Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Mayıs 2024, Pazartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Milli yüzücü Ada Zehra, Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ile bir araya geldi!

Milli yüzücü Ada Zehra, Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ile bir araya geldi!

Dünya rekoru kıran madalyalı Milli yüzücü Ada Zehra Anlatıcı, aynı zamanda Beşiktaş futbol takımının maçlarını sıkı bir şekilde takip ediyor. Ada Zehra, dün Tüpraş Park'ta oynanan Beşiktaş - Ankaragücü Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçını stadyumda izledi. Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ile de bir araya geldiler.

Ada Zehra, İtalya'da Eylül 2023'te düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda rekorlar kırarak Avrupa şampiyonu olmuştu.  2024'te Trisome Oyunları'nın ilk gününde 200 metre kurbağalamada ve 100 metre serbest stilde gümüş madalya kazandı. Trisome Oyunları'nda 50 metre kurbağalamada 46.95'lik derecesiyle de dünya rekoru kırarak altın madalya sahibi oldu.

Antalya Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen 2. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nın (Trisome Oyunları) yüzme branşındaki en genç sporcusu 16 yaşındaki Ada Zehra Anlatıcı, 50 metre kurbağalamada 46.95'lik derecesiyle dünya rekoru kırarak birincilik elde etti. 

Milli sporcu, 200 metre karışık kategorisinde ise 03.51.32'lik derecesiyle gümüş madalyanın sahibi oldu. Ada Zehra, Trisome Oyunları'nda dün 200 metre serbest kategorisinde de 02.58.65'lik derecesiyle dünya rekoru kırarak, altın madalya kazanmıştı.

Trisome Oyunları'nın 16 yaşındaki en genç kadın yüzücüsü Ada Zehra, Avrupa'dan döndükten sonra oyunlarda dünya şampiyonluğu hedefiyle çok çalıştığını haftada 6 gün antren yaptığını ifade ederek, "Bu iki gümüş için nazar boncuğu diyebiliriz bir sonrakinde altın madalya için yarışacağım. Bugün 50 metre kurbağalamada altın madalya alacağımı düşünüyorum, şampiyonanın en genç sporcusuyum." diye konuşmuştu.

Ada Zehra, 3. Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda 5 altın, 2 gümüş, 1 bronz a açık yaş, 4 Gençler Dünya rekoru ile Türkiye'yi başarılı bir şekilde temsil etti. Kazandığı altın madalyalar ile 5 kez İstiklal Marşı'mızı törende okuttu. 

Ada Zehra Anlatıcı, 3 adet Dünya Açık yaş (Open Age), 9 adet de 16 yaş Altı Junior Yüzme Dünya Rekoru'nun sahibi oldu.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık