Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaşlı futbolculardan depremzedelere destek!

Beşiktaşlı futbolculardan depremzedelere destek!

Beşiktaş, deprem felaketinin ardından, başlattığı yardım kampanyası ile toplanan malzemeleri afet bölgelerine gönderdi. Edinilen bilgilere göre;  Cenk Tosun, Mert Günok, Ersin Destanoğlu, Umut Meraş, Gedson Fernandes, Josef de Souza, Kerem Atakan Kesgin, Emrecan Uzunhan ve bir çok sporcu çalışmalara destek verdi. Mert Günok, "Söylenecek fazla bir şey yok. Biz de arkadaşlarımızla marketlerden alabileceğimiz, ne varsa alıp buraya getirmeye çalıştık. Gördüğüm kadarıyla zaten bütün insanlar seferber olmuş durumda. Marketlerde birçok şeyin bittiğini gördük. Herkes yardıma koşuyor. Alabildiğimizi alıp buraya geldik. Kimin ne kadar imkanı varsa, oradaki insanlar için ne alabiliyorlarsa, ne bulabiliyorlarsa buraya ve diğer yardım yapan yerlere getirmelerini rica ediyorum. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Umarım enkazda kalanlar da bir an önce bulunur" diye konuştu.

"Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz"

Beşiktaş'ın Yukatel Kayserispor'dan ara transferde kadrosuna kattığı Onur Bulut, statta başlatılan yardım organizasyonunu ziyaret etti. Bulut, statta çalışmalara destek verirken kolileme işlemine de yardımcı oldu. Futbolun geri planda olduğuna vurgu yapan Onur Bulut, "Oynanmaması da çok doğru bir karar. Hepimize geçmiş olsun. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Enkazdan çıkanlar umarım en çabuk haliyle sağlığına kavuşur. Gerçekten zor bir süreç. Biz hem Beşiktaş olarak hem diğer kulüpler hem eski takım arkadaşlarım herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bütün vatandaşlara sesleniyorum, imkanı varsa nasıl olursa olsun, kuru gıda olsun, kıyafet olsun koli taşısalar, yardımda bulunsalar çok iyi olur. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yurtdışından da yardım etmeye çalışıyoruz. Almanya'dan eski takım arkadaşlarıma yazdım, oradan yardım etmeye çalışıyorlar. En hızlı şekilde ülkemizi toparlamamız gerekiyor. Herkes elinden geleni yaparsa çabuk toparlayabiliriz. Zor bir süreç, bazen kelimeler eksik kalıyor. Umarım bir daha böyle bir şey yaşamayız. Yakın arkadaşlarım Kayseri'de ne var ne yok toplayıp bölgeye gittiler. Tüm şehirler yok olmuş gibi diyorlar. Ne var ne yok herkes yardım etsin. Toparlamamız gerekiyor" diye konuştu.

"Depremzedeler için elimizden ne geliyorsa yapacağız"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Vodafone Park Deprem Yardım Merkezi’ne gerçekleştirdiği ziyarette bir araya geldiği gönüllülere günlerdir büyük bir özveriyle gerçekleştirdikleri çalışmalar nedeniyle teşekkür etti. Ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şenol Güneş, “Hayat bize böyle bir sınav verdi. Büyük bir felaket yaşadık. Acı ölümler oldu. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Acıyı yüreklerimizde hissediyoruz. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza yardım etmek için Türkiye ayakta. Sadece Türkiye değil Dünya ayakta. Herkes yardımcı olmaya çalışıyor. Kulübümüzün Başkanımız Ahmet Nur Çebi ile Yönetim Kurulumuzun öncülüğünde üstün gayretleri var. Sevdiğimiz insanlar enkaz altında ya da dışında yardım bekliyor. Depremzede vatandaşlarımız için elimizden ne geliyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.

Cenk Tosun'dan yardım çalışmalarına destek

Siyah-beyazlıların başarılı futbolcusu Cenk Tosun, Vodafone Park'taki yardım merkezine gelerek çalışmalara destek verdi. Cenk Tosun, enkazdan çıkan küçük Cavit ile dün akşam telefondan görüntülü görüşmüş ve forma sözü vermişti. Cenk ve eşi Ece Tosun, Cavit'i tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

İmzalı formasını da siyah-beyazlı küçük taraftara hediye eden milli futbolcu, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafa, "Cavit kardeşimle buluştuk" notunu düştü.

Enkazdan çıkan küçük Cavit'in çağrısına cevap veren Tosun, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, "Cenk abinden sana sevgi dolu selamlar. Videonu gördüm. En kısa zamanda sana formanı ulaştıracağım kardeşim. Eski gücüne geri döndüğünde de Vodafone Park'ta seni ağırlamaktan mutluluk duyarız. Seni çok seviyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Tayyip Talha Sanuç, “Söyleyecek pek bir şey yok aslında. Hepimiz çok üzgünüz. Öğrendiğimizden beri bu üzüntüyü yaşıyoruz. Evde oturup boş boş oturmak istemedik. Burada gelip elimizden ne gelirse, ne olabilirse yapmak istiyoruz. Zaten bu tarz olaylarda biliyorsunuz ülkemiz çok sağduyulu. İnsanlarımızın burada yoğun çabasını görebiliyoruz. Bunu görebilmek de bizi mutlu ediyor. Umarım oradaki insanlara elimizden geldiğince yardım edebiliriz. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Çok üzgünüz.” dedi.

Emrecan Uzunhan, “Dün Tayyip Talha ile de konuştuğumuzda, Kerem ile de konuştuğumuzda evde oturmak pek içimize sinmedi. Elimizden geldiğince yardım etmek için bugün buraya geldik. Umarım ufak da olsa faydamız dokunur. Oradaki insanlara umarım biraz da olsa yardım edebiliriz. Herkesin sağduyulu olması gerektiğini düşünüyorum. Gerçekten de çok iyi bir destek var halkımızdan. Devletin de desteğiyle umarım insanlar en az zararla kapatırlar.” ifadelerini kullandı.

Kerem Atakan Kesgin, “Çok da söylenecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. İki arkadaşım da gerekenleri söyledi. Dedikleri gibi biz de elimizden geldiği kadar hem maddi hem de manevi bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Zaten artık takım ayrımı kalmadı, herkes birleşti. Hep birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Umarım elimizden geldiği kadar deprem bölgesindekilerin acılarını hafifletmeye çalışabiliriz. Şu an enkazda olan vatandaşlarımızın da bir an önce kurtulmasını temenni ediyorum. Kaybettiğimiz insanlar için de Allah'tan rahmet diliyorum. Umarım hep birlikte ülkece bu durumun üstesinden geliriz.” dedi.

Josef de Souza, “Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı diliyorum. Güç kuvvet diliyorum. Umarım ki hayatlarını güçlü bir şekilde devam ettirebilirler. Dileğim bu. Her on dakikada bir aklıma geliyor ve her on dakikada bir göçük altında olan vatandaşlarımız için dua ediyorum. Allah'ın onlara yardım etmesini, güç kuvvet vermesini ve hayatta kalmalarını diliyorum. Kötü günlerde bizim karakterimiz ortaya çıkar. Türk milletini gerçekten çok tebrik ediyorum. Tüm kulüplerin birleşmesi, beraber yardım etmeleri, birlik olmaları çok güzel. Biliyorum ki Türkiye bu birliktelikle bu kötü günleri atlatacak.” şeklinde konuştu.

Depremzedelere ziyaret

Josef De Souza da bölgeye giderek enkaz altından çıkarılan çocuklarla bir araya gelip onlara forma hediye etti. Josef, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise depremde ailesini kaybetmiş 1 kız çocuğunu evlat edinmek istediğini belirtti.

Brezilyalı oyuncu, "Eşimle yaptığım konuşmada tüm bu sürecin sonunda mümkünse bir kız evlat edinmeye karar verdim. Elbette bunu tüm yasal sorumluluklarını yerine getirerek ve iyice araştırılarak yapmak isteriz. Ama öncelikle tüm çocuklarımıza iyi bakılabilecek yetimhaneyi birlikte kurabilmemiz için aylık destek verebilecek olan arkadaşlarıma ihtiyacım olacak" ifadelerini kullandı.

Souza, Mersin'de misafir edilen depremzedeleri ziyaret ederek onlara moral verdi. Mersin Büyükşehir Belediyesinin depremzedelerin barınması için uygun hale getirdiği Yenişehir Fuar Alanında depremzede ailelere geçmiş olsun dileklerini ileten Josef, herkese moral verdi. Alanı gezen ve Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir’den bilgi alan futbolcu, aileler ve çocuklarla sohbet etti.

Çocuklar için oluşturulan oyun alanını ziyaret eden ve onlarla fotoğraf çektiren Josef, gerçekleştirdiği ziyaretle depremzedelere büyük moral oldu.

Alanın, depremzedeleri en iyi şekilde ağırlayacak bir biçimde hazırlandığını söyleyen Josef De Souza, “Buradaki çalışan gönüllü ve yetkili herkese depremzedeleri burada iyi bir şekilde ağırladıkları için teşekkür ediyorum. Herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor, bunu gördüm, teşekkür ediyorum. Tüm Türkiye’ye vermek istediğim tek mesaj; bu çocuklara sahip çıkın. Onlar hepimizin çocukları. Ben de 4 erkek çocuk babasıyım. Onlar da her an babasız kalabilirler. Tüm Türk halkından istediğim şey bu çocuklara sahip çıkın, onları yalnız bırakmayın” dedi.

Arda Can ve Cenk ile bir araya geldi

Josef, enkaz altından çıkarılan Arda Can ve Cenk'i tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. Çocuklara siyah-beyazlı forma ve eşofman hediye eden Brezilyalı oyuncu, bir süre de onlarla sohbet etti. Josef de Souza, Arda Can ve Cenk'i iyileştikten sonra Vodafone Park'ta maç izlemeye de davet etti.

Depremzede Ömer'e forma hediyesi

Josef, Hatay Antakya'da enkaz altından 152 saat sonra çıkarılan 9 yaşındaki Ömer'in isteğini yerine getirdi. Hastanede Ömer'i ziyaret eden Josef de Souza, Ömer'in istediği Beşiktaş formasını kendisini vererek ona destek oldu. Brezilyalı orta saha, Ömer'i iyileştikten sonra Vodafone Park'ta maç izlemeye de davet etti.

Ersin Destanoğlu'ndan moral görüşmesi

Beşiktaş'ın kalecisi Ersin Destanoğlu İzmir'in Çeşme ilçesinde bir otele ailesiyle birlikte yerleştirilen 16 yaşındaki Adil Güroğlu ile görüntülü görüşerek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Çeşme Belediye Spor Kulübü'nde antrenör olarak görev yapan Doğukan Aktaş, Beşiktaş kalecisi Ersin Destanoğlu ile yaptığı görüşmede depremzedeleri ilçede ağırladıklarını söyledi. Bunun üzerine Destanoğlu, Aktaş'a gençlerle görüşmek istediğini iletti.

Aktaş, daha önceden yaptığı görüşmede ailesiyle birlikte Çeşme'de bir otele yerleştirilen ve Beşiktaş taraftarı olan Adil Güroğlu ile Destanoğlu'nu görüntülü görüştürdü. Güroğlu'na geçmiş olsun dileklerini ileten Ersin, imzalı formasını göndereceği sözünü verdi.

Ahmet Nur Çebi depremzedelerle görüntülü görüştü

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaşlı Arda Can, Cenk ve Galatasaraylı Arda ile telefonda görüntülü olarak görüştü. Siyah-beyazlıların sosyal medya hesabından paylaşılan videoya, "En kısa sürede sağlığınıza kavuşmanızı diliyoruz, sizler bizim umudumuz oldunuz" notu düşüldü.

Depremzedeler için yardım çağrısı!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve futbolcular depremzedeler için yardım çağrısında bulundu.

Şenol Güneş, "Hepimizin başı sağ olsun. Çok büyük elem bir felaketi bir kez daha yaşadık gördük. Ölen kardeşlerimizin, dostlarımızın, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Şu anda yapacak işimiz var. O da, Beşiktaş Kulübümüzün başlattığı Vodafone sahasında  toplanacak olan bütün eşyaları maddi manevi yardım ne varsa yapmaya hazırız Beşiktaş camiası olarak. Biz oyuncularda kendi aramızda konuştuk. Aynı desteği yapacağız. Taraftara da sesleniyorum. Onların da Beşiktaş Vodafone Stadı'na bu desteği vermelerini ordan da yine zor durumda olan halkımıza yardımcı olması için deseklerini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Cenk Tosun: "Tüm ülkemizin başı sağ olsun. Hepimiz çok büyük acı çekiyoruz. Çok üzgünüz. Ölenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine de baş sağlığı diliyorum. Biz Beşiktaş ailesi olarak, bir kampanya başlattık. AFAD ile birlikte ihtiyacı olan arkadaşlarımıza vatandaşlarımıza desteklerimizi göndereceğiz. Erzak göndereceğiz. İnşallah Vodafone Park'a siz de gereken erzakları getirin, onlar da yerine ulaşacaktır. Hepinizin desteğini bekliyorum. Sizi çok seviyorum."

Josef de Souza: "Merhaba Beşiktaş taraftarı, bugün yaşanan depremle ilgili üzüntülerimi  paylaşmak istiyorum. Öncelikle ben de bu ülkenin bir parçasıyım ve gerçekten çok üzüldüğüm bir facia yaşandı. Depremden hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Türk insanı güçlüdür, böyle zor durumların üstesinden gelebilir. Daha iyi günler için hep beraber yardımlaşacağız. Bu büyük üzüntü içerisinde oradaki insanlara yardım etmemiz gerekiyor. Kulübümüz bir liste yayınladı ve bu listede acil yardım malzemeleri var. Gücünüzün yettiği kadar bağışta bulunabilirsiniz, ben kendi adıma yapacağım çünkü, oradaki insanlar büyük kayıplar yaşadılar. En azından bu kayıpları giderebilmek için elimizden geldiği kadarıyla yardım edebiliriz. Dualarım Türk insanıyla, herkesin başı sağ olsun."

Necip Uysal: "Öncelikle bütün milletimizin başı sağ olsun. Çok üzüntülüyüz. Biz de Beşiktaş camiası olarak AFAD'la beraber bütün yardımlarınızı Vodafone Park'a bekliyoruz."

Atiba Hutchinson: "Herkese merhabalar, bildiğiniz gibi Türkiye'de dün gerçekleşen depremden etkilenen fazlasıyla insan var. Hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı diliyorum. Beşiktaş olarak depremden etkilenen herkese dualarımızı gönderiyoruz. Herkesin yardım etmesini istiyoruz, herkesin elinden geldiğince destek vermesini istiyoruz. Vodafone Park'a elimizden geldiğince malzeme yardımında bulunarak, ülkenin geçirdiği bu zor zamanlarda ihtiyaç sahiplerine destekte bulunalım.  Dualarım depremden etkilenen herkese. Teşekkürler."

Salih Uçan’dan depremzede taraftar ziyaret

Salih Uçan, deprem felaketinden yaralı olarak kurtulan minik taraftar Ömer’i, tedavi gördüğü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti. Uçan, geçmiş olsun dileğinde bulunduğu Ömer’e imzalı Beşiktaş formasıyla futbol topu hediye etti.

Aboubakar’dan depremzede Semih’e imzalı forma

Beşiktaşlı futbolcu Vincent Aboubakar, depremzede taraftar Semih'e imzalı formasını gönderdi. Aboubakar, depremzede taraftarın forma isteğini yerine getirerek anlamlı bir davranış sergiledi. 31 yaşındaki santrfor, “Herkesi çok fazla etkileyen çok zor zamanlar geçiriyoruz. Türk halkının dayanışmaya ve yardımlaşmaya ihtiyacı var. Biz de bu dayanışmanın ve yardımın bir parçası olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Depremden etkilenen Semih’e ve ailesine dualarımı iletiyorum. Umarım her şey onlar için iyi olur. Bu formayı da onun adına imzalıyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık