Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Beşiktaş Başkanı Hasan Arat’a ziyaret!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Beşiktaş Başkanı Hasan Arat’a ziyaret!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetim Kurulu, yeni seçilen Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ve yönetim kurulunu Tüpraş Stadyumu’nda ziyarette bulundu. Spor Arena'dan İsmail Er'in haberine göre; iki büyük kulübün başkanları Ali Koç ile Hasan Arat’ın bir araya geldiği zirveden 2010-11 Süper Kupa finali iş birliği kararı çıktı. Beşiktaş Başkanı Hasan Arat “karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulunduk. 2010-2011 Süper Kupa Finali’ni oynamak için birlikte müracaat etme kararı çıktı” diye konuştu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise “biz müracaat etmeden TFF harekete geçmeliydi. Takvim çok sıkışık, en yakın zaman sanki bir sonraki sezon lig başlamadan önce” dedi.

Beşiktaş ve Fenerbahçe 2010-11 sezonun Süper Kupa finali için Türkiye Futbol Federasyonu’na birlikte başvurma kararı aldı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un 6 yönetici ile birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğu Beşiktaş Başkanı Hasan Arat toplantı sonrası yaptığı açıklamada “Ali Bey eski bir dostumuz olarak, yeni seçilen yönetim kurulumuzu ziyaret etti. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. 2010-2011 Süper Kupa Finali’ni oynamak için birlikte müracaat etme kararı çıktı” şeklinde konuştu.

EKONOMİYİ BÜYÜTMEYİ KONUŞTUK

Sarı lacivertlilerin başkanı Ali Koç ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Hayırlı, uğurlu olsun ziyareti için geldik. Ortak sorunlarımızı konuştuk. Nerede birbirimize destek olabiliriz... Nerede güç birliği yapabileceğimizi konuştuk. Bu iki büyük kulübün, halkla ilişkileri, Cumhuriyet ve Atatürk’e bağlı olmaları konusunda çok benzer. Sahada rekabet, saha dışında da yapıcı rekabet. Sorunlarımız ve sıkıntılarımız hep aynı. Pek çok konuda ortak hareket ederek, ekonomimizi büyütmeyi konuştuk.

KARARI TFF YÖNETİMİ VERECEKTİR

Süper Kupa maçı var, biz müracaat etmeden TFF bunun için harekete geçmeliydi. Takvim çok sıkışık, en yakın zaman sanki bir sonraki sezon ligler başlamadan önce... Kararı TFF verecektir. Samimi, dostça karşılama için sayın başkan Hasan Arat’a ve yönetim kuruluna teşekkürler. Dediğim gibi sahada rekabet, saha dışında yapıcı rekabet. İnşallah bu ziyaret, yapacağımız birçok ziyaretin başlangıcı olur.” Koç görüşmede TFF’nin istifasının kesinlikle gündeme gelmediğini de ifade etti.

BARIŞ iKLiMiNi TÜRKiYE’YE YAYMALIYIZ

Hasan Arat, Beşiktaş’ın kapısının herkese açık olduğunun altını çizerken “Bunlar büyük camialardır, bu ziyaretler çok anlamlıdır. Sanıyorum Ali Bey, 1998 yılında Süleyman ağabey ile seçildiğimizde kulübe gelmişti. Biz de gitmiştik. Bunların olması lazım. Ortak sorunların tartışılması lazım. Sahada rekabet olacak ama bu iklimin Türkiye’ye yayılması lazım. Maçlarda centilmence mücadele edeceğiz. Bu kurumlar Türkiye’nin en önemli kurumlarından. Türkiye’yi kuran kurumlar. Barış ortamı için öncü olalım” diye konuştu.

BEŞİKTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Beşiktaş JK, ziyaret hakkında resmi web sitesinde aşağıdaki ifadelere yer verdi:

"Başkanımız Sayın Hasan Arat ve yönetim kurulumuz, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Ali Koç ve yönetim kurulu üyelerini Tüpraş Stadyumu’nda ağırladı.

Başkanımız Hasan Arat, “Baba ocağına hoş geldiniz” sözleriyle karşıladığı Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ile Türk futbolunun içinde bulunduğu sorunlarla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Her iki başkan, 2011 yılında oynanmayan Süper Kupa finalinin ilk fırsatta oynanması için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulunma kararı aldı.



Başkanımız Hasan Arat, ziyaretin sonunda Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’a, Kulübümüzün yaşayan en eski üyesi Sayın Rahmi Koç’un Kulübümüzün sicil defterinde kayıtlı üyelik belgesi ile Beşiktaşımızın sembolü “Kartal” heykeli ve Cumhuriyetimizin 100. yılını temsil eden 100 sırt numaralı Beşiktaş forması hediye ederken, Sayın Ali Koç Başkanımıza, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cam levhaya işlenmiş portresi ile Fenerbahçe’nin Cumhuriyetimizin 100. yılına özel formasını hediye etti.



Başkanımız Hasan Arat, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ile yönetim kurulu üyelerinin ziyaretiyle ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Eski bir dostumuz olarak, yeni seçilen yönetim kurulumuzu ziyaret ettiler. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Bugünkü buluşmadan çıkan en önemli sonuçlardan biri Süper Kupa finalini oynamak üzere müracaat etme kararı almak oldu. Sayın Ali Koç’a “Baba ocağına hoş geldiniz” dedim. Kulübümüzün yaşayan en eski üyesi sayın Rahmi Koç’un sicilde kayıtlı belgesini hatıra olarak kendisine hediye ettik. Bu ziyaretin karşılığı olarak Fenerbahçe Spor Kulübü’ne ziyarette bulunacağımızı ifade ettik. Güncel sorunlarımızı konuştuk. Futbolun içinde bulunduğu sıkıntıları konuştuk. Son derece önemli bir toplantı oldu. Bu toplantıların Türk futboluna ve camialara örnek olmasını diliyorum. Barış ikliminin Türk spor kamuoyunda ses getirmesi bizim için önemli. Bugün, önemli bir gündür. İlişkileri tüm kulüplerle artırmakta fayda vardır. Sayın Ali Koç’a ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık