Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Burak Yılmaz'dan Süper Lig sürprizi! Çebi sıcak bakıyor

Burak Yılmaz'dan Süper Lig sürprizi! Çebi sıcak bakıyor

Spor Arena'dan İsmail Er'in haberinde yer alanlara göre; Başkan Ahmet Nur Çebi, sezon sonu için ikna turlarına başladı ve Güntekin Onay, söz konusu transfer ihtimalini değerlendirdi. Dünya Kupası elemeleri play-off yarı finalinde oynan Portekiz maçının ardından Milli Takım’a veda eden Burak Yılmaz sezon sonunda da Fransa’ya veda etmeye hazırlanırken, Beşiktaş’ın gündeminde tecrübeli futbolcunun dönüşü var.

2 sezondur formasını giydiği Lille ile sözleşmesi haziranda bitecek olan Burak’ın futbolu aynı zamanda kongre üyesi olduğu siyah beyazlı takımda bırakması için Beşiktaş cephesinde çalışmalar başladı. Yönetim daha önce 2 farklı dönemde takımda görev alan 37 yaşındaki forvet oyuncusunun yeni sezonda yeniden Beşiktaş formasını giymesi için ikna turlarına start verecek.

İlk dönemi başarısız geçmişti

Altyapısından yetiştiği Antalya’dan 2006-07 sezonu öncesi 21 yaşında Beşiktaş’a Transfer olan Burak Yılmaz için siyah beyazlılardaki ilk buluşma hiç de iyi sonuçlanmadı. 2 sezonda 55 resmi maça çıkan yıldız futbolcu sadece 7 gol atarken 2 de asist yaptı.

Sonrasında Manisa, Fenerbahçe ve Eskişehir’de umduğunu bulamayan Burak sonrasında yükselişe geçti. 2.5 yıl forma giydiği Trabzon’da gol krallığı yaşarken 7 milyon Euro’ya gittiği Galatasaray’da da grafiğindeki yükseliş sürdü. Ardından Çin macerası sonrası soluğu yeniden Trabzon’da alan milli futbolcunun Ocak 2019’da Beşiktaş’a dönüşü muhteşem oldu.

Beşiktaş’a bir döndü, pir döndü

Yarım sezonda Beşiktaş ile 15 Süper Lig mücadelesine çıkan Burak Yılmaz 11 gol, 1 asistle 12 gole direkt katkı verdi. Sonraki sezon ligde 25 maçta 13 gol, 7 asistle şov yaparken, kupada çıktığı tek maçta da 1 gol, 1 asiste imza attı.

1.5 sezonda ortaya koyduğu performans sonrası Avrupa kulüplerinin dikkatini çeken Burak Yılmaz, alacaklarını bırakarak Lille’in yolunu tutarken Fransa’daki ilk sezonunda lig şampiyonluğu yaşadı. 2020-21’de çıktığı 33 resmi maçta 18 gol, 5 asiste imza attı. Fransa dönüşünde en az 1 yıl daha yeşil sahalarda mücadele edip aktif futbol yaşamına noktayı koymayı planlayan tecrübeli futbolcunun dönmesini başkan Ahmet Nur Çebi’nin de çok istediği öğrenildi.

Burak, Süper Lig’de üst üste 2 sezonda gol krallığı yaşadı. 2011-12’de Trabzon ile 33 gol atarken, 2012-13’te Galatasaray ile 24 gol atıp Süper Lig’in zirvesine çıkmayı başardı.

Güntekin Onay: Sağlıklı ve futbol oynamak isteyen bir Burak’a kimse hayır demez

Burak Yılmaz son derece iyi bir profesyonel ve kendine çok iyi baktığı için 36 yaşının getirdiği handikapları yaşamıyor.

Sağlıklı ve futbol oynamak isteyen bir Burak Yılmaz’a Türkiye’de kimse “Hayır” demez. Futbol kariyerini, taraftarı olduğu Beşiktaş’ta noktalamak istemesi de doğal. Burak Yılmaz, transfer edildiği takdirde sadece saha içinde değil, tecrübesiyle saha dışında da gençlere ve takıma faydası olacaktır.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık