Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Cenk Tosun Süper Lig'de rekor kırdı!

Cenk Tosun Süper Lig'de rekor kırdı!

Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında deplasmanda Samsunspor'u mağlup eden Beşiktaş'ta Cenk Tosun attığı golle Burak Yılmaz'ı geride bırakıp Süper Lig'de en çok farklı takıma gol atan isim oldu. Rıza Çalımbay döneminde 2'de 2 yapan Siyah-beyazlılar, dikkat çeken bir deplasman istatistiğine imza attı.

Edinilen bilgilere göre; Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Samsunspor'u 2-1 mağlup etti. 

BEŞİKTAŞ'TA 10 EKSİK

Beşiktaş'ta sakat olan Daniel Amartey, Bakhtiyor Zaynutdinov, Eric Bailly, Jean Onana, Milot Rashica, Rachid Ghezzal, Salih Uçan, Tayyip Talha Sanuç, Emrecan Uzunhan ile cezalı Ante Rebic'i kadroya alınmadı.

Çalımbay, Samsunspor maçına şu 11’le çıktı: Mert Günok, Valentin Rosier, Necip Uysal, Omar Colley, Arthur Masuaku, Amir Hadziahmetovic, Gedson Fernandes, Onur Bulut, Alexander Chamberlain, Jackson Muleka, Cenk Tosun.

MARKUS GISDOL CEZALI

Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol cezalı olduğu için Beşiktaş karşısında takımın başında sahaya çıkamadı. Pendik maçının bitiminde kırmızı kart gören Gisdol'un yerine yedek kulübesinde takımı antrenör Erdinç Sözer yönetti.

SAMSUNSPOR'UN MOR FORMA FARKINDALIĞI

Samsunspor, geçen sezon başında kadına yönelik şiddete karşı bir farkındalık kampanyası yürütmeye başlamıştı. Ev sahibi ekip, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Beşiktaş karşısına bu maça özel hazırlanan mor formayla çıktı.

SAMSUNSPOR'UN EKSİKLERİ

Samsunspor'da Flavien Tait ve Moryke Fofana hastalığı, Landry Dimata sakatlığı sebebiyle kadroda yer almadı. Mickael Tırpan, Marc Bola ve Muhammet Ali Özbaskıcı, teknik direktör Markus Gisdol'un tercihiyle kadroya alınmadı.

Samsunspor, Beşiktaş mücadelesine şu 11'le çıktı: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Lubomir Satka, Rick Van Drongelen, Soner Gönül, Youssef Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Emre Kılınç, Olivier Ntcham, Carlo Holse, Marius Mouandilmadji.

BEŞİKTAŞ 11 YIL SONRA SAMSUN'DA

Beşiktaş ile Samsunspor, Süper Ligde en son 2011-2012 sezonunda karşı karşıya gelmişti. O sezon Samsun'da oynanan maç 1-1 berabere sona ermiş, İstanbul'daki karşılaşmayı Samsunspor 1-0 kazanmıştı. İki takım Süper Ligde 11 yıl sonra karşılaştı.

SİYAH-BEYAZLI TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Samsuna 11 yıl sonra gelen Beşiktaş büyük ilgi gördü. Samsun ve çevre illerde yaşayan siyah-beyazlı taraftarlar 19 Mayıs Stadı'nda deplasman tribününü doldurdu. Beşiktaş taraftarları yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek oldu.

MAÇIN BAŞINDA YOĞUN YAĞMUR

Samsunspor - Beşiktaş maçının ilk yarısında yoğun yağmur yağışı vardı. Zaman zaman görüş açısının dahi düştüğü yağmur, devre sonuna doğru etkisini yitirdi. Futbolcuların da yağış anında sahada zorlandıkları görüldü.

PENALTIYI KAÇIRAN CENK, TAMAMLAYIP GOLÜ ATTI

Beşiktaş, maçın 14. dakikasında Rosier'in ceza alanında yerde kaldığı pozisyonda penaltı kazandı. İtirazlar sonrası 16. dakikada topun başına geçen Cenk Tosun'un kullandığı penaltıyı Okan Kocuk kurtardı. Cenk, Okan'dan dönen topu kaleye yollayıp takımını öne geçirdi.

CENK TOSUN, BURAK YILMAZ'I GERİDE BIRAKTI! SÜPER LİG'DE LİDER...

Samsunspor'a attığı golle Süper Lig kariyerinde 33 farklı rakibi karşısında gol sevinci yaşayan Cenk Tosun, Burak Yılmaz'ı (32) geride bırakarak Opta'nın detaylı veriye sahip olduğu 2007/08'den bu yana en fazla takımın filelerini havalandıran oyuncu oldu.

MARIUS MOUANDILMANDJI'DEN HARİKA GOL

Samsunspor, 25. dakikada Marius ile eşitliği yakaladı. Soldan yapılan ortada 'Ibrahimovicvari' bir vuruşla skora dengeyi getiren Marius, bu sezon ikinci kez gol sevinci yaşadı.

OMAR COLLEY GALİBİYETİ GETİRDİ

1-1 sonrası iki takım da karşılıklı gol pozisyonlarını değerlendiremedi. 84. dakikada kullanılan kornerde kale içinde Gedson'un içeri çevirdiği topu ağlara gönderen Omar Colley, takımına galibiyeti getirdi.

EN ÇOK ŞUT ATTIĞI DEPLASMAN MAÇI

Rıza Çalımbay döneminde ikide iki yapan Beşiktaş, 17 şutla bu sezon en çok şut çektiği deplasman maçını geride bıraktı.

Siyah-beyazlılar, deplasmanda iki mağlubiyet sonra galip gelmeyi başardı.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık