Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

01 Mayıs 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Şenol Güneş’ten açıklamalar

Şenol Güneş’ten açıklamalar

“Her maç önemli. Lig uzun bir maraton. Oynanacak çok maç var. Hiçbir takım sürekli kazanmaz veya kaybetmez. Önemli olan düşüşlerde puan kaybı yapmamaktır. Gaziantep FK maçında iki puan kaybettik, bizim için olumsuz bir durumdu. Oyun tempomuz istediğimizin altındaydı ama yine de kazanabilirdik. Adana Demirspor maçını kazandık. Şimdi Kasımpaşa maçına hazırlanıyoruz. Önemli olan oyun anlayışımızı takımla beraber geliştirebilmek. Bu konuda mesafe aldığımızı düşünüyorum. Kasımpaşa maçıyla galibiyet serisine başlamak istiyoruz.

Masuaku bizim oyuncumuz. Lisanslı oyuncularımız bizim oyuncularımız. Devre arasına kadar elimizdeki oyuncuları en iyi şekilde değerlendireceğiz. Devre arasında kimin gideceğine; ben, yönetim ve oyuncu karar verir. Kararlar; teknik, idari ve ekonomik olarak verilir.

Futbolda iki artı iki eşittir dört değildir. Bazen ofsayttır değildir, bazen goldür değildir. Bunlar yoruma açıktır. Dünya Kupası’nda atletik oyuncuların ne kadar önemli olduklarını gördük ama her atletik oyuncu da iyi oyuncu demek değildir. Yetenekli oyuncunun atletik olması iyidir.

Oyuncular, antrenörler gelirler, giderler. Önemli olan bu camianın başarılar elde etmesidir. Biz bu camianın bir parçasıyızı. İşimiz gereği sorumluluklarımız var, yerine getirmeye çalışıyoruz. Taraftarlarımız bize destek olacaklar. Yanlış işler yaparak sonuç almak istemiyoruz. Öyle beyanlarımız hiç olmadı. Öyle yapanlara da karşı çıkıyoruz.

Önceden söylediklerim konusunda haklı çıkmak önemli değil. Önemli olan ortak noktada buluşmak. Birbirimizi dövmek mi istiyoruz, yoksa birbirimize sevgiyle saygıyla mı bakmak istiyoruz. Bütün kulüpler Türk futbolunun güzide kulüpleridir. Karşı tarafı yok edersen kendini de yok edersin. Gaziantep FK maçında mağdur olan biziz. Hakem Nkoudou’ya kırmızı kart gösterebilirdi. Hakem açıklamasını da yapmış. Bu bir suç değil, hatadır. Biz hücuma giderken yapılan en az on beş faul var. Sarı kartlık pozisyonlar ve ikinci sarı karttan atılması gereken oyuncular var. Ağzımızı açmadık. Kırmızı kart pozisyonuna kadar biz daha iyiyiz. Rakip zaten bizi bozmaya çalıştı. Bizim oyuncumuz tuzağa düştü. Hakem, oyuncumun provoke edildiğini gördüğü için takdir hakkını öyle kullandı. Bana göre de yanlış yaptı. Biz o maçta iki puan kaybettik. İki puan kaybettiğimiz halde suçlu oluyoruz. Üç puan alıp suçlayanlar oluyor bizi. Haksızlığı hak görüyorsanız niye konuşalım biz sizinle. Onun için susmakta yarar var diyorum. Güvenilir olmak için tutarlı olmak lazım. Haksız bir durumda olayın lehine olması aslında aleyhinedir.  Hakem bize bir puan aldırmak için yardımcı mı oldu, yoksa iki puanımızı mı engellemiş oldu. Diğer maçlar için baskı yaratarak menfaat elde edilmek isteniyor. Kasımpaşa maçında haksız bir karar verilirse rahatsız olurum. Hakemlere baskı yapılmasını doğru bulmuyorum, hakemlerden de işlerini iyi bir şekilde yapmalarını istiyorum. Bizi bu olaya niye ortak ettiniz? Biz zaten gerideyiz, bırakın yakamızı. Hakemler hızlı oynamak isteyen takımlara izin versin. Hakem, Gaziantep FK maçında bize izin vermedi. VAR kayıtları açıklandıysa artık bu uygulamaya devam edilmeli. Her pozisyon hatta maçların tamamı paylaşılmalı.

Takımıma söylüyorum, oyun ve skor üstünlüğümüz herkes tarafından takdir görmeli. İşimizi nasıl iyi yaparız diye düşünüyoruz. Bizi de bu tip oyunların içine sokmasınlar.

Futbolun paydaşları kuvvetler ayrılığı doğrultusunda işlerini düzgünce yapmalı. Herkes fikirlerini söylemeli. Çözüm medyanın önünde konuşmak değil. Hızlı ve güzel futbol için yapılacak eleştirilere açığız. Bu yapılanlardan menfaatlenenler var ki diğerine çaktırmadan baskı yapmaya çalışıyor. Bu çok çirkin bir şey.”

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık