Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Portekiz karşısında başarılar Milli Takım

Portekiz karşısında başarılar Milli Takım

A Milli Takım, Katar'da yapılacak 2022 Dünya Kupası bileti alabilmek için ilk engel olan Portekiz ile karşılaşıyor. Eleme grubunu 2. bitirip play-off'a katılan Türkiye, Dragao'da Portekiz'e konuk oluyor. 2002'den bu yana düzenlenen 4 turnuvayı pas geçen ay-yıldızlılar, bu kez turnuvaya katılarak Türk halkını gururlandırmak istiyor. Tek maç üzerinden oynanacak maçı kazanırsak, İtalya- K. Makedonya galibiyle finali Konya'da yapacağız. Yenilirsek diğer eşleşmenin mağlubuyla özel maç yapacağız.

Fotomaç'tan edinilen bilgilere göre; Portekiz - Türkiye maçı 24 Mart Perşembe günü saat 22:45'te TRT 1'de canlı yayınlanacak.

A MİLLİ FUTBOL TAKIM PORTEKİZ MAÇI KADROSU AÇIKLANDI!

KALE: Altay Bayındır, Sinan Bolat , Uğurcan Çakır

SAVUNMA: Zeki Çelik, Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Caner Erkin, Rıdvan Yılmaz

ORTA SAHA: Abdülkadir Ömür, Cengiz Ünder, Yunus Akgün, Berkan Kutlu, Dorukhan Toköz, Orkun Kökçü, Taylan Antalyalı, Hakan Çalhanoğlu, Yusuf Yazıcı, Doğukan Sinik, Kerem Aktürkoğu

FORVET: Burak Yılmaz, Enes Ünal, Serdar Dursun, Umut Bozok

PORTEKİZ'DE PEPE KADRODA YOK!

Portekiz Milli Takımı'nda Covid-19 testi pozitif çıkan eski Beşiktaşlı yıldız Pepe, kadrodan çıkartıldı. Karantina altına alınan Pepe'nin yerine kadroya Tiago Djalo dahil edildi.

PORTEKİZ'İN A MİLLİ TAKIM'IMIZ KARŞISINDAKİ KAMP KADROSU

Kaleci: Anthony Lopes (Olympique Lyon), Diogo Costa (FC Porto), Rui Patricio (AS Roma)

Defans: Cedric Soares (Arsenal FC), Joao Cancelo (Manchester City), Diogo Dalot (Manchester United), Gonçalo Inacio (Sporting CP), Jose Fonte (Lille OSC), Tiago Djalo (Lille), Nuno Mendes (PSG), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)

Orta Saha: Danilo Pereira (PSG), Matheus Nunes (Sporting CP), William Carvalho (Real Betis), Ruben Neves (Wolverhampton Wanderers FC), Bruno Fernandes (Manchester United), Joao Moutinho (Wolverhampton Wanderers FC), Otavio Monteiro (FC Porto), Bernardo Silva (Manchester City)

Forvet: Joao Felix (Atlético Madrid), Andre Silva (RB Leipzig), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Diogo Jota (Liverpool FC), Gonçalo Guedes (Valência), Rafael Leao (AC Milan)

RAKİPTE EKSİKLER ÖNEMLİ!

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu olarak gösterilen Cristiano Ronaldo, kariyerinin son dönemine gelirken, koleksiyonuna Dünya Kupası'nı da eklemek istiyor. Ancak Ronaldo'nun önünde Merih'li Çağlar'lı, Zeki'li ve Uğurcan'lı 'Türk Duvarı' olacak. Portekiz'de çok tehlikeli hücumcular var fakat rakibimizin savunması çöktü! Koronaya yakalanan Pepe, sakatlanan stoper Dias, kaleci Lopes, ön libero Ruben Neves, sağ bek Semedo, cezalı Cancelo ve Renato Sanchezbize karşı olmayacak.

GEZMEYE GELMEDİK

Milli takım kaptanı Burak Yılmaz, Türk halkını mutlu etmek için Portekiz'e geldiklerini ifade etti. 36 yaşındaki golcü, "Rakibimiz gerçekten güçlü. Hücum oyuncuları dünyanın en iyi takımlarında oynuyor. Ancak bizim takımımızda da dünyanın en iyi takımlarında oynayan futbolcular var. Buraya gezmeye gelmedik. Turu geçmek için ilk dakikadan son düdüğe kadar mücadele edeceğiz. İyi çalıştık, moralliyiz. Konya'da final yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

UKRAYNA MAÇI HAZİRANDA

Dünya Kupası play-off'unda bugün 4 maç oynanacak. Portekiz-Türkiye dışında İtalya-K. Makedonya, İsveç-Çekya ve Galler- Avusturya karşılaşacak. Ukrayna'ya saldıran Rusya'nın milli takımı men edildi ve Polonya direkt finale kaldı. Ukrayna-İskoçya maçı ise haziran ayına ertelendi. Dünya Kupası 21 Kasım-18 Aralık 2022'de düzenlenecek.

DÜDÜK ALMAN SIEBERT'TE

Porto'nun ev sahipliğini yaptığı Dragao Stadı'nda 22.45'te oynanacak olan mücadeleyi Almanya Futbol Federasyonu'ndan Daniel Siebert yönetecek. Siebert'in yardımcılıklarını ise Jan Seidel ve Rafael Foltyn yapacak.

SANTOS TOPUN AĞZINDA

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Portekiz, son maçında Sırbistan'a 2-1 mağlup olup grubu 2. sırada tamamlamıştı. Bu maç sonrası Teknik Direktör Fernando Santos eleştiri oklarının hedefinde olurken, 67 yaşındaki teknik adam yenilirse kovulacak.

PORTEKİZ'İN İŞİ ÇOK ZOR

2002-2003 sezonunda Galatasaray'da forma giyen Abel Xavier, ülkesinin Türkiye ile yapacağı maçı yorumladı. Portekiz'in defansta çok eksiği olduğunu kaydeden efsane isim, "Maç çok ortada olacak. Portekiz'de defansta çok önemli oyuncular eksik. Türkiye özellikle savunma yaparken geçiş hücumlarında etkili bir takım olduğu için Portekiz ne kadar topa sahip olup atak yapsa da Portekiz'in kaybettiği toplarda Türkiye çok etkili olabilir" ifadelerini kullandı.

9. RANDEVU

İki takım 5 resmi, 3 özel maç olmak üzere 8 maç yaptı. Türkiye 2 özel maç kazandı, diğerlerini ise Portekiz galip bitirdi. Milliler 8 gol atarken, 16 gol yedi.

2012'DE GÜLDÜK

A Milli Takım, en son 2012 yılında oynanan özel maçta rakibini deplasmanda 3-1 mağlup etmeyi başarmıştı. Milli takımın golleri Umut Bulut (2) ve Pepe'den (kendi kalesine) gelirken, Portekiz'in tek golünü Nani attı. Bu maçta Volkan Demirel, Cristiano Ronaldo'nun penaltısını kurtarmıştı.

PORTEKİZ-TÜRKİYE MUHTEMEL 11'LER

Portekiz: Patricio, Dalot, Inacio, Fonte, Mendes, Danilo, Bernardo Silva, Moutinho, Jota, Bruno Fernandes, Ronaldo

Türkiye: Uğurcan, Zeki, Merih, Çağlar, Caner, Dorukhan, Cengiz, Hakan, Yusuf Yazıcı, Kerem, Burak

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık