Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Fernando Santos maça damgasını vurdu

Fernando Santos maça damgasını vurdu

Beşiktaş bitmek bilmeyen kâbuslar kupada sona erdi. Her kulvarda fiyasko yaşayan Siyah-Beyazlılar, Avrupa anahtarı olarak gördüğü Ziraat Türkiye Kupası’nda taraftarını mutlu etti, ‘yola devam’ dedi. Süper Lig’de bitime neredeyse 5 ay varken ezeli rakiplerinden 24 puanlık tarihi bir fark yiyen Kara Kartal, Konferans Ligi’nde de favorilerden biri olarak görüldüğü grupta sonuncu olarak hüsran yaşamıştı.

Edinilen bilgilere göre; gerçekçi hedef olarak elinde sadece Türkiye Kupası kalan Beşiktaş, bu kulvarda ise çeyrek finale yükselmeyi başardı. Eski hocası Sergen Yalçın’ın çalıştırdığı Antalyaspor’a konuk olan Santos’lu Kartal, erken yediği golle bir kez daha taraftarının yüreğini ağza getirdi ama ikinci yarıda Muleka fırtınası esti.

Moraller yerine geldi

2 güzel golle kritik maçta öne geçmeyi başaran, zorlu deplasmanda tek maç eleme usülüne göre oynanan mücadeleden zaferle ayrılan Beşiktaş moral depoladı.

Kurtarıcı Muleka

Antalya deplasmanında bu sezonki kötü oyunlarından birini daha izleten, bir de Bytyqi ile geriye düşen Beşiktaş adına gecenin de sezonun geri kalan kısmının da seyrini değiştiren isim Jackson Muleka’ydı. Yıldız oyuncu ikinci yarının başında dahil olduğu oyunda önce kafa golüyle skoru dengeledi, ardından da zaferi getiren vuruşu kaleciyi çalımlayarak yaptı. Elde kalan tek hedefe tutunan Siyah-Beyazlılar’da maçın kahramanı karşılaşmaya yedek başlayan Muleka’ydı.

Hamlenin önemi arttı

Kâbus gibi geçen ilk yarının sonunda Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos’tan iki erken hamle geldi. İlk yarının aksayan tarafı sol kanattaki iki oyuncusunu da ikinci yarıya çıkarmayan Portekizli teknik adam, Emrecan ve Muleka hamleleriyle gecenin kaderini değiştirdi. Antalyaspor’un sol kenardan yaptığı hücumların önünü kesen başarılı hoca, Muleka’nın hücum hattındaki etkinliğiyle de oyun üstünlüğünü eline geçirdi. Gollerin de yine Muleka’dan gelmesi doğrudan Fernando Santos’un kritik hamlesinin önemini bir kez daha artırdı.

Kupayı çok istiyor

Her fırsatta Türkiye Kupası’nı önemsediklerini ve yola devam etmek istediklerini vurgulayan başarılı çalıştırıcı, maç sonunda ise büyük sevinç yaşadı. Çeyrek finalin mutluluğunu deplasmanda takımı yalnız bırakmayan taraftarlarla yaşayan Santos, aynı reaksiyonu lig maçlarında da göstermek istediklerini vurguladı.

'Reaksiyondan memnunum'

Beşiktaş’ın hocası Fernando Santos maçı şu sözlerle değerlendirdi: “İlk yarıda sahada yoktuk, top oynamadık. Sahada sadece formamız vardı. Çok kötüydü. Farklı olabilirdi. İkinci yarıda yapmamız gerekeni yaptık. Çok iyi mücadele ettik. Çok iyi reaksiyon gösterdik. İkinci yarıdaki oyunumuzla sonucu hak ettiğimizi söyleyebilirim. Ama ilk yarıdan memnun değilim. Ben çalışmak için buradayım, yeni oyuncu getirmek için değil. Bu yönetimin ilgilendiği bir konu. Ben teknik direktörüm, bu soruya cevap veremem, yorum yapamam.”

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık