Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Önder Karaveli basına açıklamalarda bulundu

Önder Karaveli basına açıklamalarda bulundu

"Ahmet Çalık'ı duyduktan sonra değerli arkadaşım İlhan Palut hocamı aradım. Hocam telefonu açamadı, açamadığı için o kadar mutlu oldum ki çünkü ne söyleyeceğimi bilmiyordum. Akşam üzeri konuştuk, aynı cümleleri ona da söyledim. 'Hocam ne söyleyeceğimi bilemiyorum, acımı ailesiyle paylaşmanızı istiyorum' dedim. Hepimizin çocukları var. Çok zor bir sınav, ailesi için çok zor bir sınav. Ahmet Çalık'ı Gençlerbirliği'nden, genç milli takımlardan beri izliyorum, takip ediyordum. Üzüntüm biraz daha fazla oldu. Ailesine sabırlar diliyorum. Konuştukça bu konu, beni başka yere götürür."

"Geçen sene yaz tatilinde, İskenderun'da çok sevdiğim bir oyuncumu ziyaret etmiştim. 2-3 gün orada konuştuğum biri, ayrılacağım gün 'Önder Hocam, bence siz Türk futbolunun terli formasısınız' demişti. Duyduğum anda beni acayip hale soktu, çok etkiledi. Onun bu inancı, bende de başka bir inanç oluşturdu. Benimkisi Türk futbolu, Türk gençleri için adanmış bir hayattı. Bundan vazgeçmedim, vazgeçmem. Beni bugünlere getiren, bana futbolculuk şansı veren, antrenör olma şansını tanıyan Beşiktaş için de adanmış hayatım var. Bunu söylemekten gurur, onur duyuyorum. Beni bu hale Beşiktaş özkaynak düzeni getirdi."

"Adını ne koyarsanız koyun, adı Beşiktaş özkaynak düzenidir. Nefes aldığım sürece adı da Beşiktaş özkaynak düzeni olarak devam edecektir. 1975 yılında Serpil Hamdi Tüzün hocanın kurduğu, geliştirdiği, beraber çalıştığı hocalarla büyüttüğü Beşiktaş özkaynak düzeninin yetiştirdiği biri olarak gurur duyuyorum."

"Bu sene Azerbaycan'da çalışırken Mehmet Ekşi hocamla konuştum. Başkanımızın toplantısından sonra bana ulaşıp size güveniyorum demişti. Beraber çalışma sözünü vermiştim. Türkiye'ye dönünce Beşiktaş'a dönme sözü vermiştim. Döndüğümde de sözümü tuttum. Başka şeyler olmasına rağmen Beşiktaş özkaynak düzeninde çalışmaya devam ettim."

"Daha önce de söyledim, Beşiktaş U19 takımı, A takıma en yakın takım olduğu için, o takımın başında bana görev veren, bana inanan Sergen Yalçın hocamdır. Görevde olduğu sürece bize her konuda son derece yardımcı ve destekçi oldu. Ona teşekkür ediyorum."

"Onunla aynı sahadaydım Şeref Stadı'nda başlayan, Fulya'da devam eden süreçte. Onunla aynı sahada olmak büyük keyifti. Ülkenin üzerinde bir oyuncuydu. Dünya üzerinde görmediğim tarzda biriydi. Onunla çalışmak da keyifliydi."

"Ben Beşiktaş'a 10 yaşında, Şeref Stadı'nda 1984'te başladım. Oradaki Beşiktaş'ı da yaşadım, sahip olduklarını da, olmadıklarını da. A takım soyunma odası saray odalarından biriydi. Sarayın odasına girdiğimde neredeyse nefesim kesilecekti heyecandan. Başka bir ortamdı. Bizim altyapıdaki soyunma odamızdan daha farklı bir odaydı o saraydaki oda."

"A takıma geçişte oyuncunun karşılaştığı zorlukları kimse konuşmuyordu. Benden daha iyi, altyapılarda o kadar çok hoca var ki... Beşiktaş en başarılı dönemlerini PAF takımdan oyuncular çıkardığı zaman yaşamıştır. Bugün Beşiktaş için bir milattır. Genç oyuncularıyla, onların mücadeleleriyle çok büyük işler yapacağız."

"Genç oyuncu diye bir şey yoktur. Oyuncular vardır. Emirhan İlkhan'la ilgili bir şeyler de söylemek istiyorum. Emirhan konusunda en az emek bana aittir. Onunla 5 aydır çalışıyorum. Onunla bunca yıl çalışan antrenörlerin emeği daha büyüktür."

"Sadece bir insan üstüne almaya çalışmasın lütfen. Sadece antrenörlerin mi? Malzemecinin de aşçının da emeği vardır. Benim yaptığım şey, Emirhan İlkhan'a güvenmek. Ben sadece Beşiktaş'ın gençlerine değil, Türkiye'nin gençlerine güveniyorum."

"Hata yapacak bu gençler. İçimizde hatasız insan var mı? Ben 47 yaşıma gelene kadar çok hata yaptım. Ancak onlardan isteğim yeni hatalar yapmaları. Lütfen farklı hatalar yapın diyorum."

"Bu görev bana verildiği günden beri, bir an bile yarın ne olacak diye düşünmedim. Bir kere bile acaba bu maçı kazanırsak ne olur, kaybedersek ne olur diye düşünmedim. Bana emanet edilen şey beni çok zorlayacaktı, çünkü çok sevdiğim bir şey emanet edildi. Beşiktaş'ı pamuklara sarsam yeri olmaz, yeri dolmaz. Bunun ağırlığı, sorumluluğuyla, heyecanıyla hep iyi şeyler yapmaya çalıştık. Bütün yaşananlarda sadece ben yoktum, fazla benim adım söylendi. U19'dan benle beraber gelen o kadar çok hocalar oldu ki..."

"Ben büyük ekibin sadece bir parçasıyım. Bunu tüm kalbimle söylüyorum. Kendi içimde çok değerli bir parçasıyım. Hangi görevde olursam olayım. Sizler beni nereye koymak isterseniz oraya koyabilirsiniz. Bu size kalmış. Benim birinci kimliğim, Beşiktaş taraftarlığıdır. Tribünde şarkılar, besteler söylediğimiz günleri özlüyorum. Bu kadar çok sorumluluğu olmayan bir şeydi o. İnşallah o günleri bir daha yaşarım.

"Akademiler ile A takım arasında bir köprü vardır. O köprüde bu ülkede tıkanıklık var. Benim talip olduğum şey, o tıkanıklığı gidermek. Bunu yapabilecek bilgiye, birikime, donanıma da sahibim. 2000 yılından beri antrenörlük yapıyorum. O kadar çok şey yaşadım ki bu tıkanıklık ile ilgili. 1984 yılından beri futbolun içindeyim. Yaşadığım her şey beni bugüne getirdi."

"Benim Beşiktaş'ta görevim ne olursa olsun Beşiktaş ile gönül bağım hiç bitmeyecek. Beşiktaş için değerli görevler yapmaya her zaman aday olacağım. Kendimi Beşiktaş'a ve Türkiye'nin gençlerine adamaya devam edeceğim. Bu hiç değişmeyecek."

"Hocamız gönderseniz bile ben Beşiktaş'tayım diyor."

"Bir anda 8-10 oyuncuyu A takıma kanalize edilemezsiniz. Emirhan, U19'da benim içimi çok doldurmuştu birçok yaptığıyla. Tam olarak hazır mıydı, değil miydi? Yüzme öğrenirken atarsınız ya denizin içine, yüzüyor mu, yüzmüyor mu ortaya çıkar. Yüzemiyorsa bırakmazsanız orada, tutup kolundan çıkarırsınız. Biz belki Emirhan'ı okyanusa attık ama yüzeceğini gösterdi.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık