Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş'tan TFF'ye maç tekrarı başvurusu!

Beşiktaş'tan TFF'ye maç tekrarı başvurusu!

Beşiktaş, kural hatası yapıldığı iddiasıyla TFF'ye başvurdu. Siyah beyazlıların yaptığı başvurunun ardından TFF, MHK’dan pozisyonla ilgili rapor hazırlamasını talep edecek. MHK da karşılaşmanın hakemi Zorbay Küçük’ten savunma isteyecek. Küçük’ün vereceği savunma ve MHK’nın tavsiye kararının ardından son sözü TFF Yönetim Kurulu söyleyecek.

Spor Arena'dan İsmail Er'in haberine göre; Beşiktaş Kulübü, Kural Hatası yapıldığı gerekçesiyle Trabzonspor maçının tekrar oynanması için TFF’ye başvurdu... Bundan sonraki süreçte TFF, Merkez Hakem Kurulu’ndan (MHK) maçla ilgili rapor talep edecek, MHK da maçın hakemi Zorbay Küçük’ten pozisyonla ilgili savunmasını isteyecek. Küçük’ten gelecek savunma ya göre MHK, TFF’ye bir tavsiye kararı sunacak. TFF, MHK’nın tavsiyesinin tam tersi karar alma yetkisine de sahip. 

KARŞILAŞMADA NE OLMUŞTU?

1-1 biten maçın 47. dakikasında Trabzonsporlu Hüseyin’in dokunuşu sonrası kaleci Uğurcan’ın topu elle kontrol etmesini ‘geri pas’ olarak değerlendiren hakem Zorbay Küçük endirekt serbest vuruş kararı verdi. Küçük, endirekt serbest atışı, ihlalin gerçekleştiği yerden kullandırınca kural hatası tartışmaları gündeme geldi. Bu tip pozisyonlarda nelerin yapılması gerektiğini ‘13. Kural: Serbest Vuruşlar’ şöyle tarif ediyor:

ATIŞ YANLIŞ YERDEN YAPILDI

“Hücum eden takım lehine rakip kale alanı içinde verilen endirekt serbest vuruş, kale çizgisine paralel olan kale alanı çizgisi üzerindeki ihlalin yapıldığı yere en yakın noktadan yapılır.” Beşiktaş kurala göre endirekt serbest vuruşu kale alanı çizgisinin uzun kenarından, ihlale en yakın noktadan yapmalıydı. Trabzonsporlu futbolcular da kural gereği kale çizgisine dizilmeliydi."

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık