Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş'ta Şenol Güneş dönemi resmen başladı! İşte ilk açıklamalar

Beşiktaş'ta Şenol Güneş dönemi resmen başladı! İşte ilk açıklamalar

Beşiktaş, Valerien Ismael ayrılığı sonrası teknik direktörlük görevi için Şenol Güneş ile 2024 yılına dek anlaşmaya varıldığını KAP'a bildirdi. Güneş, sabah saatlerinde Nevzat Demir Tesislerine geldi. İşte tüm detaylar...

Spor Arena'da yer alan bilgilere göre; Süper Lig’de 11. hafta sonunda zirve ile arasında sadece 4 puanlık fark bulunmasına rağmen takımın çizdiği istikrarsız görüntü sonrasında Valerien Ismael ile yolları ayırma kararı alan Beşiktaş yola Şenol Güneş ile devam etme kararı aldı.

Siyah beyazlılarda yönetim kurulunun yaptığı değerlendirme toplantısından takımı 2015-16 ve 2016-17’de üst üste 2 kez şampiyon yapan Güneş’in adı öne çıktı.

TARAFTAR DA YÖNETİM DE ISMAEL'E İNANCINI KAYBETTİ

Hatay maçında henüz 31. saniyede öne geçmesine rağmen baskısını arttırmak yerine geri çekilen siyah beyazlılarda oyun anlayışı nedeniyle uzun süredir eleştirilerin hedefinde olan Valerien Ismael’in kredisi 2-1’lik yenilgi sonrası tamamen bitti. Maç oynanırken taraftarların istifaya davet ettiği Fransız teknik adam, takım otobüsüne giderken dahi protestoların hedefi oldu. Son 6 maçta 5 kez puan kaybeden Beşiktaş’ta taraftarların ardından yönetimin de Ismael’e olan inancı tükenirken İstanbul’da kritik bir zirve gerçekleşti. Zirvenin ardından taraflar el sıkıştı.

BEŞİKTAŞ'TAN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Siyah beyazlı kulüp, bu sabah saatlerinde KAP bildirimi yaparak teknik direktörlük görevi için Şenol Güneş'le anlaşmaya varıldığını duyurdu. Yapılan bildirim şöyle;

"Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörlüğü konusunda Sayın Şenol Güneş ile anlaşmaya varılmıştır. Sayın Şenol Güneş ile 28.10.2022 (bugün) tarihinden başlamak üzere 2023-2024 sezonu sonuna kadar anlaşmaya varılmıştır."

ŞENOL GÜNEŞ'İN AÇIKLAMALARI

"Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bana bu şansı veren tüm Beşiktaş yönetimine teşekkür ediyorum. Buraya gelmeden önce kamuoyunda çokça konuşuldu. Son dönemde gördüğüm sevgi sebebiyle de tüm taraftara teşekkür ediyorum.

Daha önceki birlikteliğimizde güzel şeyler ortaya koyduk. Eksiklerimiz de oldu. Ancak bana verilen sevgi, aramızdaki ilişkiyi gösteriyor. Şartların buraya gelmesini ne şartlar ne de yönetim istemezdi. Zaman zaman futbol takımlarında değişiklikler olabiliyor. Bundan önce çalışan tüm teknik heyete, başta Valerien Ismael'e teşekkür ediyorum.

Dün itibarıyla ilk konuşmayı yaptık. Sonra da akşam konuştuk. Bunları anlatmak zorundayım, çünkü hakkımızda çok yazıp çiziliyor. Türk futbol kamuoyuna açık ve net bilgiyi vermek durumundayız. Yoksa bu dalgada biz de boğulup gideriz.

Beşiktaş'ın bugünden itibaren sorumlusu olan kişi olarak, takıma ve kulübe gelecek söylemlerin karşısında olacağımı bildirmek istiyorum. Kulübün de başarıya ihtiyacı var, benim de başarıya ihtiyacım var. Camianın ihtiyacı olan bu.

Keyif alan, keyif veren bir futbol istiyoruz demiştim başkana zamanında. Bugün de aynısını söylüyorum. Kısa sürede radikal değişiklik olmadan, eldeki imkanlarla görevime devam etmek istiyorum.

Daha önce Ceyhun Kazancı burada çalışıyordu, onunla devam edeceğim. Teknik heyette de Bayram Bektaş, Şeref Çiçek ve Eren Şafak'la beraber çalışacağım. Diğer personellerde çok büyük bir değişiklik olmayacak.

3 günlük bir süreç var. Bu kısa süreyi en iyi şekilde geçirmek durumundayız. 3 maçımız var. Kendi oyunumuza, eksiklerimize bakarak çözümler üretmeye çalışacağız. Eldeki tüm oyuncuların yeni bir başlangıç yapmasını bekliyorum.

Gelecekle ilgili bütün düşüncelerimi sadece üç maç üzerinden konuşuyorum. Sonra bir ara olacak, kamplar olacak. Genel değerlendirmeyi birlikte yaparız. Bu kulüp çok büyük bir kulüp. İyi bir başkanı ve yönetimi var. Bana da ihtiyaçları olduğunu hissettiğim için buraya geldim. Görevimi en iyi yapacağımın sözünü veriyorum.

Sezon sonunda camia nereye istiyorsa oraya gideceğiz. Beşiktaş'ın ismi nereye gider? Buraya geldiğim ilk sene söylemiştim. Büyük camiaların beklediği şey şampiyonluktur. Bunları konuşup zaman kaybetmeyeceğiz. Yol yapmak istiyoruz, mazeret üretip zaman kaybetmek istemiyoruz.

Premier League oyuncuları konusuna katılmıyorum. Orası Premier League, burası Türkiye Ligi. Zaman zaman aldığımız sonuçlarla kendimizi oraya koymayalım, onları da buraya koymayalım. Gerginlik olmasını istemiyorum. Ben şu an dinlenmiş olarak geldim, bazen ben de sinirleniyorum. Camiaların kavgasından uzak durmaya çalışıp, şampiyonluk için yola çıkacağız.

Sıralamadaki yerimizi konuşmaya gerek yok, öncelikle oyunumuzu düzeltmeliyiz.

Oyunculara varolan değerlerini gösterebiliyorsanız, sorun yok diyeceğim. Eğer ki gösteremiyorlarsa, bunu çözmeye çalışacağım. Tüm oyuncularımız değerli, hiçbirinden vazgeçemeyiz. Ancak takıma yararı olmayan dışarıda kalır.

Üçüncü yıldızı ben takmıştım ancak sahtesini takmıştım. Sonra gerçeği geldi. Üçüncü yıldızın bir ayağında ben de vardım, şampiyonluklar gördüm. Ancak dördüncü yıldız benim değil, bizim işimiz. Başkan, takım, taraftar, medya... O güzel günleri görmek istiyoruz.

Son 10 yıla bakarsak herhalde en çok şampiyonluğu olan takım Beşiktaş, en çok ses getiren takım da Beşiktaş."

ŞENOL GÜNEŞ TESİSLERE GELDİ

Valerien Ismael ayrılığı sonrası Beşiktaş'ın teknik direktörlük görevi için anlaşma sağladığı Şenol Güneş, Nevzat Demir Tesislerine geldi.

Siyah beyazlı kulüple anlaşmaya varan deneyimli teknik adam, bugün resmi sözleşmeyi imzalayacak.

Güneş'in Beşiktaş'taki ikinci döneminin imza töreninin ve ilk basın toplantısının bugün Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenmesi bekleniyor.

1.5 + 1 YILLIK SÖZLEŞME

Ahmet Nur Çebi başkanlığındaki yönetim kurulu, geçtiğimiz akşam Vadi İstanbul’da yönetici Serhan Çetinsaya’nın oteli Radisson Blu’da bir araya geldi.

Yapılan değerlendirmeden oy birliği ile Şenol Güneş kararı çıktı. Daha sonra zirveye tecrübeli teknik adam da katıldı ve Şenol Güneş 1.5+1 yıllığına yeniden Beşiktaş’ın hocası oldu.

ÜMRANİYESPOR MAÇINDA KULÜBEDE

Valerien Ismael’in sözleşme feshini Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildiren Beşiktaş’ta evraklar yetişirse Cuma günü Nevzat Demir Tesisleri’nde takımın başında ilk idmanına çıkacak olan Güneş, pazar günkü Ümraniye maçında da kulübede olacak.

Öta yendan anlaşma sonrası ilk demecini veren Şenol Güneş, "Yönetimle görüştük. Beşiktaş taraftarlarına selamlar. Yarım kalan bir hikâyemiz var. Burada çok güzel günler geçirdik. Sahada olmanın heyecanı başka. Ben aynı heyecanı taşıyorum." ifadelerini kullandı.

YARDIMCILIK GÖREVİ BAYRAM BEKTAŞ'IN

Beşiktaş, Şenol Güneş’in yardımcılığı konusunda Bayram Bektaş ile anlaşma sağladı. Bayram Bektaş, Eren Şafak ve Şeref Çiçek Şenol Güneş'in ekibinde yer alacak.

Tolga Zengin ve İlhan Mansız isimleri de bu pozisyon için gündemdeydi.

VALERIEN ISMAEL 1.72 PUAN ORTALAMASIYLA AYRILDI

Siyah-beyazlı ekibin başında 18 maça çıkan Valerien Ismael bu maçlarda 8 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Bu sezon son 6 lig sınavında sadece 1 galibiyet alabilen Fransız teknik adam, 1.72 puan ortalaması tutturdu.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık