Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Şenol Güneş’ten açıklamalar!

Şenol Güneş’ten açıklamalar!

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Fatih Karagümrük'ü deplasmanda mağlup etti. Edinilen bilgilere göre; İstanbul ekibini Gedson Fernandes'in harika golüyle 1-0 mağlup eden siyah beyazlılar sezonu galibiyetle açtı.

BEŞİKTAŞ'LA İLK CEZA SAHASI DIŞI GOLÜ

Gedson Fernandes, Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de ceza sahası dışından ilk golünü Fatih Karagümrük filelerine gönderdi.

Portekizli futbolcu, Fatih Karagümrük - Beşiktaş maçında 11 kezle en fazla ikili mücadele kazanan oyuncu oldu.

ANTE REBİC, SÜPER LİG’DE İLK KEZ FORMA GİYDİ

Beşiktaş’ın sol kanat oyuncusu Ante Rebic, Fatih Karagümrük karşısında ilk kez bir Süper Lig müsabakasında forma giydi.

Kara Kartal’da yeni transfer Hırvat oyuncu Ante Rebic, bu karşılaşmada ilk kez bir Süper Lig müsabakasında forma giydi.

Maça yedek soyunan Rebic, mücadelenin 62. dakikasında Jackson Muleka’nın yerine oyuna dahil oldu.

GÜNEŞ, SAĞLAM'IN REKORUNA ORTAL OLDU

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Süper Lig tarihinde en fazla açılış haftası galibiyeti alan isim olan Ertuğrul Sağlam'ın rekoruna ortak oldu. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fatih Karagümrük maçı sonrası açıklamalar yaptı.

"ÖZÜR DİLİYORUZ"

İlk yarıda kötü bir oyun sergilediklerini kaydeden Şenol Güneş, "Karagümrük kendi gücünde direnecek bir takımdı, onu da iyi yaptı. Top kayıpları yaptık, agresif oynamadık. Topun kontrolü bizdeydi ama cılız ataklar yaptık. Golü geç bulduk ama maçı hak ettik. Bazen çok pozisyon bulursunuz, kaçırırsınız ama bugün kazanmak için yeterli pozisyonları bulduk. Bunları da yaşayacağız, futbolcularımı tebrik ediyorum. Bireysel olarak oyuncuları eleştirmek doğru değil. Oyun anlamında, görevlere bağlı olarak iyi niyetlilerdi ama bunu hızlı tempolu yapmamız lazım. Topu kaybettiğimizde, baskılı oynamamız gerekiyor. Bakü maçında bunları iyi yaptık ama bu maç bundan uzaktı. Rakip de ağır davrandı biz de. Biraz uyurgezer gibi. Taraftarlardan ilk yarı için özür diliyoruz." dedi.

GHEZZAL'IN SAKATLIĞI HAKKINDA

Cezayirli oyuncunun sakatlık durumu hakkında konuşan Şenol Güneş, "Şu anda sakat olarak Rachid Ghezzal'ın durumu var. Salı gününden itibaren koşulara başlar ama hafta sonuna ne olur bilmiyorum, daha iyiye gittiğini düşünüyorum." açıklamasında bulundu.

TFF'YE SİTEM

TFF'ye sitemde bulunan Güneş, "Sıcakların olduğu bir dönem olduğu için takımda da ağırlık, halsizlik vardı. Sonra düzeldi. Biz federasyonun aldığı karara uymak zorundayız ama doğrusunun ne olduğunu söylersem ortalık karışır. Yanlış anlıyorlar beni, susmayı tercih ediyorum." dedi.

"BÜTÜN OYUNCULARIMI TEBRİK EDİYORUM"

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Sezonun ilk maçında ilk galibiyetimizi aldık. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Hızlı başlayamayınca, rakibin de dirençli oyun şekli ile başlayan müsabakada istediklerimi yapmakta zorlandık. Maçı kazanmak için yeterli pozisyon vardı. Golün geç gelmesi bizi gerdi. Bu dönem maçlarımızı kayıpsız geçmemiz gerekiyor. Önümüzde UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Süper Lig olmak üzere iki maçı kendi sahamızda oynayacağız. Taraftarımız ile buluşup bu iki maçı kayıpsız geçip yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun zemini hakkında da konuşan tecrübeli çalıştırıcı, “Zemin güzeldi ama ambiyans güzel değildi. Bu stadyumda genelde sıkıntı yaşıyoruz. Ama kazanmak istiyorsak sahaya ve havaya bakmadan şartlar ne olursa olsun kazanmak zorundayız. Seyircinin az olması üzüntü verici. Önümüzdeki maçlarda taraftarımız ile bütünleşip daha coşkulu 90 dakikalar izletmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“FEDERASYONLAR, ÜLKE FUTBOLUNUN İYİLİĞİ İÇİN BAZI KARARLAR ALABİLİR”

Avrupa maçlarının oynanacağı haftalarda Süper Lig müsabakalarının ertelenmesinin Türk takımlarının yararına olacağını vurgulayan Şenol Güneş, “Federasyonlar, ülke futbolunun iyiliği için bazı kararlar alabilir. Dünyanın her yerinde bu şekilde oluyor. Ben bu tarz bir tartışmaya girmek istemiyorum. Hem Adana Demirspor hem de bizim için olumlu bir karar olabilir. Bu konuda çok da konuşmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.

“SAHANIN EN İYİSİ GEDSON’DU”

Genelde maç sonlarında bir isim üzerinde durmadığını dile getiren Güneş, “Değişikliklerimizi oyunu hızlandırmak için değil, oyunun mantalitesini değiştirmek için yaptık. Bazı oyuncularımla devre arasında böyle oynayacaksanız değişikliğe gidelim dedim. İkinci yarı daha farklı bir ekip mücadelesi yaptık. Maçın adamı bence Gedson’dur. Salih ve Amir’de bizim için oldukça değerli oyuncular. Cenk Tosun’un oyuna girmeme sebebi ise kendisini riske atmak istemememden kaynaklı” diye konuştu.

“DAHA FAZLA POZİSYON ÜRETİP DAHA ÇOK GOL ATAN TAKIM OLMAYI İSTİYORUZ”

Kazanmalarına rağmen sahada daha canlı bir takım izletmek istediğinin altını çizen Şenol Güneş, “Sezon başında oyuncuların performansları değişiklik gösterebilir. Oyuncuların maç içerisinde sergiledikleri performansa göre hareket etmek zorundayız. Bugün Fatih Karagümrük nasıl kapatırım diye oynadı. Bunu da iyi yaptı. Diğerleri de yapacak. Bu her takım için geçerli. Transferler favori olmayı ön planda tutabilir ama önemli olan sahada oynanan oyundur. Rakipleri de küçümsememek lazım. Bazen rakip bir şut atar, siz 10 pozisyonda atamazsınız. Lig bir maraton, zaman içinde bizim de oyuncular içinde değişiklikler olacaktır. Mesela Pendikspor bu hafta farklı yenildi ama aynı Pendikspor bu hafta olmayacaktır. Bugün kazanmayı hak ettik ama daha fazla pozisyon üretip daha çok gol atan takım olmayı istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

“KİMİN GELECEĞİNİ GİDECEĞİNİ YÖNETİMLERE SORUN”

Dövizin bu kadar arttığı bir dönemde harcanan paraların sorgulanması gerektiğini söyleyen Güneş, “Talisca konusunda benim söylediğimde bir yanlış yok. Gel dedim. İstek var ama gerçekler başka. Benim de bir yalanım yok onunda. Bizimkiler başvurdu ama vermeyi düşünmüyorlar. Ama yarın ne olur bilmiyoruz. Kimin geleceğini gideceğini yönetimlere sorun. Başkan, hoca, oyuncular üzerinde bizi tartışmaya getirmek isteyen camialar var. Biz bir görev yapıyoruz. Biz (transfer) yapmadık diye çok eleştiriliyoruz. Yapan da Türkiye'nin parasını dışarıya gönderiyor. Dövizin bu kadar arttığı bir dönemde harcanan parayı sormuyorsunuz. Türk parasını böyle mi koruyoruz? Türk oyunculara para vermeyerek Türk parasını korumuş oluyoruz. Hayırlı olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık