Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Ligin tesciline itiraz!

Ligin tesciline itiraz!

Türkiye'de 2022-2023 futbol sezonu geçtiğimiz yıllardaki dönemlere göre oldukça farklı geçti. Önce tarihte ilk kez Dünya Kupası kışın düzenlendi. Edinilen bilgilere göre; Liglere Kasım-Aralık ayları arasında ara verildi. Sonrasında maalesef 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde yıkıcı etkilere sebep olarak 50 binden fazla vatandaşımızı kaybettiğimiz depremler yaşadık. Bu nedenle Türk futbol ligleri bir kez daha araya girdi.

7 takımın da hakkı saklı kalacak

Yaşanan üzücü deprem sonrasında Süper Lig'den Hatayspor ile Gaziantep FK, 1.Lig'den Yeni Malatyaspor ve Adanaspor, 2.Lig'de Adıyaman FK ile Diyarbekir Spor ve 3.Lig'den Kahramanmaraşspor liglerden çekilme kararı almıştı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da söz konusu 7 takımın haklarının saklı kalması kaydıyla aldıkları bu kararı kabul etmişti.

Lige veda ettiler

Ardından lige verilen ara sona ermiş ve Süper Lig'de Galatasaray şampiyon olmuş, Giresunspor ile Ümraniyespor lige veda etmişti. TFF 1.Lig'de ise Samsun ile Rize direkt, Pendik de Play-Off'tan çıktı, Altınordu ile Denizli ise küme düştü.

UEFA'ya gittiler ama TFF tescil etti

Sezon devam ederken ve sona erince özellikle Süper Lig'de Beşiktaş başta olmak üzere küme düşen Giresun ve Ümraniye ligin tescil edilmemesi gerektiğini savunmuştu. Hatta Kara Kartal tescil edilmeme konusunu UEFA'ya taşımıştı. Ancak TFF geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Ziraat Türkiye Kupası, Süper Lig ve 1. Lig'in tescil edildiğini duyurmuştu.

Karar merakla bekleniyor

Bu açıklama sonrasında tartışmaların bitmesi beklenirken flaş bir hamle geldi. Ajansspor'un haberine göre; Süper Lig'e veda eden Giresunspor ve Ümraniyespor, 1. Lig'den düşen Altınordu ve Denizlispor, liglerin tescil edilmemesi için Tahkim Kurulu'na itiraz edecek. Bu itirazlar sonrasında Tahkim Kurulu'nun vereceği karar ise merakla bekleniyor.

 

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık