Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş'ta Cenk Tosun gelişmesi! Görüşmeler durdu

Beşiktaş'ta Cenk Tosun gelişmesi! Görüşmeler durdu

Beşiktaş kaptanı Cenk Tosun hiç hesapta yokken ‘kur’ mağduru oldu. Geçtiğimiz sezon 34 resmi maçta 18 gol, 8 asiste imza atan ve sözleşmesi otomatik olarak 1 yıl uzayan Cenk, 8 milyon lira olan yıllık garanti ücretinin iyileştirilmesi için mayıs ayında yönetimle masaya oturmuştu. Görüşmede yönetim ve deneyimli golcü yıllık 1,4 milyon euro karşılığında prensipte anlaştı.

FANATİK'te yer alana habere göre; Beşiktaş kaptanı Cenk Tosun hiç hesapta yokken ‘kur’ mağduru oldu. Geçtiğimiz sezon 34 resmi maçta 18 gol, 8 asiste imza atan ve sözleşmesi otomatik olarak 1 yıl uzayan Cenk, 8 milyon lira olan yıllık garanti ücretinin iyileştirilmesi için mayıs ayında yönetimle masaya oturmuştu. Görüşmede yönetim ve deneyimli golcü yıllık 1,4 milyon euro karşılığında prensipte anlaştı.

Deneyimli oyuncunun mevcut sözleşmesinin 1,5 milyon euroya revize edilmesini istediği ancak mayıs ayından sonra yönetimden hiçbir davet almadığı ortaya çıktı. Teknik Direktör Şenol Güneş’in en beğendiği ve en çok forma verdiği isimlerden olan Cenk’in yaşanan bu durumdan rahatsızlık duyduğu aktarıldı.

TRANSFER REKORU KIRMIŞTI

Cenk Tosun, 5 Ocak 2018’de İngiltere Premier Lig ekibi Everton’a 22,5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında giderken, Türk futbol tarihinin transfer rekorunu kırdı. Deneyimli golcü Ocak 2018 kuruyla Beşiktaş’a 103 milyon 500 bin lira kazandırmıştı.

ABOUBAKAR'LA UÇURUM VAR

Beşiktaş’ın gol yükünü Cenk Tosun ile Vincent Aboubakar çekiyor. Ancak iki yıldız oyuncu arasında büyük bir maaş uçurumu bulunuyor. Siyah-beyazlılar, Kamerunlu forvete yıllık 3,1 milyon euro (93 milyon lira) ödüyor. Devre arası 2,5+1 yıllık sözleşme imzalarken 1 milyon 140 bin euro da imza parası alan Aboubakar ayrıca maç başına 12 bin euro kazanıyor.

SALİH DE BEKLEMEDE

Kartal’da Cenk Tosun gibi Salih Uçan da acil iyileştirme bekliyor. İlk 11’de düzenli şans bulan ve yıllık sadece 8 milyon lira kazanan başarılı futbolcu garanti ücretinin makul bir seviyeye çıkarılmasını istiyor. Kaleci Mert Günok’un sezon sonu bitecek sözleşmesini 2026’ya kadar uzatan ve yıllık ücretine ciddi bir zam yapan siyah-beyazlıların önümüzdeki günlerde Cenk Tosun ve Salih Uçan’la yeniden masaya oturması bekleniyor. Yapılacak görüşmede sözleşme uzatma ve iyileştirme konularında iki oyuncuyla da anlaşma sağlanması planlanıyor.

Atiba Hutchinson ayrıldıktan sonra birinci kaptan olan 32 yaşındaki Cenk Tosun, Beşiktaş formasıyla 180 resmi maça çıkarken 107 gole doğrudan katkı yaptı. Rakip ağları 85 kez havalandıran deneyimli forvet 22 kez de takım arkadaşlarını golle buluşturdu.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık