Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar'dan mükemmel başlangıç!

Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar'dan mükemmel başlangıç!

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında deplasmanda Neftçi Bakü ile karşılaştı. Siyah-Beyazlılar, bu akşam galip gelip 17 Ağustos Perşembe günü sahasındaki maça daha rahat ve avantajlı çıkmanın hesaplarını yaparken maçı 3-1 kazandı. Kara Kartal'a zaferi getiren golleri; Vincent Aboubakar, Jackson Muleka ve Salih Uçan kaydetti.

Edinilen bilgilere göre; geçen sezon beklentilerin altında kalan ve herkesin yaz döneminde takımdan gönderilmesini beklediği Jackson Muleka, Şenol Güneş yönetiminde geçirdiği kamp sürecinin ardından bambaşka bir seviyeye çıktı. Tirana’nın ardından Neftçi Bakü maçında da golünü atan yıldız forvet, ileri uçta Aboubakar’la oldukça uyumluydu. Fransız ekiplerinden Metz’in kadrosuna katmadığı Muleka için Beşiktaş Yönetimi, minimum 5-6 milyon Euro’luk bir bonservis bedeli bekliyor.

Onur Bulut çizgiden çıkardı

Maça sağ önde başlayan Onur Bulut, ikinci yarıda Umut Meraş kenara alındıktan sonra sol beke geçti. Onur, 87. dakikada savunmada çok kritik bir müdahale yaptı. Neftçi Bakü’nün son bölümlerde baskısını artırdığı esnada yaşanan karambolde topu çizgiden çıkartan Onur, skorun 3-2’ye gelmesini engelledi. Onur’un hamlesi sonrası teknik direktör Şenol Güneş saha çizgisine kadar gelip oyuncusunu alkışladı.

Amartey'in tek hatası gol oldu

Beşiktaş formasıyla çıktığı ilk maçta Tirana deplasmanında golünü atan Amartey, bu kez 11’de mücadeleye başladı. Bakü’de savunma tandeminde Colley’le birlikte görev yapan Kartal’ın yeni transferi, savunmada özellikle ilk yarıda kusursuza yakın oynadı. Tecrübeli futbolcu 79. dakikada ise rakibi Ozobic’i çizgi üstünde kaçırdı ve onun pasında Lebon topu ağlara gönderdi. Gol öncesinde orta sahada faul yapıldığını hakeme anlatmaya çalışan Amartey, itirazlarına rağmen sonucu değiştiremedi.

Gedson yine bildiğiniz gibi

Siyah-Beyazlı takımın orta sahadaki maestrosu Gedson Fernandes, Neftçi Bakü’yü dünkü maçta en çok zorlayan isimlerin başında geldi. İşin hem savunma hem de hücum tarafından mükemmel bir performans ortaya koyan yıldız futbolcu, 23. dakikada Salih’in pasında Muleka’ya asisti yaptı. Özellikle orta alandan 3. bölgeye yaptığı dikine koşularla fark yaratan Gedson, Süper Lig’de de şampiyonluk hedefi doğrultusunda Şenol Güneş’in en önemli kozlarından biri olduğunu tekrar gösterdi.

Rebic siftah yaptı

Kara Kartal’ın bu sezonki en flaş transferi olan Ante Rebic, Neftçi Bakü deplasmanında ilk kez Siyah-Beyazlı formayı giydi. 77. dakikada teknik direktör Şenol Güneş’in Salih Uçan’ın yerine oyuna aldığı Hırvat yıldız, sahada bulunduğu kısa sürede topu hemen her ayağına aldığında kalitesini kanıtladı. Milan’dan kadroya katılan Rebic’in tam anlamıyla takıma ve oyun sistemine alışmak için biraz daha zamana ihtiyacı olduğu görüldü. Şenol Güneş’in, pazartesi günü Karagümrük deplasmanındaki lig maçında yine kendisine süre vermesi bekleniyor.

Usta işi gol...

Geçen sezonun devre arasında yuvaya dönen ve çıktığı 16 lig maçında 13 gol, 2 asistlik müthiş bir performans ortaya koyan Vincent Aboubakar kaldığı yerden devam ediyor. Tirana ile oynanan 2 karşılaşmada 1 gol atıp, 1 de asiste imza atan Kamerunlu yıldız, çok şık bir vuruşla geçen hafta ağları sarsmıştı. 31 yaşındaki santrfor, dün de herkesi mest etti. 14. dakikada Salih Uçan’ın pasında usta işi şekilde topu önüne alan ve müthiş bir soğukkanlılıkla kalecinin üstünden aşırtan Aboubakar, Neftçi Bakü’nün direncini kıran isim oldu.

Cenk Tosun’la zirvede

Aboubakar, Beşiktaş formasıyla ilk maçına çıktığı 2016-2017 sezonundan bu yana Avrupa kupalarında en fazla gol atan 2 oyuncudan biri konumunda. 8 kez gol sevinci yaşayan ve Cenk Tosun’la zirveyi paylaşan Aboubakar, daha önce Napoli’ye 2, Benfica’ya 1, Hapoel’e 1, Olympiakos’a 2, Tirana’ya 1 gol atmıştı.

FANATİK

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık