Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Şenol Güneş, Beşiktaş tarihine geçti!

Şenol Güneş, Beşiktaş tarihine geçti!

Beşiktaş, Dinamo Kiev deplasmanında kolay kolay unutulmayacak bir galibiyet aldı... Edinilen bilgilere göre; ilk yarıyı Aboubakar’ın penaltı golüyle önde kapatan Siyah-Beyazlılar, ikinci yarıda savunmada sıkıntılar yaşadı. 60. dakikada Shaparenko şık bir golle skoru 1-1 yaptı. 3 dakika sonra Colley kafayla yeniden Kartal’ı öne geçirirken, 66’da Ukrayna ekibi yeniden beraberliği yakaladı. Sonrasında iki takım da fırsatlar yakaladı. Ancak Beşiktaş, rakibine göre son anlara daha inançlı girdi, pes etmedi ve zafer golü uzatmalarda geldi. 90 artı 3. dakikada Rashica’nın asistinde yeni transfer Zaynutdinov fileleri havalandırdı. Kara Kartal Bükreş’teki maçta müthiş bir galibiyet aldı.

HAFTAYA 40 BİN KİŞİYLE...

İstanbul’da önümüzdeki hafta oynanacak rövanş öncesi büyük avantaj yakalayan ve Romanya’dan zaferle dönen Beşiktaş, kendi mabedinde 40 bin taraftarının desteğiyle tur için sahaya çıkacak. Konferans Ligi Elemeleri’nde çıktığı 5. maçı da kazanan Şenol Güneş’in öğrencileri, bu süreçte 13 gol atarken, kalesinde 7 gol gördü.

LİG MAÇIYLA AYNI KADRO

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş son oynanan ve 1-1 biten Pendikspor maçının 11’inde herhangi bir değişiklik yapmadı. Kaleyi her zaman olduğu gibi Mert Günok’a teslim eden Güneş, defans hattını Rosier, Amartey, Colley ve Masuaku’dan oluşturdu. Orta alanda Amir, Salih, Gedson üçlüsünü bozmayan tecrübeli teknik adam, hücum hattında ise Onur, Muleka ve Abouabakar’a görev verdi.

BÜKREŞ'TE TAKIMA BÜYÜK DESTEK

Kendi ülkesinde lig devam etmesine rağmen, Rusya ile süren savaştan dolayı Avrupa maçlarını Romanya’nın Başkenti Bükreş’te oynayan Dinamo Kiev’e, kendi taraftarları yeteri kadar destek olamadı. Romanya futbolunun efsenesi Lucescu takımın başında olmasına rağmen Bükreşli futbolseverler de maça ilgisiz kaldı. Beşiktaş’ı ise 3 bine yakın taraftarı yalnız bırakmadı. Tribünde Galatasaray ve Fenerbahçe formalı vatandaşlarımız olması da dikkat çekti.

COLLEY'DEN SÜPER KAFA

4 gün önceki Pendikspor maçında golünü atan Omar Colley, Bükreş’te de sahneye çıktı. Beşiktaş’ın 30 yaşındaki stoperi 63. dakikada Amir’in kornerinde adeta kafasıyla şut çekti! Kalabalıktan çok iyi kurtulup müthiş yükselen Gambiyalı savunmacı, adeta havada asılı kalıp kafayı vurdu, kaleci topu bile göremedi. Colley’in Pendikspor maçında ikinci yarıda kafayla yine çok şık bir golü vardı ancak top, çizgi dışına çıktığı gerekçesiyle iptal edilmişti.

ABOUBAKAR YİNE BOŞ GEÇMEDİ

Konferans Ligi’nde daha önceki 4 maçın 3’ünde ağları havalandıran Aboubakar, seriyi sürdürdü. Kamerunlu forvet, ilk yarıda penaltıdan golü attı. Hücumda etkili olan ve rakip stoperleri bir hayli zorlayan yıldız futbolcu son vuruşlarda ise ya şanssızlık yaşadı ya da rakip savunmaya takıldı. Aboubakar son bölümlerde yerini Cenk Tosun’a bıraktı. Tecrübeli santrforun ilk yarıda golden önce yaptığı şık topuk vuruşu ise kaleciden döndü. Aboubakar, haftaya Dolmabahçe’de oynanacak rövanşta Beşiktaş’ın yine en büyük kozu olacak.

ŞENOL GÜNEŞ TARİH YAZIYOR

Şenol Güneş yönetiminde çıktığı son 21 resmi maçı kaybetmeyen Beşiktaş, dün seriyi 22’ye çıkarttı. SiyahBeyazlı takımın başında daha önce bunu başaran hiçbir yerli hoca olmamıştı. Yabancılardan ise Lucescu, 10 Ağustos 2022 ile 16 Şubat 2023 arasında 28 maçlık kaybetmeme serisine sahip. Güneş ile Konferans Ligi’nde bu sezonki 5. karşılaşmadan da zaferle ayrılan Kartal, tecrübeli hocasıyla rekor kırdı. Şenol Güneş, Beşiktaş’ta Avrupa arenasında üst üste 5 maç kazanan ilk yerli hoca olmayı başardı. Yabancılarda ise 5 Ağustos 2010 ile 30 Eylül 2010 tarihleri arasında Bern Schuster yine 5 maçlık kazanma serisi yakalamıştı.

GALİBİYET HAMLELERİ

Dinamo Kiev deplasmanında dün ikinci yarıda çok kritik hamlelerde bulunan ve yaptığı oyuncu değişikliklerinin karşılığını zaferle alan Şenol Güneş, galibiyette tartışmasız en kilit rolü oynadı. 3. golde sonradan oyuna soktuğu Rashica ve Zaynutdinov’un imzası vardı.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık