Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Mart 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş, iki inanılmaz maça imza attı

Beşiktaş, iki inanılmaz maça imza attı

Kartal Yiğit, AJANSSPOR'da yer alan haberinde; Beşiktaş'ın son iki maçının değerlendirmesini yaptı. "Beşiktaş, 4 gün içinde iki inanılmaz maça imza attı. İlkinde gülerken diğerinde büyük üzüntü yaşadı." diyen Kartal Yiğit, şöyle devam etti:

"Siyah beyazlıların söz konusu her iki maçı da geri dönüşlere sahne oldu. Evet, birinde Kara Kartal döndün diğerindeyse rakibine bu fırsatı verdi.

Beşiktaş, Fraport TAV Antalyaspor deplasmanında ilk devreyi 2-0 geride kapatmasına rağmen, ikinci devre bulduğu üç golle muhteşem bir dönüşe imza atıp rakibini 3-2 yendi. Bu galibiyet futbol kamuoyu tarafından da büyük övgülerle değerlendirildi. Beşiktaş'ın "Yenilmez" olduğu mesajını verdiği yorumlarına neden oldu.

Son düdükte adeta yıkıldı

Aynı Beşiktaş, üç gün aradan sonra taraftarının önünde çıktığı Adana Demirspor maçında 3-0 öne geçse de sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı. Siyah beyazlılar maçın son düdüğüyle adeta şoke oldu. Peki nasıl oldu da Cumartesi günü Antalya'da muhteşem bir geri dönüşe imza atan Beşiktaş, Salı günü 3-0'dan puan verdi? Bu sorunun cevabı Sergen Yalçın'ın oyuncu değişikliklerinde yatıyor.

Sergen Yalçın, Antalya maçında Mirelam Pjanic, Rachid Ghezzal ve Cyle Larin'i dinlendirmek maksadıyla yedek soyundurdu. İlk 11'inde Gökhan Töre, Kenan Karaman ve Salih Uçan'ı görevlendirdi. 22. dakikada Necip Uysal'ın sakatlanmasıyla saha içindeki görevlendirmelerde de değişikliğe giden Yalçın, Pjanic'i sahaya sürüp, Josef'i stopere çekti. 37'de Mehmet Topal da sakatlanıca Yalçın, Rıdvan Yılmaz'ı oyuna aldı. Ve Beşiktaş, kötü bir oyun sergilediği ilk devreyi 42 ve uzatmada yediği gollerle 2-0 geride bıraktı.

Antalya'da değişiklikler zafer getirdi

Sergen Yalçın ikinci devreye iki önemli değişiklikle girdi. Töre'nin yerine Ghezzal'ı, Kenan Karaman'ın yerine de Larin'i aldı. Atiba'yı stopere çeken Yalçın, Josef'i de yeniden savunma önüne çekti. Bu oyuncu değişiklikleri çok çabuk etkisini gösterdi. Siyah beyazlılar, 49 ve 65'te 2-2'lik beraberliği yakaladı.  Sergen Yalçın, 72'de Salih'in yerine de Oğuzhan Özyakup'u devreye soktu. 76'da Ghezzal, üç puanı getiren isim oldu. Özetle, Yalçın'ın oyuna yaptığı müdaheleler 3 puanı kurtardı Antalya'da. Kenan Karaman ve Gökhan Töre başta olmak üzere, vasatı aşamayan Salih Uçan'ı oyundan çıkarması puanın alınmasında önemli etkendi.

Kimsenin aklından puan kaybı geçmiyordu

Ve Adana Demirspor maçı...  Beşiktaş, dakikalar 52'yi gösterdiğinde 3-0 öndeydi. 60'ta konu ekip skoru 3-1'e getirdiğinde de Beşiktaş yedek kulübesinden sahadaki futbolcu ve tribündeki taraftarlara kadar kimsenin aklından puan kaybı geçmiyordu.  Sergen Yalçın, 65'te  üç değişiklik birden yaptı. Larin, Pjanic ve Oğuzhan'ı oyundan alırken, yerlerine Gökhan Töre, Atiba Hutchinson ve Salih Uçan'ı koydu. Larin ve Oğuzhan yorulmuştu. Yalçın, muhtemeldir ki Pjanic'i de daha fazla yormamak için kenara aldı. Adana Demirspor'un hocası Montella da iki dakika sonra süper yıldızı Mario Balotelli'yi oyuna aldı.

Oyuna girenler etkisiz kaldı

Balotelli ile birlikte Adana Demirspor vitesi daha da artırırken, Beşiktaş topun hakimiyetini kaybetmeye başladı. Oyuna girenler beklenen enerjiyi katamadıkları gibi topu ayaklarında tutmayı da çok fazla beceremedi. Nihayetinde Adana Demirspor uzatmanın son saniyesinde de olsa 3-3'lük beraberliği sağladı. Sonuçta da ortaya şu tablo çıktı: Beşiktaş, Antalya'da geriye Gökhan Töre, Kenan Karaman ve Salih Uçan'ın düşük performansı büyük rol oyandı. Aynı oyuncular, Beşiktaş'ın 3-1 öndeyken Adana Demirspor ile 3-3 berabere kalmasında da vasatın altında kalan oyunlarıyla yine etken oldular.

Fena halde Pjanic'e bağımlı

Sergen Yalçın'ın son iki maçta Pjanic'e dair tasarrufu de dikkat çekici şekilde maçlara tesir etti. Antalya deplasmanında Beşiktaş, Pjanic'siz başladı ve hücumlarda verimli olamadı. Ve Yalçın, Necip'in sakatlanmasını da fırsat bilip Pjanic'i sahaya sürdü. Dün de 3 puanı aldığını düşünen Yalçın, bu güvenle Pjanic'i oyundan aldı. Ancak Boşnak oyuncunun ardından Ghezzal'ın da sakatlanıp çıkmasıyla inisiyatifi kaybetti. Töre ve Salih, topa hükmettekte yetersiz kalınca Beşiktaş atak üstüne atak yedi ve evinde 2 puan bıraktı."

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YEREL SEÇİMLERE DOĞRU!.. İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NU BEŞİKTAŞLILARA SORDUK!..

yukarı çık