Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

TFF açıkladı! Türkiye'de tüm maçlar askıya alındı! İşte tüm yaşananlar

TFF açıkladı! Türkiye'de tüm maçlar askıya alındı! İşte tüm yaşananlar

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından Halil Umut Meler'e yapılan saldırının ardından yapılan olağanüstü toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Edinilen bilgilere göre; Büyükekşi, tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıkladı. İşte Büyükekşi'nin açıklamalarından satır başları:

"KENDİNİ BİLMEZ CANİLER"

"Kendini bilmez caniler tarafından FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler çok kötü ve insanlık dışı bir saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırıyı kınıyoruz. Halil Umut Meler'in sağlık durumunu yakından takip ediyoruz. Değerli hakemimize acil şifalar diliyoruz."

"HEDEF GÖSTERENLER SORUMLUDUR!"

"Bu alçak saldırı sadece Halil Umut Meler'e yapılmadı! Türk futbolun tüm paydaşlarına yapıldı. Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren herkes bu aşağılık suçun suç ortağıdır. Başkanlar, teknik direktörler, futbolcular, hakem yorumcularının hakemleri hedef gösteren, kamuoyunun önüne atanlar, bu alçak saldırının sorumlularındandır. Sorumlu kulüp ve yöneticileri, en ağır şekilde cezalandırılacaktır."

"TÜM MAÇLARI ERTELEDİK!"

"Tüm maçları süresiz olarak erteledik. Artık yeter! Yeter diyoruz! Her gün hakem suçlamak! Hakemler de insan! Bu kadar tekmeler, yumruklar atacak şekilde... Kimseye böyle vurulmaz. Türk futbolunun değerini daha fazla düşürmeyin! Dünyaya Türk futbolunu rezil etmeyelim! Yeter artık!"

HALİL UMUT MELER'DEN İLK SÖZLER

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından saha ortasında yumruklu ve tekmeli saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'in hakemliği bırakma kararı aldığını MHK eski genel sekreteri Ali Kunak açıkladı. Edinilen bilgilere göre; MHK eski genel sekreteri Ali Kunak, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın yumruklu saldırıda bulunduğu Halil Umut Meler ile hastanede yaptığı görüşmeyi anlattı. Kunak, Meler'in 'Benden bu kadar, bu iş bitti' diyerek hakemliği bırakma kararı verdiğini söyledi.

Ali Kunak, yumruklu saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'i hastanede ziyaret etti ve durumuyla ilgili bilgi verdi. Gece yarısı katılığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Kunak şu ifadeleri kullandı:

"Halil Umut Meler'in morali çok bozuk, çok sıkıntılı. Doktorlar sakinleştirici verdiler, tomografi çekildi. Durumu çok kötü değil, hepimizle konuştu. Şu an hastanede 60-70 hakem var. Süper Lig hakemleri Ankara’ya gelecekler."

'BU KARARI AİLENLE VER DEDİK'

"Halil olayın şokunda hala. Biz de yanındayken 'Bu iş bitti, benden bu kadar' tarzında cümleler sarf etti. Biz de ona, 'Dön İzmir’e ailenle konuş bu kararı onlarla ver' dedik"

"Zor bir gece. O tekme ve yumruk Halil'e değil, Türk hakemliğine atıldı. Acı bir durum. Bu olayın yansımaları kötü olacaktır diye düşünüyorum, özellikle uluslararası arenada. Yarın Galatasarayımız, perşembe günü Fenerbahçemiz maça çıkacak. Milli Takımımız, EURO 2024'e gidecek. O maçları kimler yönetecek biliyor musunuz? Halil Umut Meler'in oda arkadaşları. O hakemlerden mesaj yağıyor. Onlar hangi duygularla çıkacak bu maçlara?''

'TÜRK HAKEMLİĞİ ÜZERİNDE OYUN OYNAMAYA KALKTILAR'

''Bu olayın sadece bu akşam yaşanmış bir sinir taşması olduğunu düşünmüyorum. Bu aşağı yukarı 8 Mart ile başlayan bir süreçti. Türk hakemliği üstünde oyun oynamaya kalktılar. TFF de maalesef buna engel olamadı, hakemleri koruyamadı. Önüne gelen hakemi yem olarak ortaya koydu. Bir başkan çıkıp da AVM'lerde hakemleri takip edin diye demeç veriyorlarsa bu onun sonucu. Yarın bir gün AVM'de de olacak bu olay. Demeç verirken sayın başkanlar dikkat etmeliler." 

SALDIRIYLA İLGİLİ HAKEMLERDEN AÇIKLAMA

Saldırıya uğrayan arkadaşları Halil Umut Meler'i hastanede ziyaret eden Süper Lig hakemleri bir basın açıklaması yaptı. Edinilen bilgilere göre; hakem Arda Kardeşler, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Herkes gördü, söyleyecek hiçbir şeyimiz yok, tüm hakemler olarak toplandık. Federasyonumuz ve Merkez Hakem Kurulu yaşanan olayın arkasından alacağımız her kararda bizi destekleyeceklerini belirterek tüm ligleri ertelediler. Ancak şu anda zaten hakemlik ve futbol konuşacak veya düşünecek halimiz yok."

"KARARLARI AÇIKLAYACAĞIZ"

"Şu anki tek önceliğimiz arkadaşımız Halil Umut Meler'in, bir an önce sağlığına ve ailesine kavuşmasıdır. Halil Umut Meler'in yanındayız. Bundan sonra kendisinin sağlığına kavuştuğunda tüm hakemler olarak tekrar bir araya gelerek, kendisiyle birlikte geleceğimiz ve kariyerimizle ilgili alacağımız kararları tekrar sizlere açıklayacağız"

"KİMSE BU KADAR HAKARETE MERUZ KALMADI"

Hakem Mete Kalkavan da şunları ifade etti:

"Hakkında iftira atılması, küfür edilmesi, temelsiz yalanlar uydurulması serbest olan tek kurum maalesef hakemlik kurumudur. Tamamen insani olan hata yapabileceğimiz gerçeği, ortadan kalkmıştır hiçbir meslek sahibi mesleğini icra ederken, bu kadar hakaret ve müdahaleye maruz kalmamıştır."

"ŞİDDET SARMALINA DÖNÜŞMÜŞTÜR"

"Hakemlerin sessiz kalmasının sebebi üzerlerine atılan iftiralardan korkmamaları değil mesleklerine olan saygılarıdır. Bugün daha net görülmüştür ki, mesleğimize duyduğumuz saygı resmen bize karşı bir şiddet sarmalına dönüşmüştür. Önceliğimiz arkadaşımızın bir an önce sağlığına kavuşması ve ailesine ulaşmasıdır. Bahsettiğim sürdürülemez ortamın çözümü için atılacak adımların özellikle takipçisi olacağız."

FARUK KOCA TUTUKLANDI

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yumrukla saldıran başkan Faruk Koca için tutuklama kararı çıktı.

Saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın da arasında olduğu 3 şüpheli adliyeye sevk edildi. Hakeme saldırıda bulunan ve dün akşam saatlerinde gözaltına alınan K.Ç. ve Ş.Y.Ş. de Ankara Batı Adliyesine getirildi. Bu arada, soruşturma kapsamında 3 kişi daha gözaltına alındı.

Halil Umut Meler'e maç sonunda yumruk atan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve diğer iki kişi tutuklandı.  Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ile şüpheliler Ş.Y.Ş ve K.Ç, tutuklanmalarının ardından Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

ADALET BAKANI AÇIKLADI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve şüpheliler Ş. Y. Ş. ile K. Ç.'nin kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak suçundan tutuklandıklarını açıkladı.

Bakan Tunç'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle;

"11/12/2023 tarihinde Ankaragücü-Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig müsabakası sonrası sahaya inerek maçın hakemine yönelik şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile maç sonrası sahaya inen taraftarlar hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık ve Türk Ceza Kanununca kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama ve tehdit suçlarından Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında,

Şüpheliler F. K., Ş. Y. Ş. ve K. Ç.  Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerini müteakip sevkedildiği Ankara Batı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak suçundan tutuklanmıştır. 

Görüntü analizlerinden maç bitiminde sahaya indikleri tespit edilen şüpheliler R. K., Ö.O.Ü, V.D. hakkında da 6222 S.Y. uyarınca adli kontrol kararı talep edilmiştir. 

Soruşturmaya titizlikle devam edilmektedir."

Avukat Serkan Günel NTV canlı yayınında Ankaragücü Faruk Koca'nın alması gereken cezaya ilişkin detayları şu sözlerle anlattı:

"68/22 sayılı sporda şiddetin önlenmesi hakkında bir kanunumuz var. 2011 yılında çıkan bu kanunun 20.maddesi çok açık bir şekilde diyor ki; spor müsabakalarında görev yapan hakemler, gözlemciler, saha komiseri ve temsilciler bu gibi görevleri ile bağlantılı olarak kendilerine yönelik işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılır diyor.

"CEZA YARI ORANDA ARTIRILACAK"

Dolayısıyla burada hakemimizin normal şartlarda ne iş yapıyor olursa olsun. Dişçi de olsa avukat da olsa bu görevi nedeniyle kamu görevlisi sayıldığının altını çizmek istiyorum. Bu yönden TCK'nın 86.maddesinde kasten yaralama suçu içeren 3.fıkrada yer alan 'c' bendinde kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle işlenen suç olarak adlandırılacak ve ceza yarı oranında artırılacak. Yani basit haliyle 3 yıla kadar cezalandırma burada öngörürsek yarı halinde artırılarak bir anlamda 4,5 yıla kadar cezalandırılması öngörülecek.

"6,5 YIL HAPİS CEZASI TALEP EDİLEBİLECEK"

Yine aynı şekilde tekrar 68/22 sayılı kanuna dönersek sporda şiddetin önlenmesi hakkındaki kanuna orada da diyor ki; spor müsabakalarında kasten yaralama suçunda veya mala zarar verme suçunun işlenmesi halinde şikayet şartı aranmaksızın Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerine göre de verilecek ceza yarı oranında artırılır. Yani iki kez yarı oranında artırılacak bir cezanın burada uygulanması gerekir. Dolayısıyla bunlar tabi Türk Ceza Kanunu'nun 87.maddesinde yer alan kasten yaralama fiilinin konuşmada sürekli zorluk, yüzünde sabit iz, yaşamı tehlikeye sokması hallerinin dışında kabul edilse dahi en az 6,5 yılla yargılanmasının söz konusu olacağını düşünüyorum, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca için…"

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Hakem Halil Umut Meler'e yumrukla saldıran ve hakkında tutuklama kararı alınan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın, gözaltında verdiği ifade ortaya çıktı.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, dün akşam Süper Lig'de oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrasında hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırısı sebebiyle gözaltına alındı.

Elmacık kemiği kırılan Halil Umut Meler'e tokat attığını iddia eden Koca, ifadesinde "Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlarından dolayı bu olay gelişmiştir. Amacım hakeme sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti, bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez." dedi.

Sorgulamanın ardından Faruk Koca ve diğer iki şüpheli, "6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun" ve "kamu görevlisine görevi başında yaralama" suçlarından tutuklandı.

"KENDİSİNİ YERE ATTI"

Mahkemede, suçlamaları reddeden Koca, savunmasını şu şekilde sürdürdü:

"Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlarından dolayı bu olay gelişmiştir. Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip, yüzüne tükürmekti, bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez. Benim atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu. Daha sonra kendisini yere attı. Kalp rahatsızlığım bulunması sebebiyle de beni olay yerinden hemen uzaklaştırdılar. Ben bunun dışında gerçekleşen hiçbir olaydan haberdar değilim."

DÜNYA, TÜRKİYE'DEKİ HAKEME SALDIRIYI KONUŞUYOR

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın 90 dakikası 1-1 eşitlikle tamamlandı. Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'in bitiş düdüğünü çalmasının ardından saha içerisinde ortalık karıştı. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, sahaya inerek Halil Umut Melere yumruk attı. Kalabalık içerisinde bir süre yerde kalan Meler'e tekmeler de savruldu.

Halil Umut Meler'e yapılan bu saldırı dış basında manşetlerde yer aldı. Dış basında konuyla ilgili olarak yer alan haberler şu şekilde:

LEQUIPE: ANKARAGÜCÜ'NDE BAŞKAN HAKEMİ AĞIR ŞEKİLDE DÖVDÜ

"Rizespor'un son dakikada (1-1) beraberliği getiren golün ardından öfkelenen Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, maçın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk attı. Yere düştüğünde de kişiler tarafından tekmelendi. Ankaragücü ile Rizespor arasında Pazartesi günü oynanan Süper Lig karşılaşması dramatik bir sahneyle sona erdi (1-1). 97. dakikada eşitliği bozan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı. Yere yığılan Türk hakem daha sonra çok sayıda kişi tarafından tekmelendi."

MARCA: ALIŞILMADIK, UTANÇ VERİCİ VE ÜZÜCÜ!

"Alışılmadık, utanç verici ve üzücü: Ankaragücü Başkanı hakeme saldırmak için sahaya atladı. Türk takımının başkanı Faruk Koca, Rizespor ile oynanan ve 1-1 beraberlikle sonuçlanan maçın 97. dakikasında aleyhine bir penaltıyı işaret ettiği için maç sonunda sahaya atlayarak hakem Umut Meler'e saldırdı."

BILD: TÜRKİYEDE SKANDAL

"Türkiye'de skandal... Kulüp patronu hakemi dövdü. Ankaragücü ile Rizespor arasında oynanan Süper Lig maçında (1:1) hakem Halil Umut Meler'e (37) çirkin bir saldırı gerçekleşti. Maçın bitiş düdüğünün ardından Ankaragücü kulüp başkanı Faruk Koca (59) sahaya koştu ve hakemin yüzüne yumruk attı. Hakem yerde yatarken, diğer iki kişi kafasına tekme attı. Hakeme korkakça dayak saldırısı..."

DAILYMAIL: HAKEMİN SURATINA YUMRUK ATILDI

"Ankaragücü Başkanı, Süper Lig'de Rizespor ile oynanan maçın ardından hakemin yüzüne yumruk ve tekme attı. Süper Lig ekiplerinden Ankaragücü ile Rizespor arasında oynanan maçın ardından hakemin suratına yumruk atıldı. Maçın bitiş düdüğü sonrasında Halil Umut Meler'in karşısına, kameralara yansıyan iğrenç sahnelerde hakeme yumruk atanın Faruk Koca olduğu ortaya çıktı. Meler yere düştü ve yüzünü korumaya çalışırken en az iki kişi tarafından tekmelendi. Uzaklaştırıldıktan sonra gözünün şiştiği görüldü. Büyük bir oyuncu kalabalığı, antrenör ekibi ve güvenlik hızla olay yerine gelerek saldırıyı durdurdu. Sarsılan Melere ayağa kalkmasına yardım etti."

TUTTOSPORT: TÜRKİYE ŞOKTA! KULÜP BAŞKANI HAKEME YUMRUK VE TEKME ATTI

Halil Umut Meler, Rizespor karşılaşması sonunda Ankaragücü'nün Başkanı Faruk Koca'nın saldırısına uğradı. Birkaç saat önce Türkiyenin başkentinde yaşananlar sansasyoneldi. Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan ve 1-1'lik skorla sona eren maç sonunda ev sahibi kulübün başkanı Faruk Koca, hakeme benzeri görülmemiş sert bir şekilde saldırdı.

OJOGO: TÜRK FUTBOLUNDA ŞOK! HAKEM, BAŞKAN TARAFINDAN YUMRUKLANDI

"Bunlar Türkiye'den bize ulaşan şok edici görüntüler. Portekizli Pedrinho'nun oynadığı Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Rizespor ile 1-1 berabere biten karşılaşmanın ardından hakem Halil Umut Meler'e yumrukla saldırdı."

ABOLA: ANKARAGÜCÜ BAŞKANI HAKEME SALDIRDI

"Ankaragücünün Rizespor ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından sinirler gerildi. Türkiye'den Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Rizespor maçı sonrası hakeme saldırdı. Bitiş düdüğünden kısa süre sonra kulübün başkanı, hakemin yanına gitti. Görüntüler tekrar diyalog odağına döndüğünde Faruk Kocanın Halil Umut Meler'e yönelik saldırganlığını görüyoruz."

ONEFOOTBALL: ANKARAGÜCÜ-RİZESPOR KARŞILAŞMASININ ARDINDAN KULÜP BAŞKANI HAKEME SALDIRDI

"Ev sahibi Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalan Ankaragücünde başkan, FIFA hakemi Halil Umut Meler'e saldırdığı görüntüler internette ortaya çıktı. Faruk Koca, maçın bitiş düdüğü çaldıktan sonra hakeme yumruk atarken, büyük bir oyuncu ve personel grubu hakemin etrafında toplandı. Maçın bitiş düdüğünün çalmasından hemen sonra Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın sahaya çıkıp hakemle yüzleşmesi ortalığı karıştırdı. Koca'nın hemen Meler'in yanına koştuğu ve hiç tereddüt etmeden hakemin suratına yumruk attığı açıkça görüldü. Hakem yere yığılırken, bazı personeller onu daha fazla saldırıdan korumak için etrafını sardı. Ancak hakem yerdeyken tekmelendi."

DAILY RECORD: TÜRK HAKEM, BAŞKAN TARAFINDAN YUMRUKLANDI

"Süper Lig karşılaşması kaosa sürüklenirken Türk hakem, Ankaragücü başkanı tarafından yumruklandı ve hakem yere düşürüldü. Halil Umut Meler, Rizespor'a karşı oynanan dramatik maçın ardından yaşanan çirkin olaylarda saldırıya uğradı. Süper Lig karşılaşması kaosa sürüklenirken Türk hakem Ankaragücü Başkanı tarafından yumruklandı ve hakem yere atıldı. Halil Umut Meler, Rizespor karşısında dramatik bir finalin ardından yaşanan çirkin olaylarda saldırıya uğradı. Bu olay bitiş düdüğünün ardından büyük bir tepkiye yol açtı. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca sahaya girdi ve düdük çalan Halil Umut Meler'in sol gözüne sağ eliyle bir yumruk vurdu. Hakem çime çarptıktan sonra bile, başkan ve başka bir kulüp yetkilisi olduğu anlaşılan kişi kendini korumaya çalışırken tekmelendi."

EUROFOOT: HAKEM DEFALARCA TEKMELENDİ VE GÖZÜNDEN AĞIR YARALANDI

"Ankaragücü-Rizespor arasındaki Süper Lig karşılaşmasının ardından hakem Halil Umut Meler'in yüzüne yumruk atıldı. Ankaragücü-Rizespor arasındaki Süper Lig karşılaşmasının ardından hakem Halil Umut Meler'in yüzüne yumruk atıldı. Ayrıca yerdeyken defalarca tekmelendi ve gözünden ağır yaralandı."

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık