Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'ten kötü haber! O oyuncular oynamayacak!

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'ten kötü haber! O oyuncular oynamayacak!

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu’nun 2. haftasında yarın İsviçre ekibi Lugano’yu konuk edecek Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Edinilen bilgilere göre; Lugano’nun iyi oyunculardan kurulu ve uyumlu bir takım olduğunu belirten Şenol Güneş, “Dinamik ve kompakt oynayan bir takım. Ligde 3. sırada. İlginç bir takım. Kendi oyunlarını oynamaya ve kaptıkları toplarla hızlı hücuma çıkmaya çalışıyorlar. Biz de kendi oyunumuzu oynayarak kazanmak istiyoruz. UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde ilk maçta rakip üstün olmasına rağmen berabere kaldık. Gruptaki diğer müsabaka da berabere bitmişti. Bu nedenle Lugano maçı çok önemli. İyi oyuna ve kazanmaya ihtiyacımız var. Her koşulda kazanmak zorunda olduğumuz bir maç” ifadelerini kullandı.

FERNANDES’TEN KÖTÜ HABER

Lugano karşılaşmasında forma giyemeyecek oyuncularla ilgili de bilgi veren Şenol Güneş, “Dün akşam idmanın son bölümünde Gedson Fernandes’in bileği döndü. Lugano ve İstanbulspor maçlarında bizimle olmayacak. Mert de bu maçta olmayacak gibi görünüyor. Ante Rebic ise dün idmana katıldı. Herhangi bir sorunu yok” diye konuştu.

Yeni transferlerden Jean Onana’nın forma giyememesiyle ilgili de konuşan Güneş, “Onana, kesiciliğiyle ön plana çıkan bir oyuncu. Uyum dönemi oldu. Dalgalanma geçirdi. Açığımızı kapatmasında eksiklik gördük. Genç oyuncu. Çalışmaya devam ediyor. Oynayacağını düşünüyorum. Dışlamış değiliz. Onana hakkında olumsuz düşüncemiz yok” değerlendirmesinde bulundu.

“YENİDEN AYAĞA KALKACAK BİR TAKIMIZ”

Süper Lig’de ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde puan kayıpları yaşadıklarını ancak toparlanmaları gerektiğine vurgu yapan deneyimli teknik adam, “Kaybettiğimiz puanlar sebebiyle inancımızı kaybedemeyiz. Yeniden ayağa kalkacak bir takımız. Bunu gösterecek gücümüz ve inancımız var. Taraftarın beklentisini biliyoruz. Trabzonspor ve Adana Demirspor maçlarında çok gol yiyerek yenildik. Golden sonra dağılarak oynamak bizim oyun tarzımız değil. Coşkulu ve maç kazanan takımı göstermek zorundayız. Performans dalgalanmalarını görüyoruz. Zor dönemi çalışarak, inanarak ve taraftarlarımızla beraber atlatacağımızı düşünüyorum” şeklinde görüş belirtti.

İşte Şenol Güneş'in tüm açıklamaları:

“Lugano uyumlu bir takım. İyi bir kadroya sahipler. Dinamik bir takım. Liglerinde üçüncü sıradalar. Kendi oyunlarını oynamaya çalışıyorlar. Kapanıp hızlı hücumlarla gole gitmeye çalışıyorlar.

Kendi sahamızda kendi oyunumuzu oynayarak kazanmak istiyoruz. Her maça kazanmak için çıkıyoruz. Ligde kaybettiğimiz puanlar var. Club Brugge maçını oyun olarak rakip üstün olmasına rağmen berabere bitirdik. Yarın oynayacağımız maç büyük önem arz ediyor. İyi oynayarak kazanmaya ihtiyacımız var.

Gedson Fernandes iyileşmişti. Dünkü idmanda bir pozisyonda bileği döndü. Fernandes yarın ve Pazar günü olmayacak. Rebic dün idmana katıldı, onda herhangi bir sorun yok. Mert de yarın ve Pazar günü olmayacak.

İnancını ve direncini kaybeden bir takım olamayız. Yeniden ayağa kalkabilecek bir takımız. Bunu gösterecek gücümüz ve inancımız var. Taraftarlarımızın beklentisini biliyoruz. Zaman zaman taraftarlarımızın da psikolojik dirençlerinin kırıldığını hissediyorum. Trabzonspor ve Adana Demirspor maçlarını çok gol yiyerek kaybettik. Gollere kadar normal giden oyunlar vardı. Gollerden sonra dağılarak oynamak bizim tarzımız değil. Taraftarımızın istediği coşkulu, maç kazanan takımı göstermek zorundayız. Değişimlere bağlı performans dalgalanmalarını görüyoruz. Bu zor dönemi taraftarlarımızla beraber çalışarak ve inanarak aşacağız. Yarın oyunun ve sonucun iyi olmasını bekliyorum.

Oyun içindeki başarı ve başarısızlıklar moral motivasyonu etkileyebilir. Oyun olarak Club Brugge maçında geride kaldık.

Üç günde bir maç yaparken yapılan seyahatlar nedeniyle uyku düzeni bozulması ve kaybedilen maçların gerginliği sürecini yaşadık. Takım uyumunda sıkıntı var. O nedenle arayış içindeyiz. Elimizdeki oyuncuların performanslarını yukarı taşımaya çalışıyoruz.

Transfer konuşmanın artık bir yararı olduğunu düşünmüyorum. Transfer dönemi kapandı. Hücumda birçok varyasyonu yapabilecek oyuncularımız var. Takım olgusunu oturtmak ve değişikliklere hazır olmak kolay değil. Her oyuncu oynamak ister. Maçta oynamayan oyuncu dalgalanma yaşayabiliyor. Kazanabileceğimiz maçları alsaydık performanslar bu kadar gündeme gelmezdi. Ben takımıma güveniyorum, inanıyorum. Taraftarın bize desteği çok önemli.

Milli aradan sonra Galatasaray’a gideceğiz. Bir sonraki milli aradan sonra Samsun’a gideceğiz. Bu da bizim şanssızlığımız. Ev sahibi olmakla deplasmana gitmek çok fark eder. Şu anda deplasmanda kırılgan bir takım olduğumuzu görüyorum.

Onana’yı ön liberoda kesiciliği ile ön plana çıkan, ön alanı kontrol edebilen bir oyuncu olarak düşündük. Onun da bir uyum dönemi oldu. Dalgalanma geçirdi. Genç bir oyuncu olarak çalışması gayet iyi. Aşama kaydettiğinde oynayacağını düşünüyorum. Onana ile ilgili olumsuz bir düşüncemiz yok. Performans olarak geride olduğunu söyleyebiliriz.

Çift forvet de tek forvet de oynayabiliriz. Önemli olan hücumda çok adamla bulunmak ve pozisyon yaratmak. Öncelikle oyuncuların beklenen performanslarına gelmeleri gerekiyor.

Teknik olarak Burak Yılmaz’ın, sportif olarak Gökhan İnler’in takımda olmasında yarar görüyorum. Tayfur Bingöl’ü sezon başında istemiştik. Transferi uzadı. Umut da ayrılmak istiyordu. Umut gitmedi, Tayfur geldi. Tayfur geç geldi. Tayfur yarın kadroda olabilir.”

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık