Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş'ta Alex Oxlade-Chamberlain heyecanı!

Beşiktaş'ta Alex Oxlade-Chamberlain heyecanı!

Beşiktaş’ta yeni sezon öncesi Transfer çalışmaları devam ediyor. Siyah-beyazlı ekip son olarak İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool’da forma giyen Alex Oxlade-Chamberlain’i görüşmeleri sürdürmek için İstanbul’a getirdi.

Edinilen bilgilere göre; dün Londra’dan kalkan uçakla saat 17.20’de İstanbul Havalimanı’na gelen Chamberlain, daha sonra konaklayacağı otele doğru hareket etti.

29 yaşındaki futbolcunun, sağlık kontrollerinin ardından siyah-beyazlı ekibe imza atması bekleniyor. 

SIRADIŞI YETENEKLERİ VE ENERJİSİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Spor Arena'dan edinilen bilgilere göre; Gareth Bale ve Theo Walcott gibi isimlerle birlikte yıldız fabrikası Southampton akademisinde yetişen Alex Oxlade-Chamberlain, İngiliz futbolunun çok şey beklediği isimlerden biriydi. Ancak yaşadığı sakatlıklar nedeniyle, beklenen patlamayı asla gösteremedi. Kariyeri boyunca Southampton, Arsenal ve Liverpool’da oynayan namıdiğer Ox, İngiltere A Milli Takımı formasını da 35 kez giydi.

DİĞER SPORLARDA DA ÇOK BAŞARILI

Kariyeri boyunca pek çok önemli teknik adamla çalışan Ox’un portföyünde Arsene Wenger ve Jürgen Klopp da yer alıyor. Okul yıllarında son derece zeki bir öğrenci olan Ox, spora yatkınlığıyla kolejden burs kazandı. Ancak okulda ragbi ve kriket oynanıyordu. Buna rağmen güçlü fiziği ve atletik yetenekleriyle bu sporlarda da çok başarılı oldu. Ancak babası Mark Chamberlain’in genleri ağır bastı ve Ox 2 yaşında ilk kez dokunduğu Futbol topuna sıkı sıkıya tutundu.

ARSENAL’İN YERİNE LİVERPOOL’U SEÇTİ

Çocuk yaşlarda ilk kupasını kazandığında güçlü fiziği ve iyi oyunuyla ona ‘Boğa’ lakabı taktılar. Southampton yılları ise parlayan bir yıldızı işaret ediyordu. Arsenal onu 13 milyon Euro’ya aldığında herkesi heyecanladırmıştı. Ancak Wenger ile mutluluğu bir türlü yakalayamadı. İstediği gibi forma şansını bulamıyor, yaşadığı sakatlıklar mutsuzluğunu artırıyordu. Sözleşmesine bir yıl kala Arsenal’den gelen büyük teklifi geri çevirdi ve Jürgen Klopp’un Liverpool’una gitti.

PARAYI DEĞİL, OYNAMAYI TERCİH ETTİ

Arsenal’den ayrılmasının parayla ilgisi yoktu. O, sadece potansiyelini yüzde 100 verimle kullanma amacındaydı. Yardımcı adam değil, takımın vazgeçilmez isimlerinden biri olmak istiyordu. 2017’de Liverpool’a katıldıktan sonra 146 maça çıktı ve kulübün Premier Lig, Şampiyonlar Ligi, FIFA Kulüpler Dünya Kupası, Emirates FA Kupası, UEFA Süper Kupası ve Carabao Kupası zaferlerine ulaşmasına yardımcı oldu. Nisan 2018’de Şampiyonlar Ligi’ndeki Roma maçında dizinden sakatlanıp 12 ay sahalardan uzak kalması en büyük şanssızlığıydı.

JÜRGEN KLOPP ONU UNUTAMIYOR

Liverpool’dan ayrılmasına üzülenlerin başında gelen Klopp, onun için, “Kesinlikle süper bir adam. Onunla ilgili aklıma gelen tek bir an var; 2018’deki Roma maçında sakatlanması. O anda onun yerini nasıl dolduracağım hakkında hiçbir fikrim yoktu. Ox o kadar iyiydi” diyordu. Liverpool öncesi zaman zaman Arsenal’de kanat bek oynamıştı. Klopp’a göre de kesinlikle kanat oyuncusuydu ve takıma uygun bir 8 numaraya dönüştü. Klopp bu değişimi şu sözlerle anlatıyor: “Süper enerjik ve teknik olarak olağanüstü. Ve şimdi bizimle gerçek bir 8 numara oldu.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık