Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş JK Ata'yı Dolmabahçe’de andı

Beşiktaş JK Ata'yı Dolmabahçe’de andı

Edinilen bilgilere göre; anma töreni, saat 09.05’te tüm Türkiye ile tek yürek olarak gerçekleştirilen saygı duruşuyla başladı. Ardından Başkan Ahmet Nur Çebi ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Dolmabahçe Sarayı Anma Salonu’na Ata’mızın sevdiği çiçekleri bıraktı.

 

Ayrıca, Siyah-beyazlı kulüp tarafından Beşiktaş JK Müzesi önüne yerleştirilen dev ekrandan Ata’mıza ait fotoğraf ve videoların gösterimi gerçekleştirildi.

Başkan Ahmet Nur Çebi, 10 Kasım mesajında aşağıdaki ifadelere yer verdi:



“Yaşamının belirli bir dönemini Akaretler’de geçiren ve ebediyete Dolmabahçe Sarayı’nda intikal eden ulu önderimiz Atatürk’ü, evinde, evimizde andık. Beşiktaş JK olarak, 20 yaşımızdan beri, Ata’mızın temel ülküsü olan Cumhuriyetimizin izindeyiz; Ata’mızın gösterdiği yoldan yürüyoruz ve sonsuza kadar yürüyeceğiz… 10 Kasım’ın verdiği hüznü, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, onun ilkelerine, hedeflerine sonsuza kadar bağlı kalarak daha fazla anlamlandırabiliriz. Beşiktaş JK Başkanı olarak, şahsım ve Yönetim Kurulum adına; Ata’mızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.”

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Özlemle Minnetle Anıyoruz

Beşiktaş JK'nin web sitesinde yayınlanan anma mesajında ise; "Cumhuriyetimizin 100. yıla, Camiamızın 120. yıla ulaşmasını, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün o dönemde kimsenin hayal dahi edemediği Cumhuriyet ülküsüne borçluyuz.

Beşiktaş JK olarak, 20 yaşımızdan beri Ata’mızın temel ülküsü olan Cumhuriyetimizin izindeyiz; Ata’mızın gösterdiği yoldan yürüyoruz ve sonsuza kadar yürüyeceğiz… 10 Kasım’ın verdiği hüznü, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, onun ilkelerine ve hedeflerine sonsuza kadar bağlı kalarak daha fazla anlamlandırabiliriz.

Aziz hatırası önünde saygıyla eğildiğimiz Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü özlemle minnetle anıyoruz." 
ifadeleri kullanıldı.

Tüm kulüpler ve federasyonlar Ata'yı andı

Tüm kulüpler ve federasyonlar yayımladıkları mesajlarda Ata’nın yolundan ilerlediklerini bir kez daha dile getirdi. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vefatının 84. yıl dönümünde tüm yurtta anılırken spor camiası da Ata’ya bağlılıklarını çeşitli etkinlikler ve yayımladıkları mesajlarla gösterdiler.  Beşiktaş Dolmabahçe Sarayı’nda, Fenerbahçe Dolmabahçe açıklarında vapurda, Galatasaray da NEF Stadyumu’nda düzenledikleri etkinliklerle Atatürk’ü andılar.

Dev ekranda özel gösterim

Beşiktaş Kulübü ise Atatürk’ü vefatının 84’üncü yıl dönümünde; başkan Ahmet Nur Çebi, yönetim kurulu üyeleri, sporcular ve on binlerce vatandaşın katıldığı törenle andı. Çebi ile yönetim kurulu üyeleri, Dolmabahçe Sarayı Anma Salonu’na Atatürk’ün sevdiği çiçekleri bıraktı. Ayrıca, siyah-beyazlı kulüp tarafından Beşiktaş JK Müzesi önüne yerleştirilen dev ekrandan Atatürk’e ait fotoğraf ve videoların gösterimi gerçekleştirildi. Başkan Çebi mesajında “Beşiktaş olarak, 20 yaşımızdan beri, Ata’mızın temel ülküsü olan Cumhuriyetimizin izindeyiz; Ata’mızın gösterdiği yoldan yürüyoruz ve sonsuza kadar yürüyeceğiz” dedi.

Anma töreni düzenlendi

Galatasaray Kulübü, NEF Stadyumu’nda anma töreni düzenledi. Kulüp Başkanı Dursun Özbek, yönetim kurulu üyeleri ve kulüp çalışanları saat 09.05’te Atatürk anısına saygı duruşunda bulundu. Başkan Özbek “Galatasaray olarak, şanlı geçmişimizle Cumhuriyet’in yüzü olarak, O’nu yaşadığımız her an anıyoruz ve anmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Denize beyaz karanfil bırakıldı

Fenerbahçe Kulübü de Dolmabahçe Sarayı’nın açıklarında bir anma töreni düzenledi. Kulüp tarafından 10 Kasım Fenerbahçe Vapuru’yla üçüncü kez organize edilen anma törenine başkan Ali Koç, yüksek divan kurulu başkanı Uğur Dündar, yönetim kurulu üyeleri, sporcular ve teknik ekipler, üyeler, Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü (FBÇGK) üyeleri ve çalışanlar katıldı. Saat 9’u 5 geçe siren sesleri eşliğinde Dolmabahçe Sarayı açıklarında saygı duruşunda bulunuldu ve ardından beyaz karanfiller suya bırakıldı. Daha sonra ise İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylendi. Ayrıca bugünün anısı için hazırlanan anı defterine de duygu ve düşünceler yazıldı.

Bakan Kasapoğlu'ndan 10 Kasım mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu 10 Kasım dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84. yılında saygıyla ve rahmetle yâd ediyorum” ifadelerini kullandı. Türkiye Futbol Federasyonu da “TFF olarak Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ sözleriyle nitelendirdiği çağdaş sporcuları yetiştirmek, Türk futbolunu geliştirmek, yaygınlık kazandırmak ve uluslararası düzeyde rekabet edecek bir futbol yapısı oluşturma çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz”

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık