Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş - Gaziantep: 2-0

Beşiktaş - Gaziantep: 2-0

Süper Lig 10. hafta kapanış maçında Gaziantep FK’Yi konuk eden Beşiktaş, son anlarını 10 kişi tamamladığı mücadeleyi 2-0’lık skorla kazandı.

Edinilen bilgilere göre; ilk yarısı golsüz sona eren maçın 63. dakikasında Salih Uçan’ın kafa golüyle 1-0 öne geçen Beşiktaş, 75’te bu kez Cenk Tosun’un kafa vuruşuyla skoru 2-0’a getirdi.

Karşılaşmanın 67. dakikasında oyuna giren Amir Hadziahmetovic, 80 ve 86. dakikalarda gördüğü iki sarı kartla kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Gaziantep FK’de ise, Furkan Soyalp 90+3’te ikinci sarı kartını görünce konuk ekip de maçı 10 kişi tamamladı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş dolu tribünler karşısında oynadığı mücadeleyi 2-0 kazanarak puanını 19’a yükseltti. Gaziantep FK ise, 9 puanda kaldı.

ZAYNUTDINOV VE NITA DÜELLOSU

İlk yarıda Beşiktaş’ın gole yaklaştığı iki pozisyonda da Baktiyar Zaynutdinov imzası vardı. Dakika 17’de Onur Bulut’un sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında gelişine vole vuran Baktiyor Zaynutdinov’un şutunda Florin Nita gole izin vermedi. Mücadelenin 37. dakikasında yine Zaynutdinov’un ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert şutu Florin Nita uzaklaştırmayı başardı.

Konuk ekip Gaziantep FK ise, maçın ilk dakikalarında Max Gradel ve Furkan Soyalp ile gole yaklaştı. Maçın 13. dakikasında Eric Bailly’den seken topu önünde bulan Max Gradel, ceza alanında sol çaprazdan yaptığı vuruşta Ersin Destanoğlu’nu geçemedi. Bir dakika sonra sol kanattan kazanılan korneri kullanan Alexandru Maxim’in ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Furkan Soyalp’in, ön direkten gelişine yaptığı vuruşta Ersin Destanoğlu köşeden topu kornere çelmeyi başardı.

SALİH UÇAN SESSİZLİĞİ BOZDU

İlk yarısı golsüz beraberlikle sona eren maçtaki sessizliği 63. dakikada Salih Uçan bozdu.

Alex Oxlade Chamberlain’in kullandığı köşe vuruşunda altıpas içinde karambolden kafayı vuran Salih Uçan, topu ağlara gönderdi ve skoru 1-0’a getirdi. 29 yaşındaki orta saha oyuncusu, bu sezon ligdeki ilk golünü atmayı başardı.

CENK TOSUN ‘KAFAYI’ KULLANDI

Salih Uçan’ın golünden sonra oyundaki ağırlığını iyice artıran Beşiktaş, 75. dakikada Cenk Tosun ile skoru 2-0’a getirdi. Sağ kanatta topla buluşan Milot Rashica, arka direğe ortasını yaptı. İyi yükselen Cenk Tosun kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu.

Bu sezon 8’i lig olmak üzere 13 maçta görev yapan Cenk Tosun toplamda 2. golüne imza attı. Siyah-beyazlı oyuncu ilk golünü ise Club Brugge ile oynanan UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu maçında kaydetmişti.

HADZIAHMETOVIC VE FURKAN KIRMIZI KART GÖRDÜ

Beşiktaş’ta oyuna 67. dakika giren Amir Hadziahmetovic, 6 dakika içinde iki sarı kart gördü ve 86. dakikada kırmızı kartla oyundan atıldı.

Gaziantep FK’de ise, ilk yarıda sarı kart gören Furkan Soyalp, 90+3’te ikinci sarı kartını görünce takımını 10 kişi bıraktı.

BEŞİKTAŞ EVİNDE DÖRTTE DÖRT YAPTI

Sezonun ilk iç saha maçında Pendikspor ile 1-1’lik skorla eşitliği bozamayan Beşiktaş, Gaziantep FK galibiyetiyle evindeki dört maçlık zafer serisini sürdürdü.

Pendikspor karşılaşmasının hemen ardından Dolmabahçe Stadyumu’nda Sivasspor, Kayserispor ve İstanbulspor’u mağlup eden Kara Kartal, son olarak Gaziantep FK karşısında da üstünlüğünü koruyarak iç sahadaki puanını 13’e taşıdı.

GHEZZAL SAKATLANDI

Öte yandan maçın önemli anlarından biri de Beşiktaş’ın deneyimli yıldızı Rachid Ghezzal’ın yaşadığı sakatlık oldu.

Karşılaşmanın 21. dakikasında talihsiz bir an yaşayan Ghezzal, sağlık ekibinin saha içi müdahalesinin ardından oyundan alındı. Tecrübeli futbolcunun yerini ise altyapının parlak yıldızı 18 yaşındaki Yakup Arda Kılıç aldı.

Yakup Arda, bu karşılaşmayla profesyonel kariyerine adım atmış oldu. Genç yetenek, maçın 81. dakikasında Muleka lehine kenara geldi.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık