Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Quaresma Beşiktaş'a haber gönderdi! Siyah-beyazlı formayı giymek istiyor

Quaresma Beşiktaş'a haber gönderdi! Siyah-beyazlı formayı giymek istiyor

Beşiktaş'ın eski yıldızlarından Ricardo Quaresma'ya yeniden Süper Lig yolu göründü. Portekizli yıldız, kariyerinin son döneminde son kez Türkiye'de forma giymek istiyor.

Edinilen bilgilere göre; Beşiktaş'ın eski yıldızı Ricardo Quaresma, 1 sezon daha futbol oynamak istediğini ve 2024 yazında futbolu bırakmak istediğini dile getirdi. 1 Temmuz 2022'de Vitoria Guimaraes'ten ayrılan ve kendine yeni kulüp bulamayan 39 yaşındaki Quaresma, "Aklımda hala futbola devam etmek var. Kendimi 1 yıl daha oynayacak durumda hissediyorum ve sonra futbola devam edeceğim." açıklamasında bulunmuştu.

JÜBİLESİ İÇİN HAREKETE GEÇMİŞTİ

Ricardo Quaresma, jübilesi için girişimlere başlamıştı. 2010-2013 ve 2015-2019 yılları arasında Siyah-Beyazlı formayı giyen Portekizli yıldız, kariyerinin son maçı için Beşiktaş Yönetimi ile de iletişime geçmişti. Quaresma, kariyerinin son maçını yani jübilesini Vodafone Park'ta oynamak istiyordu. Ancak, şimdilik tüm planlar değişmiş gibi görünüyor.

QUARESMA, JESUS GÖRÜŞMESİ

Ricardo Quaresma Şampiyonlar ligi programı için İstanbul'a gelirken Jorge jesus ile yaptığı görüşmeyi de ortaya koydu. Portekizli süperstar, tecrübeli hocayla yaptıkları sohbetten bahsetti. V. Guimarães'ten ayrıldığından beri bir sezondur kulüpsüz olan 39 yaşındaki kanat oyuncusu, TNT Sports Brasil kanalına verdiği röportajda, kariyerinin som dönemlerine doğru Brezilya'ya transfer olma ihtimali hakkında konuştu.  

"FARKLI KÜLTÜRLERİ TANIMAYI SEVİYORUM"

Quaresma, "Santos'a gitme fırrsatım vardı ve bu ihtimal oldukça fazlaydı. Resmi bir teklif almadım, ama birkaç kişiyle görüştüm. O dönemde Flamengo'nun hocası olan Jorge Jesus ile de sohbetlerimiz oldu. Kendisiyle de transfer konusunda görüştüm, ancak sohbetten öte bir şey olmadı. Farklı kültürleri tanımayı seviyorum, Brezilya futbolunu seviyorum, risk almayı, top sürmeyi ve bire bir oynamayı seviyorlar ve bu benim en güçlü noktam." ifadelerini kullandı.

20 YAŞINDA BARCELONA'DA

Futbola Sporting altyapısında başlayan Ricardo Quaresma, henüz 20 yaşındayken dünya devi Barcelona'nın yolunu tuttu. Büyük beklentilerle gittiği İspanya'da sadece 22 maça çıkan Portekizli yıldız, bir sonraki yıl ülkesinin ekiplerinden Porto'ya 6 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu. 

DEĞERİNİ KATLADI

Portekiz'de yeniden kendisini bulan yıldız oyuncu, 4 sezon kaldığı Porto'da değerini katlayarak 24.6 milyon Euro gibi bir ücretle Serie A devi Inter'in yolunu tuttu. Inter'in Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaştığı sezon kadrosunda yer alan Quaresma'nın İTalya'daki macerası kısa sürdü ve Beşiktaş'a transfer oldu.  ulaşan Ricardo, bu başarıdan yalnızca bir sezon sonra 7.3 milyon euro'ya Beşiktaş'ın yolunu tuttu. İlk döneminde sadece Türkiye Kupaıs'nı kazanabildi.

BEŞİKTAŞ'TAKİ İKİNCİ DÖNEMİ

2013 yılında Beşiktaş'tan ayrılan Ricardo Quaresma, tarihler 2015'i gösterdiğinde Siyah-Beyazlı ekibe geri döndü. Beşiktaş'taki ikinci döneminde 2 Süper Lig şampiyonluğu kazanan takımın önemli bir parçası oldu. 
2019'da Beşiktaş ile yollarını ayıran Quaresma, ardından sırasıyla; Kasımpaşa ve Guimaraes formalarını giydi ve 2022 yazından beri kulüpsüz bulunuyor.

SÜPER LİG'E GERİ DÖNÜYOR

Ricardo Quaresma'nın, kariyerini Beşiktaş'ta sonlandırmak istediği bildirildi. Portekizli gazeteci Pedro Sepulveda'nın haberine göre, kariyerini bitirmeye hazırlanan 39 yaşındaki yıldız oyuncu, emekli olmadan 1 sezon daha Beşiktaş'ta oynamak için siyah beyazlılara haber gönderdi. Beşiktaş yönetimi, Quaresma'dan gelen bu haber üzerine önümüzdeki günlerde kararını verecek. Sapulveda şöyle yazdı: 'Ricardo Quaresma, kariyerini sonlandırmadan önce bir kez daha Beşiktaş formasını giymek istiyor. Beşiktaş, önümüzdeki günlerde kararını verecek.'

BEŞİKTAŞ KARİYERİ

Beşiktaş'ta 2 dönemde (2010-2013 ve 2015-2019) toplam 7 sezon oynayan Ricardo Quaresma, Siyah-Beyazlı takımla 227 maçta görev yaparken 38 gol atıp 78 asist katkısında bulundu. Portekizli süperstar, Beşiktaş formasıyla 2 şampiyonluk yaşadı. 

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık