Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş'ın gündeminden önemli açıklamalar geldi

Beşiktaş'ın gündeminden önemli açıklamalar geldi

Başkan Ahmet Nur Çebi'nin açıklamaları şöyle:

“Son dönemde olağanüstü sayıda sakatlık olayları yaşadık. Oyuncularımızın yüzde yetmişi darbeye bağlı olarak sakatlandı. Oyuncularımız sakatlanacak kadar darbe alırken gereken kırmızı kartlar gösterilmedi, bu durumu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Sakatlıkları zemine bağlamak doğru değil. Sakatlıklara her şey neden olabilir. Yoğun maç trafiği de bir diğer etken olabilir. Rakip takımlardan Vodafone Park’ta oynadıkları maçlardan sonra sakatlık haberi duymadım. Gerekli tedbirleri alıyoruz. Zeminin iyileşmesi için iki hafta gerekiyor.

Adaletsizliğin karşısında olmak, rakiplerimizin de haklarını korumak bizim vazifemiz. Ajax maçı öncesinde basın mensuplarıyla yaptığım sohbet toplantısında “Sivasspor maçını dikkatle izleyeceğim” demedim. “Tüm maçları izledikten sonra değerlendirmede bulunacağım” dedim. Bu bir mesajdı. Tüm takımlar hakemlerden şikayetçi. Hakemlerin hatalı kararlarının dozunun arttığını görmek bizleri üzüyor.

Bir başkan çıkmış, hakemlerle ilgili olarak algı yarattığımızı iddia ediyor. Algı yaratmak isteseydik, Sivasspor maçından önce algı yaratırdık. Bir şey varsa hep birlikte görelim dedik. Ali Koç ile Kulüpler Birliği toplantısında bu konuyu görüşmedim. Hepimizin bir camiayı temsil etme durumu var. Algı yaratıyorlar diye algı yaratmak da yeni moda herhalde. Bu söylemi kınıyorum. Daha önceden cevapları verilmiş konular yeniden gündeme getiriliyor. Galiba kendileri algı yaratmaya çalışıyor.

Çoğunluk hakem kararlarından rahatsızlık duyuyorsa buna çözüm bulunması gerekiyor. MHK Başkanının bu konuda yalnız kaldığını düşünüyorum. Bu saate kadar bir çözüm bulunmalıydı. VAR geldiğinde hatalı kararların önüne geçileceğini hayal ederek bu projeyi desteklemiştik. VAR sisteminde yapılan değişiklikler, sistemin fayda sağlama oranını düişürdü. VAR hakemleri, orta hakem olarak görev almamalı. Kulüpler Birliği’nde hakem sistemiyle ilgili çalışmalar yapıldı. Birkaç hafta içinde bu çalışma, ilgili kurumlarla paylaşılacak.

Bir seminerde hocamızın ismini vererek örnek gösteren Jaap Uilenberg hakemleri etkilemiş olabilir. Biz bu duruma gereken tepkiyi vermiştik. Hocamızın adını vermesi doğru değildi.

Türk hakemlere güveniyoruz. Ama artık bazı şeylerin düzeltilmesi gerekiyor. Hakem hataları bu sezon çok erken başladı. Bir an evvel bu sorun çözülmeli. Eski hakemlerde ısrar var. Yeni hakemlere şans verilmeli. Hakemlerin yıpranmayacağı bir düzenin tesis edilmesi şart. Performansı düşen hakemler çekilmeyi bilmeli. Kritik maçlarda yabancı hakemler görev yapabilir. Bir önceki haftanın başarılı hakemleri kuraya katılmalı ve gelecek haftanın önemi yüksek maçlarına atanmalı.

Federasyonun yapması gereken bir işi, kulübün yapmasına gerek yok. Galatasaray hakem performanslarını neden raporluyor bilmiyorum. Algı yaratmaya gerek yok. Algının ta kendisi olur bu. Gereksiz bir şey. Bunun sebebini açıklarlarsa belki göremediğimiz bir şey vardır, o zaman pardon deriz. Şeffaflık insanları rahatlatır. VAR konuşmaları açıklanabilir. Kayıtlar açıklansa bu kadar gereksiz tartışma olmaz.

Sosyal medyadan etkilenmemem gerektiğini biliyorum. Beşiktaş’ın menfaatlerini korumak benim birinci vazifem. Taraftarlarımızın hassasiyetlerini anlıyorum ama ben masaya yumruk vurarak değil konuşarak sorunları çözmek durumundayım.

Kulüpler Birliği işlevini yerine getiriyor ama gerekli reaksiyonlar çabuk gösterilmiyor. Yayın gelirlerinin artması için korsan yayının önüne geçilmesi gerekiyor. Bu konuyla ilgili olarak yasa talep ettik ama henüz çıkmadı. Vakfın amaçlarından en önemlileri yayın ve seyirci gelirlerini artırabilmek.

TFF kurullarının bağımsız olması gerekiyor. Bu konu genel kurulda gündeme getirildi ve kayıt alına alındı. Kulüpler Birliği olarak tespitlerimiz hızlı ama çözümler hızlı değil. Bu konuda bir adım atılmadı. TFF yönetim kurulu nasıl delegeler tarafından seçiliyorsa kurullarının da delegeler tarafından seçilmesi lazım.

Yabancı sayısının azaltılmasını doğru bulmuyorum. Rekabetin olmadığı yerde futbolcu yetişmez. Türk futbolcuların yabancı liglerde başarılı olmaları ülke futbolunun tanıtımı açısından da önemli olacaktır. Türk oyuncular rekabet ortamından uzaklaştırılmamalı.

Kulüplerin ekonomik dar boğazdan çıkmalarının en önemli yollarından biri altyapılarından futbolcu çıkarabilmeleri ve satabilmeleridir. Bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Ersin, Rıdvan, Serdar gibi gençlerimizi ön plana çıkardık, onlar da gayet iyi gidiyorlar.

Pjanic operasyonunu sessiz bir şekilde gerçekleştirdik. Pjanic’i transfer etmek önemli bir olaydı. Kulübünden aldığı maaşın dörtte bir fiyatına kendisini buraya getirdik. Pjanic transferi kadar Can transferi için de heyecan duyuyorum. Güven’i göndermedik, takımda tuttuk. Güven, Sivasspor maçında iyi oynadı.

Galatasaray ile transferlerde rekabet yaşadık. Gedson istediğimiz bir oyuncuydu. Görüşmeler devam ederken Pjanic ortaya çıktı, biz de Pjanic’i aldık. Ghezzal ile Rosier’e Galatasaray talip oldu. Talip olmalarını istemezdik. Biz Gedson ile ilgilendik, onlar bizim ilgilendiğimiz birçok futbolcuyla ilgilendi. Sonuç olarak istediğimiz oyuncuları transfer ettik.

Larin’in sözleşmesini uzatmak istiyoruz. Belçika’daki takımı ücretinin yüzde yirmisini ödüyor, kalanını bizden alıyordu. Geri getirdik. Sergen hoca emek verdi. Larin istekli davrandı ve şampiyonluğa katkı verdi. Bu sezon da araya sakatlık girdi. Ücretiyle ilgili olarak görüşüyoruz. Bana göre yüksek bir ücret istiyor. Verdiğimiz ücreti kabul ettiği takdirde yola devam edeceğiz. Kabul etmezse yolu açık olsun diyeceğiz. Vida ile sözleşme yenileme konusunda henüz bir görüşme yapmadık. Ocak ayına kadar bu konuyu gündeme alacağız. Oğuzhan’ın performansını takip ediyoruz. Kadroda yeni yeni kendine yer buluyor. Oğuzhan çocuğumuzdur, başarılı olursa kendisiyle devam etmek isteriz.

Küfür eden birkaç kişi nedeniyle bloğun tamamındaki seyircilerimiz ceza aldı. Tribünlerde küfürü yanlış buluyorum. Bu durum kulübümüze büyük zarar veriyor. Küfür etmeyen insanlar maça giremeyerek mağdur oluyor, kulüp de önemli bir gelirden yoksun kalıyor.

Trbünlerin tamamen açılması taraftarıyım. Aşılı taraftarlar limit olmadan tribünlerde yerlerini alabilmeli. Zaten şu anda tribünlerde herkes yan yana duruyor. Kara Duvar projemiz pandemi nedeniyle beklemede. Bu sezon kombine satmak istemiyoruz. Pandeminin ne getireceğini bilmiyoruz. Bilet fiyatları keşke daha ucuz olabilseydi ama gelire ihtiyacımız var. Bu fedakarlığı sadece taraftarlarımızdan isteyebiliriz. Taraftarlarımızdan biraz hoşgörülü olmalarını rica ediyorum.

Pandemi, maddi olduğu kadar idari olarak da bize zarar verdi. Genel kurullarımızı yapamıyoruz. Divan kurullarımızı güçlükle yapabiliyoruz. Altyapı maçları oynanmıyor. Altyapıda tüm dikkatimizi U-19 Akademi Takımımıza vermiş bulunmaktayız.

Yapılan borç yapılandırması revize anlaşması gereğince Futbol A.Ş. kasasından amatör branşlara ödeme yapılamamaktadır. Amatörler kendi gelirleri kadar harcama yapmak durumunda. Bu noktada sponsorlarımızla süreci yönetmeye çalışıyoruz. Yapılan yeni anlaşma ile Kulübümüzün eli eskisine oranla daha güçlü hale geldi.

KPMG raporunun hazırlanması pandemi nedeniyle gecikti. İncelemeler tamamlandı ve raporun yazım aşamasına geçildi. Raporu ailemize yakışır şekilde kamuoyuyla paylaşacağız. Paylaşımın şekli ile ilgili olarak kurullarımızdan görüş alacağız. Başkanlık seçimindeki rakibim Serdal Adalı, son yedi yılı inceleteceğini açıklamıştı, ben de son on yılı inceleteceğimi söylemiştim. Her gelen başkanın eski defterleri karıştırması gelecek açısından faydalı olacaktır.

Başkan adaylarının çıkmasına sevinirim. Bu kulübe hizmet etmek herkesin hakkı. Gerçekten Beşiktaş’ı sevenlerin ve becerili insanların bu göreve talip olmasını dilerim.

Cenk Tosun, Beşiktaş’a para kazandırmıştır. Kendisine sözüm var, isterse kapımız ona açık. Talihsiz bir sakatlık yaşadı. Umarım sahalara çabuk döner ve başarılı olur.

Kaan Ayhan için ocak ayında yeniden girişimlerde bulunacağız. İyi bir takıma sahibiz. İki oyuncu dışında transfer planımız yok. Kaan Ayhan bizde oynamak istiyor. Biz de onu istiyoruz. İnşallah transferi gerçekleşir.

Taraftar tokenleri kulüpler için önemli bir gelir kaynağı haline geldi. Biz de bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sağlıklı bir şekilde hareket etmeye çalışıyoruz. Token çıkarma konusunda süreyi kısaltmak için çabalıyoruz.

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında başlayan dostluğun oynayacakları ilk maçtan sonra da devam etmesini dileriz. Biz her takımla dostluk içindeyiz. Bu dostluğu destekleriz. Ali Koç’un oynadıkları maçın ardından sadece bizi hedef alan açıklamalarda bulunması, Galatasaray’ın Rizespor maçıyla ilgili hiç konuşmaması bu dostluğun sinyallerini veriyordu, hayırlı olsun.

Taraftarlarımız bizim için çok kıymetli. Onların mutluluğu için iyi bir takım oluşturduk. Avrupa’da iyi sonuçlar almak istiyoruz. Taraftarlarımızdan maçlara gelmelerini rica ediyorum. Küfür etmek, Beşiktaş taraftarına yakışmaz. Üç beş kişi küfür ediyor ve zararı Beşiktaş görüyor.”

Editör: Spor Servisi

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık