Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş'ta Şenol Güneş istifa etti! Kulüpten ilk açıklama!

Beşiktaş'ta Şenol Güneş istifa etti! Kulüpten ilk açıklama!

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci hafta maçında sahasında Lugano'ya 2-0'dan 3-2 mağlup olan Beşiktaş'ta Şenol Güneş dönemi sona erdi.

BU SABAH ANTRENMANA ÇIKMADI

TRT Spor'un haberine göre; siyah beyazlı ekibin bu sabahki antrenmanına çıkmayan deneyimli teknik adam görevinden istifa etti.

OLAĞANÜSTÜ SEÇİM KARARI 

Öte yandan Beşiktaş yönetiminin olağanüstü seçim kararı aldığı ve mevcut başkan Ahmet Nur Çebi'nin aday olacağı belirtildi.

PROTESTOLAR MAÇTAN ÖNCE BAŞLADI

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 2. haftasında Lugano ile karşılaştı. Siyah-beyazlılar, 2-0 öne geçtiği mücadeleyi 9 dakika içinde kalesinde arka arkaya gördüğü goller neticesinde 3-2'lik skorla kaybetti.

Tüpraş Stadyumu'nda tribünler, karşılaşmanın öncesinde yönetime yönelik tepkilere başladı. İlk düdükten önce 'Yönetim istifa' sesleri duyuldu. Taraftarlar, 0-0 ile geçilen ilk 15 dakikanın ardından da "Söylesene bize hoca, takım niye oynamıyor?" tezahüratlarında bulundu.

TARAFTAR TRİBÜNÜ TERK ETMEDİ

Lugano; 81, 86 ve 90. dakikalarda attığı 3 golle geri dönmesinin ardından tepkiler daha da arttı. Uzatma dakikalarında taraftarlar, topla oynayan kendi takımlarını ıslıkladı ve 'Yönetim istifa' tezahüratlarını sürdürdü.

Beşiktaşlı taraftarlar, maç bitmesine karşın uzun süre stattan ayrılmadılar ve yönetimi protesto etmeye devam ettiler. Ayrıca 'Şenol Güneş takımı buraya getir' tezahüratları da yapıldı.

YÖNETİM OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Yaşananlardan sonra Beşiktaş'ta yönetim kurulu, Tüpraş Stadyumu'ndan ayrılmadı ve olağanüstü toplandı. Toplantı geç saatlere kadar sürerken teknik direktör Şenol Güneş, gece 01.00 sularında stadyumdan ayrıldı.

ŞENOL GÜNEŞ: SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

UEFA Konferans Ligi'nde Lugano'ya 3-2 mağlup olan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, maç sonunda açıklamalarda bulundu.

Sözün bittiği yerdeyiz! Oyun düşündüğümüz gibi gidiyordu. Kırmızı karttan sonra direnmeye çalıştık. Savunmada kaldık. 80'den sonra goller gelince iyice direncimiz kayboldu. İçgüdüsel hareketlerimiz oyunu çevirmeye yetmedi. Sözün bittiği yerdeyiz. Bizim beklemediğimiz bir sonuç çıktı.

ÖZÜR DİLİYORUM

Bugün 2 yönlü oyunu iyi taşıdığımızı düşünüyorum ama kırmızı kart sonrası yorgunluk da oldu. Golden sonra direncimiz kırıldı. Moral değerleri sıfırlanan oyuncular elinden geleni yapmaya çalışsa da yeterli olmadı. Onlara söyleyecek bir şey yok çünkü görevi ben verdim. Yönetim için de aynı şey söyleyebiliriz. Bugünkü oyunumuz bu maçı kazanmaya bu oyuncularla yeterliydi. Özür diliyorum. Çok üzgün olduğumu söyleyebilirim

TARAFTAR TEPKİDE HAKLIDIR

Taraftar her zaman bize destek oldu. Şartlar ne olursa olsun kazanmamız gereken bir maçı kaybettik. Ben yönetimi değil Beşiktaş'ı savunmaya çalışıyorum. Taraftar tepki göstermekte haklıdır. Transfer olmuş, bitmiştir. Bu oyuncularla iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyordum, olmadı. Yönetimi savunmak gibi bir durum yok, Beşiktaş'ı savundum.

HİÇBİR MAZERET YETERLİ DEĞİL

Oyun olarak 80 dakika oynayıp 2-0 öndeyken, bunu aramam. Eksiklerimi, tercihlerimiz var. Buna bağlı sıkıntılarımız olabilir. Hazırlık dönemi geçiren oyuncular var. Daha sonradan gelen oyuncuların fiziksel dalgalanmaları var. Yetenekleri var ama... Ghezzal çok iyiydi ama 10 kişi kalınca çıkarmak zorunda kaldık. Değişiklik yapmak zorunda kaldık. Rakip geliyordu sürekli. Bunu bir sorunla eşleştirmeyi doğru bulmuyorum. Geçen sene daha dinamiktik. Bu sene son bölümde kaybettiğimiz maçlarda travma yaşadığımızı söylüyoruz. Bunun çıkışı alacağımız sonuçlardan geçeceğini düşünüyordum. Ama orada oyuncular da zaman zaman kendilerini yalnız hissediyor olabilirler. Toparlanmak için her türlü desteği vermek gerekiyor. Hiçbir mazeret bugünkü skorun 2-0'dan 2-3 olmasının savunmasına yeterli değil. Bütün sebepler konuşulabilir.

KULÜPTEN AÇIKLAMA

"Şenol Güneş’e Emekleri İçin Teşekkür Ederiz Lugano maçının ardından bir araya geldiği Başkanımız Ahmet Nur Çebi’ye, Beşiktaşımızın menfaatleri doğrultusunda bir kan değişikliğine ihtiyaç olduğunu, Kulübümüzün ve takımımızın önünü açmak adına alınacak her türlü karara saygı duyacağını ifade eden Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, bugün itibarıyla görevinden ayrılmıştır. Şenol Güneş’e Kulübümüze katkıları nedeniyle teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz."

Yayınlanan ikinci duyuruda ise, aşağıdaki ifadeler yer aldı:

"Yönetim Kurulumuz, en geç aralık ayının başında olmak üzere Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı düzenleme kararı almıştır.

Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nın hangi tarihte gerçekleştirileceği önümüzdeki hafta düzenlenecek basın toplantısında ilan edilecektir.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız."

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık