Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Dev derbi için geri sayım! Beşiktaş - Galatasaray karşı karşıya!

Dev derbi için geri sayım! Beşiktaş - Galatasaray karşı karşıya!

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında dev derbide, puan tablosunda aralarında 8 puanlık fark bulunan Beşiktaş ve Galatasaray, 30 Nisan akşamı 3 puan için savaşacak. Vodafone Park'ta 19.00’da başlayacak olan maçı Ali Şansalan yönetecek. Şansalan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ile Mehmet Emin Tuğral yapacaklar. Tugay Kaan Numanoğlu dördüncü hakem olacak.

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan otuz haftada 62 puan toplayan Kara Kartal, üçüncü sırada yer alıyor. Siyah-beyazlılar, Galatasaray ile sezonun ilk yarısında Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynadığı maçtan 2-1 mağlup ayrılmıştı.

3 puan alarak puanını 65'e çıkarmak isteyen Beşiktaş, Galatasaray ile arasındaki farkı 5'e, Fenerbahçe ile arasındaki farkı ise 2'ye düşürmüş olacak. İşte, son derece çekişmeli geçmesi beklenen Beşiktaş Galatasaray derbisinin muhtemel 11'leri ve maç öncesi önemli detaylar...

Edinilen bilgilere göre; Beşiktaş Galatasaray maçı, sadece iki takımı taraftarlarının değil, şampiyonluk yarışının önemli adaylarından olan Sarı Lacivertli taraftarların da yakın takibinde yer alacak. Galatasaray'ın puan kaybetmesi halinde Fenerbahçe ile aralarındaki puan farkı 3'e inecek. Diğer taraftan Beşiktaş'ın alacağı galibiyet, şampiyonluk şansını da devam ettirmesi anlamına gelecek.

VODAFONE PARK’TA LiG DERBiSi KAYBETMEDi

Beşiktaş, yıkılan İnönü Stadı’nın yerine yapılan Vodafone Park’ta oynadığı lig derbilerinde yenilmedi. 2016’da açılan statta F.Bahçe ve G.Saray’ı ligde toplam 13 kez konuk eden siyah beyazlı ekip, bu maçların 7’sinden galibiyetle ayrılırken, 6’sında berabere kaldı. Kanarya ile oynadığı maçlarda 2 galibiyet, 5 beraberlik alan Kartal, Aslan’a karşı 5 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.

VAR HAKEMİ BELLİ OLDU

Ali Şansalan'ın yöneteceği derbinin VAR kadrosu da belli oldu. Derbinin VAR hakemi Serkan Tokat olacak. AVAR'lar ise Atilla Karaoğlan ve Serkan Ok.

ASLAN’DA 4 FUTBOLCU CEZA SINIRINDA

Beşiktaş’ta sakat olan Ghezzal ve Tayyip Talha yok. Galatasaray’da sakat ya da cezalı futbolcu bulunmuyor. Kartal’da ceza sınırında bulunan Cenk bugün sarı kart görürse Antalya maçında oynamayacak. Galatasaray’da ise İcardi, Kerem, Boey ve Oliveira sarı kart görmeleri halinde Başakşehir maçında forma giyemeyecek.

KARTAL VE ASLAN’DAN PRiM MOTIVASYONU

Derbi maçta kozlarını paylaşacak Beşiktaş ile Galatasaray’ın yönetimleri, futbolcularının moral ve motivasyonlarını yükseltmek için ‘özel prim’ vaatlerinde bulundu. Siyah beyazlı kulüp, bu kritik karşılaşmadan 3 puan alınması halinde oyunculara 150’şer bin TL rekor prim verme kararı aldı. 3 ve daha farklı galibiyetlerde bu miktar daha da artacak. Galatasaray yönetimi de Beşiktaş derbisinin galibiyet primini toplam 10 milyon TL olarak belirledi.

130- Beşiktaş ile Galatasaray, Süper Lig’de bugün 130. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 129 maçta sarı kırmızılılar 48, siyah beyazlılar 38 galibiyet elde etti, 43 karşılaşma berabere bitti.

31- Siyah beyazlılar, bu sezon maçların ilk yarılarında en fazla gol atan takım (31). Beşiktaş’ı, 30 golle Galatasaray izliyor.

19- Bu sezon ligde en fazla maçta açılış golünü atan takım olan G.Saray (19), 1-0 öne geçtiği maçlarda en fazla galibiyet alan ekip (16G 2B 1M).

9- Beşiktaş, G.Saray’ı ağırladığı son 7 lig maçını kaybetmedi (6G 1B). Kartal, daha uzun bir seriyi Nisan 1997-Eylül 2004 arasındaki 9 maçlık süreçte yakaladı.

20- Ligde 20 golde payı bulunan İcardi (13 gol, 7 asist), G.Saray formasıyla Gomis’ten (34; 2017- 18) bu yana bu sayıya ulaşan ilk isim.

DERBİNİN MUHTEMEL 11'LERİ

Derbinin muhtemel 11'leri şu şekilde olacak:

Beşiktaş: Mert, Rosier, Saiss, Colley, Masuaku, Salih, Amir, Redmond, Gedson, Cenk, Aboubakar

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsoon, Abdülkerim, Dubois, Torreira, Oliveira, Barış Alper, Kerem, Mertens, Icardi

BEŞİKTAŞ ANALİZİ

Spor Arena'dan aktarılanlara göre; son 8 maçından 22 puan (7G 1B) çıkaran Beşiktaş, 30 maç haftasını 62 puanla ve lider Galatasaray'ın 8 puan gerisinde (1 maç fazla) 3. sırada geçti.

Siyah-beyazlılarda Tayyip Talha Sanuç, Dele Alli ve Rachid Ghezzal sakat.

Teknik Direktör Şenol Güneş'in ilk 11'inde 10 ismin yeri garanti gibi duruyor...

Kalede Mert Günok, stoperde "Omar Colley & Romain Saiss" ikilisi, sol bekte Arthur Masuaku görev yapacak.

Orta alanda "Gedson Fernandes, Salih Uçan & Amir Hadziahmetovic" üçlüsünü göreceğiz.

Bir kanatta Nathan Redmond, diğerinde Cenk Tosun olacak.

Gole en yakın bölgede Vincent Aboubakar forma giyecek.

Sağ bekte Onur Bulut mu olur, yoksa Valentin Rosier mi? Maç saati öğreneceğiz.

GALATASARAY ANALİZİ

14 maç üst üste kazandıktan sonra Konyaspor'a yenilen Galatasaray, o yenilgi sonrası da 3 maç üst üste kazanıp Fenerbahçe'nin 6 puan önünde liderliğini sürdürmüştü.

Geçtiğimiz hafta Fatih Karagümrük'le 3-3 berabere kaldılar; sarı-lacivertliler Sivas'ta hata yapmayıp 3-1 kazanınca zirvede puan farkı 6'ya (1 maç eksik) düşmüş oldu.

Sarı-kırmızılı ekipte sakat ya da cezalı oyuncu bulunmuyor.

Kulübe yakın kaynaklar Teknik Direktör Okan Buruk'un kanatlarda Barış Alper Yılmaz ve Kerem Aktürkoğlu ile maça başlayacağını düşünüyor.

Bu durumda, son haftalarda ilk 11'de görmeye alıştığımız Milot Rashica yedek bekleyecek.

Sol bekte de Sam Adekugbe değil Leo Dubois izleyebiliriz... Bu 2 hamle dışında diğer 9 formada değişiklik olmayacak.

Sağ bekte Sacha Boey, stoperlerde "Victor Nelsson & Abdülkerim Bardakcı" ikilisi forma giyecek.

Hücum merkezinde Mauro Icardi, orta alanın merkezinde "Sergio Oliveira & Lucas Torreira" ter dökecek.

MAÇ ÖNCESİ İSTATİSTİKLER

- Galatasaray, Beşiktaş'ın sahasında oynanan son 7 lig maçını kazanamadı. (6 Beşiktaş galibiyeti - 1B)

- Beşiktaş ve Galatasaray, bu sezon ligin ilk yarılarında en fazla gol atan iki takım. (BJK 31 gol - GS 30 gol)

- Beşiktaş iç sahada ilk golü attığı 9 maçın tamamını kazandı! (9 maç - 9G)

- Galatasaray bu sezon en çok "ilk golü atan takım" ve bunu 19 kez başardılar. (19 maç - 16G 2B 1M)

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık