Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarları Beşiktaş'ı değerlendirdi!

Spor yazarları Beşiktaş'ı değerlendirdi!

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Azerbaycan ekibi Neftçi Bakü'yü 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan spor yazarları, aşağıdaki ifadelere yer verdi:

Sinan Vardar / Süper gösteri (FOTOMAÇ)

"Neftçi - Beşiktaş karşılaşması iki Türk takımının dostça mücadelesine sahne oldu. Tribünler Türk bayraklarıyla süslenirken; Beşiktaşlı taraftarların coşkusu da stattan ekranlara yansıyan güzellikteydi. Beşiktaş tur biletini ilk maçtan cebine koyarken, Pazartesi günü oynayacağı Süper Lig'de sezonun ilk maçı öncesinde rakiplerine gözdağı verdi. Beşiktaş 75 dakika rakibine saygı duyarak sahada mücadele etti. Siyah-beyazlı oyuncuların oldukça istekli olmaları ve takım olarak disiplinli baskısı da hayli ümit verdi. Kadro deneyimi ve kalite de eklenince dün akşam keyifli bir Beşiktaş maçı izledik. Mert Günok'a çok top gelmemesine rağmen ikinci yarıda zamanında çıkışlarıyla form da olduğunu gösterdi. Orta sahada Amir Hadziahmetovic yine görevini fazlasıyla yaparken, Gedson da enerjisiyle Beşiktaş'ın gücüne güç kattı. Aboubakar yine golcülüğünü gösterirken Rosier ve Onur performanslarıyla alkışı hak eden isimlerdi. Maçın yıldızı hiç kuşkusuz oyunda kaldığı 70 dakikada futbol resitali ortaya koyan Salih Uçan'dı. Aboubakar'a harika bir asist yaparken, güzel futbolunu bir de golle süslemesi şapka çıkarılacak cinstendi. Salih böyle oynarsa, Milli Takımın değişilmezi, Beşiktaş'ın da yeni Atiba'sı olur. Zaten Hadziahmetovic ve Salih çıktıktan sonra Beşiktaş'ın kalesinde fazla pozisyon bulması önemli mesaj yüklüyordu. Son 20'de oyuna giren Rebic'in takıma alışması için zamana ihtiyacı var. Semih'in maçın son anlarında rakibi 3'e 2 yakalamışken müsait olan Rebic'e pas vermek yerine orta sahadan şansını denemesine Hırvat oyuncu çok kızdı. Teknik direktör Şenol Güneş soyunma odasında bu duruma nasıl tepki verdi; doğrusu çok merak ediyorum."

Cem Dizdar / Kazanırken de öğrenebilmek! (FANATİK)

"İlk devre boyunca hücumda gösterdiği etkiden belki de daha önemlisi Beşiktaş’ın savunma anlayışıydı. Rakibin öne çıktığı anlarda Hadziahmetoviç yönetiminde alanı öylesine parselliyorlardı ki Bakü’ye şut denemek ya da gelişi güzel orta yapma dışında seçenek kalmıyordu. Hal böyle olunca hücumu örgütlemek de kolaylaştı. Salih ile Gedson’un organize ettiği hücumların temel karakteristiği ülkede kabul gören ‘Orta yap/şut at’ çaresizliğini barındırmıyor değildi. Devre boyunca 17 orta yaptılar ama golleri son seçeneğe kadar pas ısrarı sonucunda buldular! Öyle ki, pas karakterli oyun anları iki gol getirirken aynı düzeni sürdürdükleri zaman dilimlerinde bir iki golün daha atılması işten değildi. Örneğin, birinde Salih’in ara pasında Muleka’nın karşı karşıya da bitiremeyişi, diğerinde Gedson’un rakip savunmaya takılan pas girişiminde zamanlama ve şiddeti ayarlayamayışı belki de takımlarını iki golden etti. İkinci devre biraz skor etkisi biraz Neftçi Bakü değişiklikleri biraz da enerjiyi tasarruflu kullanıp fırsat kollama planı yaptığını düşündüğüm Beşiktaş oyunu rölantiye aldı.

Kazanmak yetmez

Bakü topu ilk devreye göre biraz daha fazla kullanmaya kalkınca Beşiktaş 60’ların başında önde baskıyla yakaladığı iki fırsattan birini gole çevirerek İstanbul’daki maçı formaliteye döndürdü. Rakibin gücünü abartmadan soğukkanlı bir değerlendirme yapmak gerekirse; Beşiktaş bu tür düşük yoğunluklu maçlarla oyununu olgunlaştırma derslerini başarıyla tamamlıyor. Rakiplerin gücü henüz defansif zaafların görünür hale gelmesine yetmiyor olabilir ama bu mutlaka zaaf gösterileceği anlamına da gelmez. Yine de yedikleri gol ve ardından yaşadıkları konusunda ciddi ciddi düşünüp çalışırlarsa temponun yükseleceği maçlar için bu maçlardan yararlanmış olurlar. Sadece kazanmak yetmez çoğu kez, tıpkı kayıplarda olduğu gibi kazanırken de öğrenebilmek aynı oranda önemlidir."

Bilal Meşe / Salih ve Amir’e alkışlar (MİLLİYET)

"Bu oyunda her nedense sürekli forvet oyuncularını radarımıza alırız, ne var ki, bu takım oyununda ‘gizli’ kahramanlar vardır. Elbette gol atmak önemli, ancak o topu üçüncü bölgeye taşıyanları, adrese teslim pasları es geçeriz!
Siz ne derseniz deyin, Kartal’da güzel işlere imza atan başta Amir Hadziahmetovic ve de Salih Uçan var. Özellikle Bosna Hersekli futbolcu ofansa müthiş paslar attığı gibi, çok kritik yerlerde toplar kazanıyor, işini de dört dörtlük yapıyor. Salih’i de şık pasları ve müthiş asistleri için kutlamak gerekiyor. Salih her geçen gün çıtayı yükseltiyor, Kartal’ın bankoları arasındaki yerini perçinliyor, aman nazar değmesin.
Muleka’da da müthiş değişim var, sanırım Şenol Güneş’in yardımcısı Burak Yılmaz’ın bu gelişimde büyük katkısı bulunuyor. Öz güven duygusu üst seviyede, sadece gol atmakla yetinmiyor, rakip savunmaya baskı yapıyor, gerektiğinde geri geliyor, arkadaşlarına destek veriyor, aferin ona, bravo Burak Yılmaz’a...
Beşiktaş rakip kim olursa olsun, işini ciddiye alıyor, farkı yakalasa da fark etmiyor. Neftçi Bakü, elbette Kartal’ın kalibresinde bir takım değil, gücü neyse o kadarını ortaya koyabiliyor. Nitekim maçın ilk yarısında kaleci Mert’i rahatsız eden ciddi bir pozisyonu yok.
Aboubakar’ınız varsa, arkaya yaslanın maçı stressiz izleyin! Adam çok klas bir golcü, 14. dakikada Salih’in asistiyle ceza alanı içinde buluşan tecrübeli futbolcu, kalecinin üzerinde şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Muleka’nın 23’te attığı gol Kartal’ın klasik baş döndüren paslaşmasının bir ürünüydü kuşkusuz. Salih, Gedson’u gördü, genç yıldız çarprazdan kesti, Muleka gelişine vurdu, farkı ikiye çıkardı. Aynı futbolcu 30’da kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda top kornere çıktı. Asist yine Salih’ten geldi.
Salih 29 yaşında, adeta futbolda ikinci baharını yaşıyor, Güneş’in güvenini hiç boşa çıkarmıyor, devam kardeş. Amartey’e gelince, daha dakika bir, kesin yargıya varmak zor, ne var ki, riske girmiyor, sağlamcı, artısı ise duran toplarda ileri çıkması ve yüksek toplarda gol araması.
Beşiktaş şartlar ne olursa olsun, oyun disiplininden bir milim uzaklaşmıyor, bunun karşılığını da pozisyon üreterek, atarak alıyor. 60’da Muleka boş kale yerine zor olanı yaptı, o da, biz de şaşırdık! Bu kez 62’de Gedson’un rakip savunmaya baskısı üçüncü golü getirdi. Savunmanın hatalı pasında Salih araya daldı, gelişine ser vurdu, fark üçe çıktı.
Şenol Güneş’in Onana, Semih, Ege ve Rebic hamleleri Kartal’ı sıkıntıya sokarken, 79’da Lebon şık bir vuruşla farkı ikiye indirdi. 87’de Makhmudov’un frikik atışında top yan direkten geri döndü. Ev sahibi takım baskısını artırırken, Onur’un da bir topu çizgi üzerinden çıkardığını anımsatalım.
Evet, Kartal üçüncü eleme maçında Neftçi Bakü’yü 3-1 yenerken, rövanş için büyük avantaj sağladı, iş kazası olmadığı taktirde turu garantiledi."

Ali Ece / Aboubakar, Salih ve 77 sonrası (FANATİK)

"Aboubakar, hazırlık maçlarından itibaren kendine has golcülüğü ile büyülemeye devam ediyor. Dün yine Bakü’de topun altına ince ayarlı bir vuruşla girerek gol perdesini açtı. Sadece TV yayınındaki geniş açıdan yani uzaktan teleskopla incelemenin doğru betimlemeye yetmeyeceği nitelikte bir goldü. Beşiktaş’a geldiği ilk 3 ayda bu tip pozisyonlara giriyor ama bitiremiyordu. Beşiktaş’ın ikinci golü ise ideal bir kolektif goldü. Muleka’nın, Aboubakar yüksek kalitesinde bir topun dibine girme hamlesi yapmasına gerek kalmadı, doğru zamanda doğru yerdeydi. Önce Amir, Gedson’u sonrasında da Gedson, Muleka’yı parçaları tıkır tıkır işleyen bir makine intizamı ile bulmayı başardı. İyi bir teknik direktör, takımında Aboubakar gibi bir özel yeteneğin varlığından ne kadar mutlu olursa, kalan oyuncuların hocalar için kolektif açıdan kusursuz bulduğu iki pasla boş kaleye gol atılmasından da o kadar mutluluk duyar.

Takviye zorunlu

3. gol de her teknik direktörü mutlu edebilecek kalitede bir organize pres sonucu geldi! Sahada kaldığı sürece her şeyi kolektif açıdan mükemmel yapan Salih’in bu golü atması ekstra anlamlı oldu. Hocaya Talisca sorusu sordurtmamalısınız: Yönetimin Talisca’yı alabilecek mali gücü yoksa bunu söylemeli ve Talisca kalibresinde ama daha az maliyetli bir isim getirmelidir. 6 aydır Ziyech’i öneren birisi olarak şunu da yazayım: Arabistan’a sağlık testini geçemediği için transfer olamadıysa, İstanbul’a getirmeden detaylı sağlık testi yaptırmalısınız, benzer sakatlık riski durumu Alex Oxlade için de geçerli! 77’deki oyuncu değişiklikleri sonrası sahaya Beşiktaş aleyhine yansıyan kalite erozyonu, bu takviyelerin zorunlu olduğunu bir kez daha gösterdi."

Turgay Demir / Birlikten doğan güç (FOTOMAÇ)

"Aboubakar gezegendeki en farklı golcülerin başında geliyor! Belli vücut açısı arayışı yok, kaleye dönükken yapabildiği sürprizleri, sırtı dönükken de yapabiliyor. Geriden gelen arkadaşına bırakacağını düşündüğünüz anda dönüp topun dibine girip farkını ortaya koyuyor. Tıpkı ilk golde yaptığı gibi. Markajla onu durdurmak da zor. Önce sizin markajınıza takılmış gibi davranıyor sonra bir bakıyorsunuz sizi alıp çarşıya götürmüş ve arkadan gelen bir arkadaşı golü atıvermiş. Aynen dün ikinci golde olduğu gibi. Neftçi Bakü, kabuğunu kırmaya çalışan bir takım. Tatlı sert oyunla rakibi yıldırıp kontratakla etkili olmaya çalışıyorlar. Şenol hoca da buna göre taktik belirlemiş. Orta sahada üç silahşorlar Gedson, Amir, Salih;Nefci Bakülü oyunculara karşılık verirken sağdan Roiser, soldan Umut ani çıkışlar yaparak rakibi dengesini ve planlarını bozdular. Sezon öncesi Beşiktaş'ın en önemli avantajı takım birlikteliği ve oyun disiplini. Rakip ayırmaksızın ciddiyetlerini koruyup çok iyi yardımlaşıyorlar. Yenilerin 40 yıllık Beşiktaşlı gibi takıma uyum sağlamış olmaları da cabası… Dört büyükler arasında homojen yapıya sahip olan tek takım Beşiktaş olabilir. Yıldızları ile askerleri arasında asla uçurum yok. Dengeli ve kenetlenmiş bir Kartal bu. Transfer şampiyonu olmakla, lig şampiyonu olmak çok ayrı şeyler. Ligi genelde en büyük transferi yapanlar değil, EN İYİ TAKIM olanlar kazanır. Şu anda bu görüntüyü veren tek ekip Beşiktaş. Neftçi Bakü engeli de geçildi sayılır, şimdi Avrupa maçlarındaki görüntüyü lige yansıtmak önemli. Güneş ve takımı bunu da yapacaklardır."

Fatih Doğan / Güçlü kulübe şart (SABAH)

"Aboubakar Bakü'de bir gol açılışı yaptı ki Dünya Bilardo Şampiyonumuz Semih Saygıner'in ıstaka ile topun altına girip pike çektirerek dış falso ile topu hedefe göndermesini çağrıştırdı.
Salih Uçan'ın ara pasında topu önüne alıp bu vuruşu yapması gerçekten üst düzey kalitesini hatırlatması aşçısından önemliydi. Aboubakar sahada ise sorun yok, sahada bir şekilde yoksa sorun olabilir.
Yazıyı Aboubakar'dan açtım ama sahanın en iyisi Salih Uçan'dı. Hem asistiyle hem attığı golle hem de üst düzey oyunuyla milli takım için en hazır Türk izlenimini verdi. Muleka'nın da sol açıkta, yardımcı forvet pozisyonunda bu ikiliye eşlik ettiğini söyleyebilirim.
Ancak Amertey'in henüz adaptasyon sancıları yaşadığı bir ortamda Onana'nın oyuna girdikten sonra takımı ileri götürmeyi bırak, geri düşürdüğünü izledik. Yenilen goldeki hatası ve ağırlığı güçsüzlükle doğru orantılı mı bunu anlamak için zamana ihtiyaç var. Rebic için ise fazla top gelmediği için sağlıklı yorum yapmak henüz erken.
Oturmuş bir görüntüsü olan Beşiktaş, Bakü'de turu geçecek skoru aldı. Tekni Direktör Şenol Güneş'in, sonradan oyuna giren futbolcuların istenilen katkıyı veremediği dikkate aldığımızda güçlü bir kulübeye ihtiyacı olduğu görüldü."

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık