Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş - Giresunspor karşı karşıya! İşte maç hakkında tüm detaylar!

Beşiktaş - Giresunspor karşı karşıya! İşte maç hakkında tüm detaylar!

Beşiktaş Giresunspor maçı ile iki ekip Süper Lig'de karşı karşıya geliyor. Bu sezon Giresunspor'a konuk olduğu Süper Lig maçını 1-0 kazanan Beşiktaş, lig tarihinde Karadeniz ekibi karşısındaki tek dublesini yaptığı 1976/77'deki iki karşılaşmadan da 1-0 galip ayrıldı. Beşiktaş'a konuk olduğu son Süper Lig maçını 4-0 kazanan Giresunspor, daha önceki altı ziyaretinde puan alamamış ve sadece iki gol atabilmişti. Şimdi gözler maç saatine çevrildi.

Edinilen bilgilere göre; Şenol Güneş yönetiminde Süper Lig'de çıktığı yedi iç saha maçının altısını kazanan Beşiktaş, daha önceki 15 karşılaşmada aldığı galibiyet sayısını geride bırakmayı hedefliyor. Bu sezon Süper Lig deplasmanlarında çıktığı 13 maçtaki iki galibiyetini Galatasaray ve Fenerbahçe karşısında alan Giresunspor, lig tarihinde Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi aynı sezonda dış sahada mağlup eden ilk takım olmayı hedefliyor.

Süper Lig'deki son dört maçını da 2+ gol atarak kazanan Beşiktaş, tek sezonda bu şekilde daha uzun bir galibiyet serisini en son Aralık 2015-Şubat 2016 arasında Şenol Güneş yönetiminde yaşadı. Süper Lig'deki son üç maçında rakipleriyle berabere kalan Giresunspor, lig tarihinde üst üste dört karşılaşmadan eşitlikle ayrıldığı bir dönem yaşamadı. Bu sezon Süper Lig'de ceza sahası dışından Beşiktaş'tan fazla gol atan bir takım bulunmuyor. Bu bölgeden Giresunspor'dan daha fazla gole izin veren tek takım ise Kayserispor.

Geçen hafta Fenerbahçe karşısında dört golde payı bulunan Beşiktaş orta sahası Nathan Redmond, daha önceki 18 Süper Lig karşılaşmasındaki sayısını yakaladı. Son iki lig maçında da gol katkısında bulunan Redmond, en üst lig kariyerinde daha uzun bir seriyi en son Temmuz 2020'de yaşadı. Bu sezon Süper Lig'de üç farklı maçta 2+ gol atan Cenk Tosun, lig kariyerinin en yüksek sayısını tekrarlamayı hedefliyor. 2022/23 Süper Lig sezonunda dokuz gol atan Riad Bajic, lig tarihinde Giresunspor formasıyla çift haneli gol sayısına ulaşan ilk yabancı oyuncu olmayı hedefliyor. Karadeniz ekibiyle bir sezonda 10+ gol kaydeden son isim ise Müjdat Karanfilci'ydi.

BEŞİKTAŞ GİRESUNSPOR MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Beşiktaş Giresunspor maçı 9 Nisan pazar akşamı saat 20:30'da başlayacak. Mücadele beIN Sports 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Beşiktaş ile Giresunspor arasında Vodafone Park’ta oynanacak mücadeleyi Atilla Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan’ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesi Güzel ve Abdullah Bora Özkara yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi Sarper Barış Saka olacak.

Müsabakada VAR koltuğunda ise Özgür Yankaya oturacak. Yankaya'ya AVAR’da Volkan Bayarslan ve Süleyman Özay eşlik edecek.

ŞENOL GÜNEŞ'İN KADRO TERCİHİ

Geçen hafta Fenerbahçe deplasmanında aldığı 4-2’lik galibiyetle büyük moral bulan Beşiktaş, bu akşam 20.30’da Vodafone Park’ta Bitexen Giresunspor’u konuk edecek. Ligde oynadığı son 4 maçtan 12 puan çıkartarak çıkışa geçen Kartal’ın hedefi Karadeniz ekibini de mağlup ederek galibiyet serisini beş maça çıkartmak.

Siyah beyazlılar maçı kazanırsa bu sezon ikinci kez 5 maçlık galibiyet serisine imza atmış olacak. Ayrıca, teknik direktör Şenol Güneş ile sahasında 7 maçı da kaybetmeyen (6G, 1 B) Beşiktaş, bu seriyi de sürdürmek amacında. Hakem Atilla Karaoğlan’ın yöneteceği karşılaşma beİN Sports 1’den naklen yayınlanacak.

ROMAiN SAiSS iLK 11’E DÖNÜYOR 

Sakatlıkları devam eden Dele Alli ve Tayyip Talha Sanuç ile cezalı Welinton’un forma giymeyeceği Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş’in uzun süredir ailevi sorunlar ve form düşüklüğü gibi sebeplerle kadroya almadığı Romain Saiss’i ilk 11’de sahaya sürmesi bekleniyor.

GiRESUN’DA SERGiO OYNAMAYACAK 

Kartal’da sarı kart sınırındaki isimler Cenk Tosun ile Amir Hadziahmetovic bugün de sarı kart görürlerse haftaya Trabzonspor karşılaşmasında takımdaki yerlerini alamayacaklar. Giresunspor’da da sarı kart cezalısı Sergio oynamayacak.

11- Süper Lig’deki son dört maçını da 2+ gol atarak kazanan Beşiktaş (toplam 11 gol), tek sezonda bu şekilde daha uzun bir galibiyet serisini en son Aralık 2015-Şubat 2016 arasında Şenol Güneş yönetiminde yaşadı (5G).

4- Beşiktaşlı Vincent Aboubakar, Süper Lig’de bu sezon attığı 4 golün tamamını son 4 karşılaşmada kaydetti. Süper Lig’de 12 golle siyah beyazlıların en skorer ismi olan Cenk Tosun da son 2 karşılaşmada 3 kez fileleri havalandırmayı başardı.

3- Bu sezon deplasmanda Galatasaray (1-0) ve Fenerbahçe’yi (2-1) yenen Giresunspor, Beşiktaş’ı da geçip lig tarihinde ‘3 Büyükler’i aynı sezonda dış sahada mağlup eden ilk takım olmayı hedefliyor.

MUHTEMEL 11'LER

Beşiktaş’ta Giresunspor maçı öncesinde 2’si stoperde olmak üzere 3 önemli eksik bulunuyor. Fenerbahçe maçında çapraz bağlarından sakatlanan ve sezonu kapatan Tayyip Talha ile yine aynı maçta kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Welinton, yarın akşam forma giyemeyecek. Tayyip Talha ve Welinton’la beraber, sakatlığı sebebiyle tedavi için İngiltere’ye gitmesi beklenen Dele Alli de yine kadroda olmayacak. 

Teknik direktör Şenol Güneş’in defans hattında iki stoperin yokluğunda Colley’in partneri olarak Saiss’e görev vermesi bekleniyor. Beşiktaş’ın yarın defanstaki diğer iki oyuncusu sağ bekte Onur, sol bekte Masuaku olacak.

Orta sahada da bir değişikliğe gitmesi beklenen Güneş’in Fenerbahçe maçının yıldızı olan Redmond’a yer açmak için Amir Hadziahmetovic’i yedeğe çekmesi sürpriz olmayacak. Bu durumda orta ikili Salih ve Gedson olurken, hücumda Ghezzal, Redmond, Cenk ve Aboubakar görev yapacak. Redmond’a yer açmak için yapılacak ikinci değişiklik ihtimali ise Gehazzal’ın yedek oturtulması olacak.

Beşiktaş’ın Giesunspor maçındaki muhtemel 11’i: Mert, Onur, Saiss, Colley, Masuaku, Salih, Gedson, Ghezzal, Redmond, Cenk, Aboubakar şeklinde.

CENK VE AMIR CEZA SINIRINDA

Beşiktaş’ta Giresunspor maçı öncesinde iki futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. 3 sarı kartı olan Cenk Tosun ve Amir Hadziahmetovic yarın akşam sarı kart görmeleri durumunda önümüzdeki hafta çok önemli Trabzon deplasmanında takımdaki yerini alamayacak.

SÜPER LİG'DE 16. RANDEVU

İki takım, daha önce Süper Lig’de 15 kez karşı karşıya geldi. Beşiktaş 8 kez sahadan 3 puan ile ayrılan taraf olurken, Giresunspor ise 2 maçta rakibini mağlup etmeyi başardı. İkili arasındaki 5 müsabaka ise beraberlik ile sonuçlandı. Siyah-beyazlı ekip söz konusu maçlarda 14 kez rakip fileleri havalandırırken, Karadeniz temsilcisi 10 gol ile karşılık verdi. Sezonun ilk yarısındaki maçta Kara Kartal, rakibini deplasmanda 1-0 mağlup etmişti.

2022-2023 sezonuna Teknik Direktör Valerien İsmael yönetiminde başlayan ve 12. haftadan itibaren Şenol Güneş önderliğinde devam eden Beşiktaş, bu sezon Süper Lig’de evinde oynadığı 13 karşılaşmada 9 galibiyet, 3 beraberlik alırken 1 kez de mağlubiyet yaşadı. Siyah-beyazlılar, iç sahada tek mağlubiyetini Medipol Başakşehir’den aldı. Şenol Güneş ile sahaya çıktığı 7 iç saha maçında ise 6 galibiyet elde ederken bir kez de sahadan 1 puan ile ayrıldı.

Süper Lig'deki son üç maçında rakipleriyle berabere kalan Giresunspor, bu sezon deplasmanda 5 mağlubiyet, 6 beraberlik alırken sadece 2 kez 3 puan sevinci yaşadı. Karadeniz temsilcisi deplasman galibiyetlerini Galatasaray ve Fenerbahçe’ye karşı elde etti. Yeşil-beyazlılar, yarın akşam Vodafone Park’ta Beşiktaş’ı devirebilirse, bir sezon içerisinde 3 büyükleri deplasmanda yenebilen ilk takım olacak.
 

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık