MİLYON”

Yayın anlaşmasıyla ilgili konuşan Büyükekşi, “beIN Sports’tan 2 milyar 50 milyonluk teklif var. Yukarı çıkarmak için bir görüşme yapacağız. Her konu dijitalleşiyor. Mümkün olduğu kadar dijitale, teknolojiye önem vererek gelirleri artırmak istiyoruz. Bunun için gayret göstereceğiz.” açıklamasını yaptı.

“HAKEMLER İÇİN YAPAY ZEKA”

Büyükekşi, “Hakem performanslarında yapay zekayı kullanmak istiyoruz. Hiçbir şeyin algı operasyonu olmaması lazım. Şeffaf hale getirip kamuoyuna açıklayacağız. Hakemleri tartıştırmak yerine, aldıkları puanları kamuoyuyla paylaşacağız. Ödül ve ceza sistemini değiştireceğiz.” dedi.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık